Liquid Sky (1982)
Geregisseerd door: Slava Tsukerman
Met onder meer: Anne Carlisle, Paula E. Sheppard en Bob Brady
Releasedatum: 6 oktober 1983
Plot Liquid Sky
"Strange aliens having bizarre orgasms!"
In New York vinden buitenaardse wezens, die in heel kleine ruimteschepen naar de aarde zijn gekomen, in de hersens van mensen een stof die tijdens een orgasme vrijkomt. Deze stof blijkt dezelfde werking te hebben als heroïne.
Margaret / Jimmy
Paul
Vincent
Lester
Deliveryman
Superfilm! Underground, new wave/electro, low budget-sci-fi! Crampy en toch erg sfeervol.
wendyvortex
Aaahh...jaren tachtig...new wave...met Fairlight-soundtrack.
Low budget (maar bij vlagen erg mooi gefilmd), af en toe wat navelstaarderig ('t is wel New Wave natuurlijk) en behorend bij die bekendere "new wave cinema"-films: Diva, Betty Blue, Mauvais Sang, Der Himmel über Berlin, Stranger Than Paradise.
Voorloper ook van Richard Linklater, Gus van Sant en (de door mij niet zo geliefde) Hal Hartley.
Aan te bevelen voor diegenen die met rode koontjes keken naar Gotterdammerung en Jonge Helden...SF-liefhebbers hebben hier niet zoveel te zoeken.
Tonypulp
Damn... dit is weird. Beetje ongemakkelijk zelfs. Maar nu weet ik wel waar Ke$ha haar gevoel voor mode vandaan heeft. Hilarische vertoning wat eigenlijk overal in doorschijnt. Van het ongemakkelijke hersendode-acteerwerk tot aan de kleurrijke en over de top vormgeving. Heel fijn om te zien, maar het moet absoluut je ding zijn.
De muziek vond ik nog het beste werken van alles. Heerlijke synthesizer sounds, eigenlijk continue aan het door dreunen. Had best wat korter gemogen, maar het was een fijne ervaring waar ik misschien nóg meer van gehoopt had... maar het feit dat ik dit (blijkbaar) new wave gedoe toch met veel voldoening uit weet te zitten is sowieso al fijn. Had ook een hele andere kant op kunnen vallen.
Bizar hallucinant drugsfilmpje, waar ik even in moest komen, de film heeft namelijk een enorm irritant synthesizer deuntjes, die nadat ik mijn gehoor erop had afgestemd best goed bleek te werken. Verder is een enorm kleurrijk en bizar gebeuren. Lady Gaga kan hier zo 10 outfits uit lenen en ook in 2013 nog de blitz mee maken.
Dan het verhaal, nou ja verhaal. Een alien op het balkon heeft het gemunt op de orgasmes van het man en vrouwvolk dat zich in het penthouse met de bewoonster doen. Een Duitse wetenschapper is hen op het spoor.... En hoe het afloopt? Daarvoor moet je 'm zelf maar gaan zien. Fijne new wave avant le lettre. 3,5*
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11900 berichten
Afgelopen tijd weer te veel middelmatige of doorsnee spul gezien en dan krijg je een film als Liquid SKy voor je kiezen. Ook door mijn hooikoortsaanval gisteravond aanvankelijk flink doorbijten, maar tegen het einde van de film was ik eigenlijk verbaasd over mezelf hoe boeiend ik dit vond. Raar, vreemd, hallucinant en bij vlagen soms ook saai maar toch... Dit heeft iets, kan er niet helemaal de vinger opleggen. 4,0*, ongeveer 2 punten hoger dan wat ik aanvankelijk had verwacht.
Redelijke film waarin een klein, buitenaards ruimteschip landt op een appartement in New York waar veel drugs gebruikt wordt. Een lekker belachelijk plot. Extravagant, experimenteel maar daardoor ook een beetje vaag. Bovendien begint de montage op een gegeven moment irritant te worden. De tijdsperiode en subcultuur worden wel goed neergezet.
Basto
- 11931 berichten
Prachtige blu ray van Vinegar Syndrome. En wat heerlijke film. Lekkere foute kapsels, freaky new wave muziek en een idioot sf verhaal. Radicaal origineel. Erg fijn!
Shadowed
Weird.
Maar ergens heeft het wel iets ja, alleen niet genoeg om me te overtuigen. Het is altijd leuk als films zonder budget veel willen bereiken, maar deze film maakt toch echt te veel schoonheidsfoutjes om in volle glorie te kunnen overtuigen. Wel doet het een aantal aardige stappen in de juiste richting.
