• 9.370.161 stemmen

Règlements de Femmes OQ Corral (1974)

Western / Erotiek | 87 minuten

Genre: Western / Erotiek

Alternatieve titels: Gunfight at OQ Corral / OQ Corral / Pornowest / De Meisjes Van de OQ Corral

Oorsprong: Frankrijk

Geregisseerd door: Jean-Marie Pallardy

Met onder meer: Willeke van Ammelrooy en Alice Arno

Gesproken taal: Frans

Plot Règlements de Femmes OQ Corral

Een bankoverval loopt uit de hand en eindigt in een bloedbad met vele doden. De bandieten vluchten en nemen twee vrouwelijke gijzelaars mee. Een van hen is echter de vriendin van de beruchte Burke Malloway...

avatar van hkoster16

hkoster16

willeke billeke.

avatar van Theunissen

Na afgelopen zondag Willeke van Ammelrooy gezien te hebben in de Nederlandse Drama / Komedie film "Frank en Eva (1973)", wilde ik nog een jaren 70 film (vanwege de 70s challenge) van haar zien en toen kwam ik uit op deze onbekende Franse Western / Erotiek film, welke pas twee stemmen heeft en geen noemenswaardige berichten heeft (dat gaat met mijn bericht dus veranderen ).

De Engelse filmtitel "Gunfight at OQ Corral" doet natuurlijk denken aan een andere beroemde Amerikaanse Western, namelijk "Gunfight at the O.K. Corral (1957)", maar ze verschillen enorm van elkaar. Het zijn natuurlijk beide Western films, maar deze film bevat daarbij ook veel Erotiek en zelfs wat Porno en dat is best uniek om te zien in een Western film (ik kan namelijk geen andere Western film met veel Erotiek erin, laat staan Porno). Dat het hier om een Franse Western (spreken we dan van een Stokbroodwestern ?) film gaat is natuurlijk ook apart en de film is ook gewoon gefilmd in de omgeving van Marseille en er wordt ook gewoon Frans gepraat door de cast.

Het verhaal speelt zich in 1856 in een westernstadje, waar een bankoverval uitloopt op een bloedbad. Twee jonge vrouwen, te weten de prostituee Nell (Alice Arno) en Jean (Gilda Arancio) die de secretaresse van de sheriff is, worden als gijzelaar meegenomen en dat blijkt een vergissing. Want Jean is namelijk ook de dochter van de voormalige legersoldaat en premiejager Burke Malloway (Jacques Insermini) en die wilt haar redden en wraak nemen op de overvallers en hij krijgt daarbij hulp van een indiaan (Jean-Marie Pallardy).

Op een "Tiroler" manier lijkt er een soft pornografische pief-paf-poef Western uit de doeken te worden gedaan (na circa drie minuten zijn ook al de borsten te zien van Alice Arno als deze wordt geneukt door een overvaller). Maar al vroeg pakt deze Stokbroodwestern, of hoe je een Franse cowboyproductie ook moet noemen, uit met een geweldige schietpartij tijdens een bankoverval, die me deed denken aan de opening van de ijzersterke Western / Actie film "The Wild Bunch (1969)".

Daarna komt de actie vooral op conto van Burke Malloway die achter de overvallers aangaat. Zo doodt Burke Malloway de nodige overvallers en dat steeds op een andere manier, namelijk door ophanging, verdrinking en gif van een gifslang. Dat laatste levert best een aparte scène op, want een overvaller die geraakt wordt door het gif, gaat niet gelijk dood en geeft dan al zijn geld aan prostituee Nell, waarna hij haar neukt (dan zie je o.a. de borsten, billen en de schaamstreek van Alice Arno). En tijdens dat neuken gaat hij uiteindelijk toch dood door het gif. Best een leuke dood om neukend te sterven Buiten dat Burke Malloway de nodige overvallers doodt, doden de overvallers elkaar ook (vanwege Nell). En verder doodt ook de indiaan een overvaller die Burke in de rug wilde doodschieten.

