Genre: Actie / Thriller
Geregisseerd door: George P. Cosmatos
Met onder meer: Sylvester Stallone, Brigitte Nielsen en Reni Santoni
Releasedatum: 10 juli 1986
Plot Cobra
"Crime is a disease. Meet the cure."
De seriemoordenaar "Night Slasher" is op moordtocht in de stad, en agent Marion Cobretti met de bijnaam "Cobra" is hem op het spoor. Cobra komt erachter dat de moordenaar eigenlijk een groep getrainde huurmoordenaars is, met banden met de politie. Om zijn missie te volbrengen zal hij in z'n eentje te werk moeten gaan.
Lieutenant Marion 'Cobra' Cobretti
Detective Monte
Supermarket Killer
Chief Halliwell
Waitress
waku heeft gelijk dit is erg leuk
I am the cure and you are the disease
verder redelijke rol van stalone en gave actie.
3,5 ster
otherfool
Een enkele amusante one-liner en een ultiem stoer kijkende Stallone zijn helaas niet genoeg voor een echt lekkere actiefilm. Echt spannend of spectaculair wil het maar niet worden, jammer. PS ik lees net dat deze film op hetzelfde verhaal is gebaseerd als Fair Game, die ik vorige week zag. Toch wel behoorlijk verschillende films dacht ik zo...
2*.
kArIzMa_TuRk
goeie film. Stallone had wel een goeie rol. leuk voor 1 of 2 keer. krijgt een 2,5*
kArIzMa_TuRk
Wouw wat een Alternatieve titel zeg..
al_pacinO
Leuke film met stallion in de hoofdrol!
Jammer dat veronica magazine hem maar 1* geeft echt dom
Ik bedoel in dit soort films ga je toch niet kijken naar de acteerprestaties?
Nielsen irriteert me soms wel
Haaf
Het blijft een leuke film voor de zondagavond als je kater net is weggetrokken.
dasnetz
Hier bewijst Stallone dat hij meerdere personen kan spelen. Hier is hij een( politie) bluffer met een stokje in z'n mond. Schitterend!!! Beste acteur aller tijden. Deze man kan veel!
Movie_fan#
Ik vind de uitstraling die stallone toont in ACTIEfilms wel mooi, maar dat hij goed acteert is wel wat anders.... Maar goed best nog een aardige film is dit....
Santino Corleone
Cobra vond ik vroeger zo goed.. Heb heb al jaren niet meer gezien maar hij is als een hele spannende film bijgebleven.. 4*
Tenshinhan
De film is zo jaren 80 en stallone is zo stallone in deze film, dat het soms onbedoeld behoorlijk grappig is.
Het is een saaie film, maar alleen maar om die macho uitstraling Stallone die in deze film heeft en die lompe dialogen heeft verdiend het al 1,5 sterren.
"You're the disease, and I'm the cure."
Tijd voor een herwaardering.
In 1986 was Stallone op het hoogtepunt van zijn succes. Rambo 2 en Rocky 4 hadden in de afgelopen jaren de box office gekraakt en Stallone kwam met een ultra harde Death Wish variant. De pers haatte het en ook ik vond het in die tijd te makkelijk en te veel over the top.
Maar herziening brengt me op een andere mening. Cobra is een ultieme Michael Bay Film avnt la lettre. Ubercoolness, aktie en grof geweld winnen het met gemaak van alle andere ingredienten. Een geweldige bad guy die in z'n vrije tijd niets anders doet dan boos kijkt terwijl hij z'n mes slijpt en een body met een fout kapsel en een absurde broek (Zal over twee jaar wel weer in zijn).
Kortom vrijwel nonstop actie en heerlijk cheesy 80's vermaak. Niet zo goed als Commando of Death Wish 3, maar wel goed genoeg voor 4 kleine sterretjes.
djelle

