Genre: Komedie / Romantiek
Geregisseerd door: Forest Whitaker
Met onder meer: Katie Holmes, Michael Keaton en Marc Blucas
Gesproken taal: Frans en Engels
Plot First Daughter
"The girl who always stood out is finally getting the chance to fit in."
Samantha Mackenzie (Katie Holmes) is de dochter van de president van de Verenigde Staten (Michael Keaton). Vanaf haar geboorte brengt zij haar leven door in de spotlights, op de voet gevolgd door bodyguards die haar moeten beschermen. Samantha heeft genoeg van deze levensstijl en wil, net als al haar andere leeftijdsgenoten, vrij zijn en genieten van het leven. Haar wens lijkt in vervulling te gaan wanneer zij het Witte Huis verlaat om te gaan studeren. Zonder de hulp van haar machtige vader moet Samantha nu haar eigen boontjes doppen, iets wat haar niet direct lukt. Samantha leeft echter op als zij studiegenoot James ontmoet. De twee worden verliefd en het ziet er voor Samantha een stuk rooskleuriger uit. Maar James is niet wie hij lijkt...
Samantha Mackenzie
Agent Colvin
Agent Mercer
morpheus
Een film met Katie Holmes en nog geen reacties? Dan ik maar weer de FP
Afijn deze film was in productie rond de zelfde tijd als Chasing Liberty, welk eerst ook onder de naam First Daughter zou uitkomen. Mevrouw Holmes en meneer Withaker hebben elkaar eerder ontmoet bij de opnames van Phone Booth.
Het is trouwens niet opvallend dat ze deze film relatief lang na de opening van Chasing Liberty uitbrengen want kijk maar eens naar het plot....
When Samantha Mackenzie (Holmes), the 18-year-old daughter of the president (Keaton) of the United States, demands that she be allowed to go to college without having to be followed by a fleet of secret service agents (with their suits, sunglasses, ear-pieces and very unhip attitudes), her dad agrees... while actually assigning one (Blucas) of the youngest Secret Service agents to follow her around on campus disguised as a student anyway. The president's plan goes smoothly until the young agent falls in love with this girl he has to spend all day following, and she falls in love with him too, until... she finds out whom he really is. Can their love outlive the deception that gave it fruit?
In hoeverre kan dit toeval zijn
Heb ik nu de langste FP ooit?
Bloompje
de trailer is er:
Katie Holmes speelt weeral het brave meisje. Ze zou wat meer rollen als in Pieces Of April moeten spelen.
Captain Pervert
Hoelang kan Holmes nog meisjes van 18 spelen??
Acteurs die personen van een dergelijke leeftijd spelen zijn altijd vele jaren ouder dan de leeftijd waar ze voor door moeten gaan. (Met als topper dat meisje uit "Matchstick Men" maar dat is dan ook een extreem geval.)
Ten tweede heeft Holmes een erg lief, meisjesachtig gezicht. Vind het niet zo'n probleem.
yiempie
net trailer gezien, ziet er inderdaad leuk uit.
kan niet wachten totdat ie ooit in Nl komt..
GerwinF
Leuk dat je ook precies kan zien hoe de film afloopt in de trailer
ThaNick
Lijkt eerder op The Prince and Me..
Prins gaat naar ander land, krijgt agent mee.. wordt verliefd...
AHWA
Hmm...dit was toch niet zo goed.
Een typische romantische komedie, maar echt gruwelijk stijf geacteerd van...iedereen!
Zelfs Holmes kon me niet echt bekoren.
1,5 ster
Kazuyuki
- 2068 stemmen
Wat zonde dat Forest Whitaker als regisseur geen greintje van zijn acteerskwaliteiten haalt. Zijn laatste films waren wel heel erg zoetsappig en weinig gewaagd.
tycoon66
het is niet mijn gewoonte film tot de grond toe af te branden ,maar dit was in jaren de ergste film die ik gezien heb
zo mierzoet,zo kitscherig en onvoorstelbaar voorspelbaar,mijn zoontje van 10 vond hem zelfs saai,en dat moet een komedie heten? de 1e lach die bij mij verscheen was na de aftiteling...
sorry,maar dit is erger dan films als spongebob en K3
laagste ster die mogelijk is. 0,5 *
Don Gregorio
leuke film me kids vonden hem top en denk dat het toch een film is meer voor de jeugd al vond ik hem zelf ook leuk
Julie
toffe film
de film heeft pure hollywood trekjes maar dan ook weer niet
leuk om naar te kijken
soom
Heerlijk wegdromen met een film over de presidentsdochter Samantha Mackenzie. Katie Holmes overtuigt voldoende, maar ik hoop van ganser harte, dat ze nou eens de romantische komedies achter zich laat, en zich, als ze vrij is van Tom Cruise en de Scientology kerk, beter kan gaan richten op meer serieuze films. Ze zou het echt kunnen.. De bijrollen springen er ook uit voor mij, en ik vind Marc Blucas echt erg leuk om te zien.

