Spartan (2004)
Gesproken taal: Engels, Russisch en Zweeds
Bekijk via Prime Video
Plot Spartan
"She's missing"
De geheim agent Robert Scott (Val Kilmer) en zijn collega Curtis (Derek Luke) krijgen de opdracht om de dochter van de president te bevrijden. Tijdens het onderzoek wordt duidelijk dat de ontvoering slechts deel is van een groter complot, met aanwijzingen die naar het Witte Huis zelf leiden.
Scott
Miller
Colonel Blane
Michael Blake
stan
ik vond het maar slecht geacteerd vooral door scott (Val Kilmer) ik vnd het een dood saaie film
Icer
De film gaat met een hoog tempo van start. Veel verschillende personages zodat het moeilijk te volgen is waar het nou allemaal om gaat. Dit schept min of meer hoge verwachtingen van de film. Dan komt het nog harder aan als het einde van de film zo teleurstellend is. Met moeite ***
T_fuckin_montana
Ik vond het begin een beedje vaag, en wat mij altijd een raadsel is gebleven hoe belangrijk is dat meisje waar ze achter aan zitten, er word nergens verteld wie ze is (ja haar naam geven ze) op de achterkant van het doosje staat dat ze presidents dochter ismaar dat komt in de film niet goed naar voren. verder wel een leuke filmniets meer niets minder.
Madecineman (moderator films)
Vond deze film vrij rommelig terwijl het verhaal toch echt niet zo moeilijk is. Locaties wisselen elkaar in hoog tempo af. Was af en toe echt het spoor bijster waar al die agenten zich nu precies bevonden. Was het nu Boston, Dubai, Washington of toch Florence, (maar om het makelijk te maken Florence USA en niet de italiaanse)???
Verder niet echt veel bijzonders, enkele spannende momenten daargelaten. En Val Kilmer is dan mischien niet de meest getalenteerde acteur dezer aardkloot, ik vond hem voor deze rol toch wel prima geschikt. Beetje de arogante, koele kikker uithangen. 2,5* voor Spartan.
Mc
- 2092 stemmen
Aardige thriller, maar ik had het allemaal al wel eens gezien... Gewoon vermaak.
MarkFish
Kilmer overtuigt nergens. Film was vrij rommelig, het wordt nergens echt spannend, wat je van zo'n film wel verwacht. Je zit eigenlijk een beetje te wachten op de volgende onverwachte, 'onvoorspelbare' gebeurtenis.
Tarkus
Best spannende film. Met dank aan Val Kilmer, die een goede rol neerzet.
Waku
Spartan heeft het allemaal net niet.
Het verhaal is te langdradig om de kijker te boeien.
Bovendien is het allemaal erg rommelig.
Cliche einde.
Nee, geen hoogvlieger.
Pacino88
Best aardig. Wel erg rommelig verhaal, lastig te volgen, en eigenlijk hebben we het ontvoeringsplot wel vaker gezien,alleen hier is het onnodig moeilijk gemaakt.
Val Kilmer is wel te doen,hij knalt gewoon iedereen neer die hem in de weg staan,dat viel wel op.
We komen er ook niet achter dat het meisje de dochter van de president is, dit wordt alleen eens als voorbeeld gebracht in de geschiedenis.
De spanning was er wel,evenals de verassende wendingen.
Hiervoor toch een 3*
Dead01
- 1975 stemmen
Film begint zeer goed, echt wel spannend maar hoe langer de film duurt hoe saaier hij wordt.
Val Kimmer redt de film nog een beetje maar door het verhaal dat in begin goed in elkaar zit en na verloop verzwakt is het voor mij niet echt de moeite.
Had goede film kunnen worden want begin was echt goed maar ja afwerking was er niet zeker.
2.5 sterren
Ronhart
Wat wisselende ervaringen: De eerste vijf tot 10 minuten waren intrigerend, de volgende 20 minuten gebeurde er eigenlijk maar weinig en wat er gebeurde was warrig, saai en houtig geacteerd. Ik was juist van plan de film af te zetten toen het opeens spannend werd. Na 20 minuten zakte het weer in elkaar en vrij kort daarna werd het weer spannend.
Valmer zet zijn rol goed neer (dat wisselt per film nog wel eens), het gegeven in het verhaal is ook heel aardig.
Over het geheel genomen een aardige thriller die in totaal een behoorlijke voldoende haalt 3,5**
moviegirl2
Wel goede actie.
Jammer dat die Curtis werd doodgeschoten, verder wel ok, alleen beetje slap einde.
