Genre: Komedie / Romantiek
Met onder meer: Tom Cruise, Rebecca De Mornay en Joe Pantoliano
Gesproken taal: Duits en Engels
Releasedatum: 16 februari 1984
Plot Risky Business
"Time of your life, Huh Kid."
De ouders van een tiener uit Chicago verlaten hun huis in de buitenwijken voor een vakantie, en de tiener maakt goed gebruik van z'n vrijheid. Wanneer een tripje in zijn vaders Porsche uitdraait in een plotselinge noodzaak voor een grote som geld krijgt hij dit op een creatieve manier bij elkaar.
Joel Goodson
Glenn
Joel's Mother
Joel's Father
Jordy
staat een erg komisch Ben Stiller stukje op de M:I 2 dvd (wat ook een keer op MTV is uitgezonden)
Stiller speelt hier Tom Crooze, de jarenlange stuntdouble van Cruise, je ziet dan onder anderen stukjes waarin Stiller deze film nadoet, was erg grappig..
neo
ja dat vond ik ook erg leuk,maar wat heeft dat met deze film te maken
Linda
Bah wat een vervelende film. Ik heb me 90 minuten lang lopen vervelen. Het acteerwerk vond ik ook maar matig. Wel leuk om Cruise in zijn jonge jaren te zien mhhhh wat is het toch een lekkere vent. 2 sterren
De Knip
Ik las eerst achterwerk, sorry Linda
Linda
Hehe nou het achterwerk van Cruise is allesbehalve matig hoor
Macmanus
Wat een geinige film.
Tom Cruise speelt erg goed als sukkeltje
Verhaal is erg leuk, oké Tom Cruise is nogal naïef, iemand in je huis laten die je net 1 nachtje kent, en dan verbaasd zijn dat er iets weg is.
Maar er zitten nog genoeg leuke scènes in.
Bijvoorbeeld als Tom Cruise gaat ‘dansen’
3 sterren.
Stephan
Leukste subtiele grap vond ik als hij, begeleidt door een stoer muziekje, de Porsche van zijn vader de garage uit wil rijden en de motor af slaat. Zo ook de muziek, die dan weer stoer opnieuw begint als hij de auto weer gestart heeft
Captain Pervert
De prominente rol van een Porsche 928 S is wat mij betreft het enige bestaansrecht van deze film. Maar dan ook meteen het coolste bestaansrecht wat een film maar kan hebben!
(In Scarface zat ook eentje, trouwens).
Eerst wat ik ga doen als ik afgestudeerd ben: zó'n auto kopen. It rocks.
mister blonde
een wel leuk, hoewel typische jaren ´80 filmje. 3 sterren.
mikey
komische film met een goede rol van cruise als upper-class tiener wiens ouders op vakantie zijn. als de kat van huis is nodigt hij op aanraden van een vriend een call girl uit. na een ongeluk met de porche ontwerpt de snelle tiener een businessplan met het hoertje.
judepu
Ik had er iets meer van verwacht. een van de mindere van Cruise deze.
spuit11
Het is een aardige '80 klassieker.
En idd het leukste stukje is toch wel het gedeelte waarbij Tom Cruise alleen een wit overhemd aan heeft en zich uitleeft op de muziek van CCR.
Deze scene uit de film komt ook wel vaker terug in andere programma's . Zo heb ik bv Niles, de butler uit the Nanny, dit ook op een zeer hilarische manier zien doen, echt een aanrader om te kijken. En in de film The Guru komt het ook weer terug.
Julie
vermakelijke en goede film, niet meer niet minder. soms een klein beetje langdradig
dave
ik heb films met tom cruise nooit echt goed gevonden en hier dus ook niet
wel een goed scenario 3*
code9
Ondergewaardeerde comedy met een ongedwongen Tom Cruise die nog niet zijn sterstatus hoeft waar te maken en er daardoor ontspannen bijloopt. Aardig verhaal, niet te snel en met een paar grappige dialogen en situaties. Ook nog met een geweldige one-liner van Cruise: 'What the fuck' makes you free.
Samen met een goede soundtrack:
3,5* waard.
JoeCabot
Nu en dan eens een leuk moment en idd een goede soundtrack. Maar voor de rest niets speciaals...