Buiten de vele actie wordt er ook nog wat afgewipt in deze film. Regisseur Jean-Marie Pallardy had nu eenmaal meer affiniteit met saloondames dan met cowboys en dat is op zich best begrijpelijk natuurlijk. Vooral actrice Alice Arno (die ik vorig jaar al zag in de Horror / Erotiek film "La Comtesse Perverse (1974)" van regisseur Jesús Franco) levert in dat kader een sexy bijdrage (heeft ook mooie borsten) en ze heeft ook nog een leuke verrassing in petto voor de overvallers met wie ze regelmatig neukt. Ze is namelijk de zus van de indiaan en als ze elkaar uiteindelijk treffen, zien we Alice Arno helaas niet meer terug en is ze zogenaamd hulp halen (die hulp zien we echter niet verschijnen).

Ook van Gilda Arancio valt er uiteindelijk wat naaktheid te zien na circa 62 minuten en wel haar borsten en dat tijdens een verkrachtingsscène met een overvaller (een andere overvaller houdt haar dan vast), waarbij haar vader Burke op afstand moet toezien. Of Nederlandse trots Willeke van Ammelrooy (als Gilda) er trots op is in deze halfgare film te hebben gefungeerd, waag ik te betwijfelen. Veel bijzonders brengt ze niet te berde (ze is ook maar in een drietal scènes te zien), wel is ze betrokken bij een vuurgevecht, en sexappeal had ze niet echt in deze film, terwijl ze dat wel juist had in "Frank en Eva". Ondanks dat ze dit keer een bordeel runt, valt er dit keer helaas geen naaktheid van haar te zien. Maar dat werd wel gelukkig gecompenseerd door andere vrouwen, waarbij sommigen zelfs verder gaan dan Erotiek. Qua Erotiek spring er één scène in het bijzonder uit, namelijk de scène waarbij Alice Arno rijdend op een paard een nummertje maakt met een overvaller en dat werd best leuk in beeld gebracht (Alice zit dan voorop op het paard en de overvaller zit achter haar).

In de film is ook wat harde porno te zien (die beelden werden naderhand toegevoegd) in de vorm van neuken (inclusief een close-up), maar dan wel met compleet andere acteurs en actrices (de pornoactrices Liliane Allan en Barbara Moose) dan de normale cast en het duurt ook maar circa drie minuten. Hoewel ik niet vies ben van porno in een film, heeft het in deze film totaal geen toegevoegde waarde en het werd ook opeens spontaan in beeld gebracht (na circa 33 minuten, waarbij we van te voren nog Burke een overvaller zien ophangen) en het had ook geen betrekking op verhaal (hoewel het einde ervan wel overgaat in het verhaal, want dan zien we een neukend koppel zich verstoppen in het gras als de overvallers te paard passeren).

Op het einde van het verhaal vertelt Jean aan de overvallers dat de man die achter hun aanzit haar vader is en als ze zijn naam vertelt schrikken ze er zelfs van. Uiteindelijk zijn er nog drie overvallers over, waarvan er twee slecht zijn en eentje min of meer goed is, te weten Billy (Jean Luisi), omdat hij steeds Jean heeft geholpen (schiet o.a. een overvaller doodt die haar wilt verkrachten, geeft haar water en helpt haar van het paard afkomen). En tussen hun drieën ontstaat er dan een schietduel vanwege Jean (die dan wegloopt), waarbij iedereen wordt geraakt en die scène doet o.a. denken, zeker m.b.t. het inzoomen op de gezichten, aan het schietduel op het einde van de legendarische Western film "The Good, the Bad and the Ugly (1966)". Twee van hun gaan daarbij dood (waaronder Billy) en eentje, te weten Okker (Gilbert Servien) die de leider is van de overvallers, raakt daarbij zwaar gewond en wilt dan water drinken uit een fles die leeg is, waarna hij zegt:

"Water... Ik heb er alles voor over..."

Daarna zegt hij nog wat en begint hij ook met het geld te gooien en is de film na circa 75 minuten afgelopen. We zien de laatste overvaller dus niet doodgaan en ook zien we niet dat Jean herenigt wordt met haar vader en dat was best raar om niet te zien.

Al met al vond ik dit best een vermakelijke kortdurende Stokbroodwestern en dat niet vanwege Willeke van Ammelrooy, maar vanwege de unieke combinatie van erotiek (met name door Alice Arno) en actie in een Western film. De porno die in deze film te zien is, had men beter achterwegen kunnen laten, want het heeft nul komma nul toegevoegde waarde.