Ook fantastische oneliners weer.
Boef: I'm going to blow the place up! Si en la gekrijs...
Stallone (doodkalm): Go ahead. I don't shop here.
Te droog gewoon... PRACHTIG!
SilverGun
Lekker cheesy filmpje met zo'n typisch jaren '80 gevoel. Het is eigenlijk gewoon de opsomming van een stel debiele elementen die het zo vermakelijk maken, zoals:
- generic baddies zonder logisch motief
- nergens toeleidende, stoer bedoelde acties
- domme one liners
- dubieuze moraallesjes
- legio scriptfouten
Het is een onbedoeld komisch geheel en er zitten op het eind ook nog een paar leuke locaties in. 2,5*
danuz
Het is een onbedoeld komisch geheel ..
Zou het echt zo onbedoeld zijn ? Vond het er allemaal zo dik bovenop liggen, dat het toch wel met enige zelfspot moet zijn gemaakt ? Jammergenoeg niet geheel afgezien, maar wel erg genoten. Zoals hierboven menigmaal beschreven heerlijk cheesy, fout, 80's actiefilmpje. Blijft fijne bullshit.
djelle
Lijkt me ook hoor. Kan me echt niet voorstellen dat dit bloedserieus bedoeld is..
SilverGun
Natuurlijk is het niet bloedserieus, dat beweer ik ook nergens. Maar ik heb eigenlijk alleen maar gelachen met deze film en ik ben er niet van overtuigd dat dat helemaal de bedoeling was.
Quentin
Die montage op het nummer Angel of the City is zo enorm 80's, erg leuk.
thomzi50
- 1991 berichten
Wat een film, voor liefhebbers van slechte actiefilms echt een must. Dingen als die schurken die continu met hamers tegen elkaar slaan warent tamelijk lachwekkend, maar niet zo erg als het begin. Een badguy komt aanrijden, parkeert op een LEGE parkeerplaats op een invalide plek, vervolgens komt Cobra ("call the Cobra) die de schurk verslaat met de zin "You're a disease. Meet the cure" Geweldig gewoon
Kwalitatief prul, meesterlijk vermaak.
the spies
Wat een vette film zeg!! Geweldige camerashots en een geweldige sfeer! Goeie bad-guy ook!
Materny
Prullaria die op z'n eigen unieke manier toch nog het aanzien waard is. Typisch jaren 80, gemaakt onder het motto '' hoe maakt ik deze film aantrekkelijk fout''.
Missie geslaagd, zelfde geldt voor Stallone.
Met films als deze kroop hij langzaam richting het rijtje '' Seagal, Van Damme en gadverdamme Chuck Norris
''
Z'n Rocky en Rambo reeks hebben waarschijnlijk grotendeels de akelige val naar die selectie voorkomen.
Ach ja, wie zegt dat hersenloos / pretentieloos vermaak geen vermaak is ?
Saldek
Aardige film om 'm een keer te zien. Heb me toen allerminst verveeld. Toch het leukste van de film vind ik toch wel de uitspraak, hoe de bad guy herhaaldelijk 'pig' uitspreekt, gepaard gaande met letterlijk spetterend speeksel. Zag de film onlangs in 'n afschrijfbak bij Kruidvat liggen voor de twee Euries. Nam 'm mee en keek 'm nog maar eens. En dan toch: één keer is leuk maar een tweede kijkbeurt geniet de film toch wel de status van slaapmiddel. Wie weet komt de film dan toch nog eens van pas. 2,5
thomzi50
- 1991 berichten
"Call the bastard".
Wat een film is en blijft dit zeg. De Nederlandse titel is ook steengoed.
Misschien dat ie in Vlaanderen zo heette, maar in Nederland heette ie gewoon Cobra.
lucdecoster
Goede aktiefilm, geen moment verveeld, er vallen genoeg doden, amusementswaarde is ook van belang.
Blijkt de tagline te zijn:
The strong arm of the law.= De sterke arm van de wet
Ik heb m weggehaald.
AVM
Bij dit soort films , moet je niet nadenken, maar gewoon kijken en genieten. Sly Stallone speelt eigenlijk, vanuit acteer technisch opzicht, zijn meest ongeloofwaardige rol, zelfs Rambo toonde nog emotie en angst, terwijl Cobra meer weg heeft van het neefje van de Terminator en de klein zoon van Charles Bronson, die als Politie man nog een fout parkeerder af zou schieten. Maar als je dit terzijde zet, is het gewoon een lekkere jaren 80 Knok film.
nightbreed
Bitter, bitter en bitterslecht.
Clichetypetjes en die domme one-liner.
Ik maak er verder geen woorden aan vuil.

Netflix neemt binnenkort afscheid van de horrorfilm 'The Watchers'

Bound by Honor