Toen Liquid Sky was afgelopen moest ik toch echt even nadenken waar ik precies in godsnaam naar had gekeken. Ik kon het verhaal voor geen meter volgen. Ik weet niet of dit intentioneel was, maar ik kan in ieder geval concluderen dat deze film 1 van de meest vreemde, vage en onduidelijkste films was die ik in tijden heb mogen aanschouwen.
Visueel kantelt het steeds. Er zitten waanzinnig lelijke beelden bij. Slechte editing ook, sommige scenes lijken abrupt te eindigen en het voelt steeds aan alsof er enkele beelden gewoon verloren zijn gegaan tijdens het knipwerk. Echt dromerig of sfeervol wordt het ook nergens, daar is het te weird en goedkoop voor. De pogingen zijn er, maar de overtuiging niet.
Acteerwerk is ook zeer slecht, en lijkt me verder niet intentioneel. Niet iedereen acteert namelijk zonder emotie, Sheppard bijvoorbeeld acteert met veel energie terwijl anderen er totaal geen zin in lijken te hebben. Sheppard doet het trouwens ook goed, verreweg de beste prestatie uit de film. Van de rest krijg je niks te zien.
Er zitten tussendoor aardig trippy beelden tussen die het wel leuk doen en tegen het einde aan krijgen we ook wat meer sciencefiction te zien. Die beelden weten aardig te slagen, maar verder boeit de film ook op een gekke manier. De voornaamste reden waarom mijn cijfer echter niet laag is, dat is de "humor" die voorbijkomt. Ik heb zelden zo hard gelachen om een film die zichzelf zo serieus lijkt te nemen. Bijzondere dialogen, vreemde scenes, het werkt allemaal erg goed op de lachspieren.
Zo kon ik nog wel vlot door een relatief lange speelduur komen. Het is een vreemde titel geworden, maar ik heb geen spijt dat ik hem gezien heb. Sheppard speelt geweldig. Er is genoeg op Liquid Sky aan te merken, maar de lol die ik er soms mee kon beleven doet het hem wel voor mij. Ik heb geen idee wat de verhaallijn precies was, maar het vermaakte en boeide gelukkig wel. Vreemde titel, zeer matig maar soms wel erg geestig.
Woland
Bijzonder vreemde film, waarin kleine aliens een groep ontzettende hipsters bestuderen. Met vooral heel veel drugs, seks, androgyniteit en kitschy kostuums en make-up. Maar hoe bizar en extravagant de film ook is, het kon me niet echt heel erg boeien. Ik heb niet zoveel met dit soort campy, John Waters-achtige films, en ook niet met het type karakters in deze film die zichzelf veel te tof vinden. Maar een paar puntjes voor pure experimentaliteit kan ik er wel aan kwijt, want er is genoeg visueel tofs en vreemds te vinden in Liquid Sky.
Basto
- 11931 berichten
een groep ontzettende hipsters
Hipsters zijn volgens mij koffiedrinkende bebaarde jongens met een mutsje.
De types in deze film zijn toch meer punkers en New Wavers.
Woland
Hipsters zijn volgens mij koffiedrinkende bebaarde jongens met een mutsje.
De types in deze film zijn toch meer New Wavers.
I stand corrected
. Het begin jaren '80 equivalent van hipsters dan maar.
ghostman
De filmmakers van deze ' NO wave post-punk ' cultfilm doen wel heel erg hun best om de vage films van Alain Robbe-Grillet na te bootsen . Het is echter heel makkelijk om deze film te volgen . Verder kun je wel aan de locaties zien dat Liquid Sky (1982) inderdaad voor weinig geld gemaakt is . Volgens mij speelt de film zich af voor +90% op maar twee of drie verschillende locaties . Wel leuk om deze film een keer gezien te hebben , maar niet meer dan dat . Al houd ik Liquid Sky wel bewaard in mijn persoonlijke filmcollectie ( digitaal ) , omdat ik hem toch best wel bijzonder vind ( als een film van historische waarde ) ...
McKoenski
Oef, dit was naar mij idee niet heel best. De filmposter / eerste minuut van de film vond ik dan nog 't minst slecht qua vormgeving.
Ik hoopte stiekem op 'n obscuur vaag 80's mysterie maar meer dan 'n onsamenhangend studentenprobeersel kon ik er niet van maken.

Drie Netflix Originals om te kijken na 'Blind Sherlock'

They Shoot Horses, Don't They?
Drama, 1969

Yellow Sky