maurice74
Wat een volstrekt onlogische voorstelling is dit. Vind er werkelijk geen drol aan.
Belangrijkste reden: ik kan totaal geen sympathie opbrengen voor hoofdrolspeler Val Kilmer, hier in de rol van een arrogante en humorloze eikel. Waarom iemand als William H. Macy in een bijna zwijgzame bijrol??
Ché Cliché
Geen slechte film, maar zeker ook geen goede. een net aan middelmaatje. Qua acteerwerk is Val Kilmer echt op de automatische piloot bezig en zeker niet sterk. Het verhaal is best redelijk, alleen niet goed uitgewerkt. 2,5 kan de film nog van mij krijgen, al is de 2,5 nét aan gehaald.
Simon Smith (crew films)
Intelligente, super-efficiënte thriller, er wordt nooit te veel informatie gegeven over wat er aan de hand is, dus goed opletten geblazen. Zonder veel "domme" actie, zoals in veel Hollywood-actiefilms.
Kricky
Leuke film Met Val Kilmer. Ik vind hem een goede acteur. De film heeft mij geen moment verveelt. Al Bundy doet het ook niet slecht in deze film. Hij moet vaker in films spelen
Nisse
Ik vond het een redelijke film.. Vooral de hoofdpersoon deed me weinig. Op een gegeven moment was ik de draad een beetje kwijt door de vele verschillende personages en locaties, maar acht.. voor 3 euro ben ik bijna 2 uur prima vermaakt
Leno
Ondanks dat ik graag films van Mamet kijk viel deze toch wat tegen. Het komt allemaal te geforceerd over, inclusief de dialogen (waar hij bekend om staat). Het verhaal is verder heel simpel en ook al probeert Mamet er wat meer van te maken, op het begin na lukt dat nauwelijks.
Kilmer doet wellicht zijn best maar is een beperkt acteur en kan de film niet dragen. De altijd aanwezige twist is prima maar kun je tot op bepaalde hoogte toch wel zien aankomen je kunt wel bedenken dat het meisje niet dood is, dan zou eigenlijk de film afgelopen zijn.
Naar het einde toe is de vaart er grotendeels uit en is het min of meer wachten op de climax die nergens spectaculair wordt.
lucdecoster
Saaie en onoverzichtelijke film waar je niets van begrijpt. Geef mij dan maar liever een western of een Hitchcock film
Iron Maiden
niets van begrijpt?
spreek voor jezelf, maar haal niet een goede actie trhiller naar beneden.
willemfilm
niets van begrijpt?
spreek voor jezelf, maar haal niet een goede actie trhiller naar beneden.
Dat is het bestaansrecht van een forum. "voor jezelf spreken". Voor een ander is sowieso gecompliceerd. Niet zo stekelig reageren maar discussiëren op basis van argumenten.
Overigens heb ik de fim nog niet gezien.
Rudy1989
Mooie film, met name ook omdat ik van deze soort films houdt, echt onbegrijpelijk dat sommigen hier er nix van snappen, dat is nou juist het mooie aan deze films, je gaat zelf ook een beetje meedenken!
Deze film geeft mooi weer hoe het leven van een CIA-agent gaat en wat de gevaren zijn en hoe slim sommigen zijn, Val Kilmer speelt deze rol perfect, een man met uitstraling!=D
Gert P
Wat een lage score, ik vind dit juist een goede actie film met een aardig verhaal.
jacobine_rodijk
Had het idee dat ik zat te kijken naar een ongeproduceerde 24 seizoen, ingepakt in 2 uurtjes. Keek allemaal wel aardig weg, met een nogal verspilde rol van Macy en een leuke bijrol van (Kristen) Bell.
Donkerwoud
De scriptschrijvers waren vrij ambitieus. Zo'n beetje elke plotwending dient een nieuw potentieel interessant element aan, om dan vervolgens weer teniet gedaan te worden met weer een nieuwe wending. Zo kom je er als kijker niet in. En dan ook nog eens een ingewikkeld verhaal ophangen aan een kinderlijk eenvoudig plot. Dat noemen we een rommeltje.

'The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes' weg bij Netflix en nu een succes op Videoland

Goed beoordeelde dramaserie 'Rivals' krijgt een tweede seizoen dit jaar: wat weten we erover?

HBO Max-kijkers vol lof over eerste aflevering 'A Knight of the Seven Kingdoms'

Netflix breidt komend jaar het Koreaanse aanbod flink uit

Incendies
Drama / Mystery, 2010