2**
Pieter Montana
Met een soundtrack waarop The Police, Prince en Bruce Springsteen het beste van hunzelf geven valt natuurlijk niets op aan te merken. Het verhaal zit goed alleen haalt regisseur & schrijver Paul Brickman ( schreef o.a het script van “Uprising”) er niets uit. De grappen, als die werkelijk als grap bedoeld waren, zijn of wel voorspelbaar of wel dom. Als een romantische film slaagt deze film al helemaal niet. Dit komt vooral door het matig, soms slecht, acteren van Cruise en De Mornay. Al valt er natuurlijk nu niet meer te twijfelen aan het acteerwerk van Cruise. De film wordt toch nog een beetje op gang gebracht door het snelle laatste kwartier waar Joel ( met een Ray Ban zonnebril dat een enorme rage werd na “Risky Business”) op een erg collectieve manier geld probeert in te zamelen. Maar dat kan de film niet redden. Nee, dit was zwak en de enigste reden waarom je deze wel eens in een de filmgeschiedenis boek zou terugvinden, is dat door deze film Tom Cruise in Hollywood belandde. Nu al één van de grootste sterren aller tijden die al in een hoop kaskrakers en met Oscars gelauwerde films meespeelde.
2*/5
J.Bell
Leuk om deze film een keer te kijken.
wat ik vooral leuk vond was, om Tom Cruise een keer 'niet' Hysterisch te zien...
Op dit moment komt Scientology-Freak Tom ' The Couch-hopper' Cruise mij de strot uit, maar hier was ie nog wel te pruimen...
*** sterren voor een leuke avond
matthijs_013
En in Saved by the Bell ook. Die scène is dan ook wel een klassieker. Dit is waarschijnlijk een van de bekendste tienerfilms, maar ik vond er niet echt héél veel aan. Ik had er meer een "high school sfeertje" van verwacht, dan een "persoon komt in zoveel mogelijk problemen in een korte periode".
niethie
Het is inmiddels alweer een hele tijd geleden dat ik dit filmpje zag maar kan me nog goed herrineren dat hij erg komisch was en dat cruise erg leuk was in zijn rol, verder is dit gewoon een standaard sex-komedie zonder dat je er verder al te veel bij na hoeft te denken, het kijkt gewoon erg lekker weg allemaal. 3 sterren
Leland Palmer
Door de prachtige poster en dvd hoes van de film had ik me heel wat voorgesteld van Risky Business. Dat viel toch een beetje tegen. De film is in het algemeen vermakelijk, maar bevat toch ook zijn minpuntjes. Acteerprestaties zijn redelijk te noemen en het is leuk om Tom Cruise in zijn jongste jaren als acteur te zien. Jammergenoeg bevat de film te veel ongeloofwaardige, voorspelbare en slappe momenten. De Porsche die in het water valt, de leraar die tijdens het feest een intakegesprek heeft met Cruise en de gang van zaken tussen Cruise en zijn ''callgirl'' waren niet super vond ik. Ondanks dat was de film bij vlagen erg grappig en was het zeker een leuk wegkijkertje.
Boothead
Heerlijke jaren 80 film, iedereen looft de dans scene, voor mij is het de scene waarin radeloos langs het meisje gaat en ze elkaar omhelzen terwijl de camera er omheen pant. Prachtige belichting, decor en aankleding in die scene + de muziek maken het tot een prachtig sfeervol geheel.
3,5* voor deze echte jaren film.
Meneer Bungel
Op Imdb maar even opgezocht, maar dit is pas de tweede film waar de lief(?)tallige Rebecca De Mornay in speelt. De eerste was 'One from the heart'(nee, niet '...of darkness'), van Coppola senior himself. Verder heb ik het begin van deze gemist, so maybe next time, lijkt me wel eens interessant... De eerste film over een loverboy?
De beste wensen voor 2009 iedereen...
Meneer Bungel
Eerst wat ik ga doen als ik afgestudeerd ben: zó'n auto kopen. It rocks.
Stephan
De eerste film over een loverboy?
Je hebt het begin inderdaad gemist. Het is eerder een Lovergirl
Nomak
Wat een hoop onzin in deze film zeg.
Dit totaal ongeloofwaardig verhaaltje kon me echt niet boeien.
Zo een materialistisch ingestelde verwende snotneus die het huis voor zichzelf heeft. Hij nodigt een call girl uit, er komen wat problemen,........ Waarom begin ik aan zo een film? En als zo een onbetrouwbaar hoertje dat al eens eerder gestolen heeft bij je thuis niet uit het huis wil gaan, wat doe je dan? Dan trap je haar toch het huis uit veronderstel ik. Cruise niet, hij gaat gewoon naar school en laat haar alleen in huis, waarna de problemen escaleren. Zwak van hem, nog erger word het als die pooier zijn huis leegrooft en hij gaat betalen voor zijn eigen spullen.
Heel zwak geacteerd, en ook geen enkel interessant personage.
Er zijn 2 leuke scenes in de film.
De scene die Stephan beschrijft in zijn eerste bericht, en de scene als die Porsche in het water valt.
Maar als zelfs de muziek van Phil Collins de film niet kan redden, dan weet je dat het niet veel is.

Magnolia
Drama, 1999