Zeker weten weer een heerlijke wegkijkfilm.
Al is Chasing Liberty dan wel een beetje leuker, qua luchtigheid.
Deze film heeft wel een behoorlijk serieuze toon.
Angrod_Pallanén
Godzijdank is hij afgelopen!
Uit pure verveling zocht ik naar een leuke film op Arrivo en aangezien ik After the Sunset en The SpongeBob SquarePants Movie al had gezien, kon ik nog kiezen tussen Sideways, Flight of the Phoenix, deze film en andere waarvan ik nog nooit had gehoord. En dus viel mijn keuze na een paar slechte trailers op First Daughter. Nou was ik een paar jaar geleden een vrolijke fan van Katie Holmes. Nu ze echter zwanger is en bijna getrouwd met een van de populairste acteurs van de wereld is ze al een stuk minder interessant en bovendien hoogst ongeloofwaardig als The President's Daughter.
Het begin van de film was erg onschuldig en erg leuk en hij deed erg aan als een normale tienerfilm waarvan iedereen al weet hoe hij gaat aflopen. Alle clichés kwamen voorbij; jaloerse vriendin, "verboden liefde" achter je familie staan, je eigen keuzes maken, jezelf zijn kortom een flinke portie standaard kijken. Opzich zou het, als de film zich netjes aan de clichés had gehouden een best aardige film zijn. Maar het is zo dat het script erg goed is en een aantal wendingen voorschotelt die het niveau met sprongen omhoog had kunnen helpen. Het is alleen zo dat of de scriptschijver of de regisseur zich er gewoon makkelijk vanaf wilde helpen en alles veilig wilde spelen. Wat er voor zorgt dat vanaf de eerste wending James blijkt een agent te zijn de film inzakt als een pudding. Je weet dat de film beter kan, maar het wordt gewoon niet beter en het laatste half uur is zo zenuwslopend saai dat ik me er met moeite bij kon houden.
Voor het script dat zoveel beter had kunnen uitpakken,
1,0 ster
Rianneke_Dan
Vond het niet echt een goed verhaal.
Maar Ik ben fan van Katie dus dat zij erin speelde maakte het wel goed.
Maar ze moet eens ophouden met een braaf meisje spelen!
Ze kan veel meer.
D3nnis
Om een avondje te vullen vond ik deze wel geschikt, om hem nou eeen topper te noemen, zeker niet.
Zo nu en dan leuke stukjes, dat maakt deze film zeker de moeite waard om eens te checken.
2.5 **
Blaatje
2.5 **
Helemaal mee eens!!
Snitsel
Helemaal mee eens!!
Uiteraard van het zelfde gedacht...
2,5 **
g_unitboy
echt saaie film bijna om in slaap te vallen ik geef deze 1 ster
Thieske
ik vind het een super leuke film!
Ik heb em al meerdere keren gezien en het blijft leuk.
Beide spelers erg leuk om naar te kijken!
Katie holmes is natuurlijk ook super goed!
Al haar films zijn leuk
Zeker haar rol als Joey!!
5*****
Dianaa`
Aan 't begin was de film wel leuk, maar na een tijdje werd het gewoon me te saai en ik volgde het verhaal niet meer.
Katie Holmes speelde het best leuk, alleen er mistte iets. Er kwam bij mij geen romantische sfeer over.
Chasing Liberty vind ik leuker dan deze.
E-Ve
erg gelijkaardige film als chasing liberty en dan nog vant zelfde jaar..
Blokland
Deze film zakt zo ver door de bodem dat ik er gewoon bijna vrolijk van werd! Dat het mogelijk is dat zo'n slecht geschreven, slecht geacteerde, stompzinnige, tenenkrommende film gemaakt wordt is ergens toch wel weer mooi. Het is een troost voor underachievers everywhere!
Katharina
Wat speelt Katie Holmes prut! Ik ergerde me echt kapot aan haar. Niet echt een sterke film. Vrij saai ook. En die vader- en dochterrelatie vindt ik vrij ongezond op het perverse af.
notorious_kim
Mooie verassende film.
Gisterenavond zette ik deze prent op, ik had er eigenlijk zeer lage verwachtingen bij, maar ik denk dat dat soms het beste is, vaak als je veel van een film verwacht, blijkt hij nadien middelmatig of soms zelfs slecht.
Deze film had ik al een hele tijd geleden gekocht, omdat Katie Holmes en Marc Blucas erin meespelen, twee acteurs die ik graag eens zie spelen zonder hun rol in hun grote series (dawson's creek/buffy). Het verhaal sprak me ook heel erg aan, ik heb wel een zwak voor romantische komedies, spijtig genoeg zijn er in dat genre veel slechte en middelmatige (er worden er dan ook een pak gemaakt).
Katie Holmes vond ik zeer goed in haar rol, ze kwam zeer overtuigend over, maar in sommige scènes zag ik een beetje Joey (Dawson's Creek) bovenkomen, maar het was wel op de gepaste momenten. Misschien ligt het ook aan mij omdat ik elke aflevering van Dawson's creek al minstens 10 keer gezien heb.
Marc Blucas was ook enorm goed in zijn rol, en knap! Hierbij zag ik niet zoveel van Riley (Buffy the vampire slayer), het was trouwens ook de eerste keer dat ik hem in een andere rol zag, en ik wil hem wel nog meer rollen zien spelen.
Michael Keaton haalde terug het niveau dat we van hem gewoon zijn, sterke acteur!
De inbeeldzetting was zeer basic, maar ging me op geen enkel moment storen, de dialogen en plotwendingen zaten wel goed, er zat zelfs een wending in dat ik niet voorspeld had. Het einde was zeer voorspelbaar, maar verveelde niet.
Eentje die ik vast en zeker nog eens zal opzetten ter ontspanning. Mijn advies is misschien wel dat dit meer een film is voor liefhebbers van het genre, of voor mensen die Katie Holmes graag zien spelen.

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'

Nog niet gezien? 'Escape at Dannemora' kijk je nu gewoon op SkyShowtime