• 9.373.068 stemmen

Alternatieve titels: Prehistoric World / Out of the Darkness / Teenage Caveman

Geregisseerd door: Roger Corman

Met onder meer: Robert Vaughn en Leslie Bradley

Plot Teenage Cave Man

"Prehistoric Lovers Against Primitive Beasts!"

Een jonge holbewoner wil weten wat er buiten de jachtgebieden van zijn stam ligt en tegen de wil van het stamhoofd in gaat hij op pad. Zoals door de stamoudsten voorspelt, komt de eigenwijze jongen uiteindelijk een vreemdsoortig monster tegen, waarvan hij de oorsprong niet kon vermoeden.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

The Symbol Maker's Teenage Son

Blonde Tribe Member

The Fire Maker

avatar van otherfool

otherfool

Goede scheerspullen ook in die oertijd. Ik had het gevoel dat de monsters later gerecycled zijn in The Village. Verder wel amusant filmpje, zwak geacteerd natuurlijk, maar met een aardig twistje aan het eind.

2*.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Standaard oerfilmpje van Roger Corman. Het is wel lollig stiekem.

avatar van tsjidde

tsjidde

Nou, ik moet zeggen dat ik deze film vooraf heel wat minder had ingeschat dan hij uiteindelijk bleek te zijn. Natuurlijk wel een beetje cheesy en zeker niet van deze tijd, maar ik heb heel wat slechtere soortelijke producties gezien, die uit dezelfde tijd stammen.

Eerlijk gezegd heb ik mij zelfs bijzonder goed vermaakt. Ik was overigens blij dat de holbewoners gewoon spreken konden en niet communiceerden d.m.v. onverstaanbare klanken, waar ik sowieso een hekel aan heb, bahalve wanneer het grappig bedoeld is, zoals in Caveman uit 1981 . Ook het einde werkte voor mij erg goed. Natuurlijk kun je zoiets altijd wel vermoeden, maar echt zien aan komen kon je het m.i. niet. Al met al toch een leuke twist die de film voor mij nog iets beter maakte.

avatar van Lennert

Lennert

tsjidde schreef:

Op zich niet gek dat de holbewoners normaal konden spreken; het was gewoon de post-nucleaire mensheid.

Verder toch een betere film dan ik had verwacht met een simpele, maar doeltreffende boodschap. De effecten mogen dan lang niet zo treffend zijn, het acteerwerk en het verhaal waren verre van slecht.

avatar van mrklm

mrklm

De film begint met een hoop pseudo-filosofisch geleuter en eindigt in een hilarisch slechte montage van archiefmateriaal en holbewoners (inclusief de 25-jarige 'tiener' Robert Vaugh) die angstig kijken en regelmatig een speertje gooien richting de 'monsters' die ze vinden in de wereld die ze volgens de goden eigenlijk nooit hadden mogen betreden. Dat deze film zichzelf iets te serieus neemt is een understatement, maar Vaughn houdt zich aardig staande in deze typische Corman-productie.