• 9.374.935 stemmen

Geregisseerd door: Michel Gondry

Met onder meer: Tim Robbins, Patricia Arquette en Rhys Ifans

Releasedatum: 30 mei 2002

Plot Human Nature

"In the Interest of Civilization … Conform."

De film volgt de ups en downs van een geobsedeerde wetenschapper, een vrouwelijke naturalist en de man die ze ontdekken, geboren en opgegroeid in het wild. Terwijl Nathan, de wetenschapper, de wilde man traint om de samenleving in te kunnen, doet zijn vriendin Lila haar best om het verleden van de man te behouden, aangezien hij een vrijheid bezit die bij de meeste mensen verloren is gegaan.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van gotti

Goeie en interessante film. Zoals eerder gemeld, haalt niet het niveau van BJM en in mindere mate Adaptation. Toch weer een interessant script van Kaufman; uitermate lollig.

avatar van donnie darko

donnie darko

Toch wel best een tegenvaller. Had er gewoon zoveel van verwacht, maar haalt jammer genoeg nooit het niveau van eender welke andere kauffman-productie.

Maar buiten dat is het best wel een leuk komedietje.

avatar van flaphead

flaphead

Als iemand die altijd met interesse naar de schrijfsels van Kaufman kijkt, besloot ik dan ook maar deze 'mindere' te bekijken. Minder is hij inderdaad. Ik bleef telkens maar in mijn achterhoofd houden dat Kaufman eraan gekoppeld is, maar als je bedenkt dat deze ná Being John Malkovich zit, is het toch een gekke gewaarwording. Het voelt behoorlijk B-film, met decors waar je zo doorheen prikt (die bos-scenes ), maar misschien is het ook allemaal wel kitsch bedoeld.

Op de manier van vertellen na, voelde ik nog niet zoveel Kaufman. De diepere laag is natuurlijk interessant, onze driften en dierlijke vrijheid vs stedelijke verfijndheid. De diverse blikken van verlangen, niet alleen op seksueel gebied maar bijvoorbeeld ook in de eindscene van Puff richting het bos. Het zit er zeker, maar door de budgetloze-achtige uitwerking en matig acteerwerk voelt het allemaal wat lullig.