The Sisterhood of the Traveling Pants 2 (2008)
Komedie / Romantiek
117 minuten
geregisseerd door Sanaa Hamri
met Blake Lively, Alexis Bledel en Amber Tamblyn
Na in de eerste film al van elkaar gescheiden te zijn, gaan de dames dit keer op zoek naar een manier om weer bij elkaar te komen. Hoewel ieder van hen daar naar verlangt, blijkt het inpassen in hun drukke privélevens nog niet zo eenvoudig.
Trailer
Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.
Links
Zoek naar deze film op dvd/blu-ray op AmazonIMDb (6,2 / 27046)trailer (YouTube)filmscore (MusicMeter)iTunes: € 7,99 / huur € 2,99Google Play: € 7,99 / huur € 2,99een hele leuke film en knappe mannen die erin mee spelen.
erg leuk om naar te kijken.

leuke film, leuke personages
maar ik vond dit geweldig
De verhalen van de 4 vriendinnen zijn erg herkenbaar en de personages eigenlijk ook. Deze worden neergezet door 4 hele leuke jonge actrices. Eervolle vermelding hierbij voor Amber Tamblyn want ik vind haar hier een hele goede acteerprestatie neerzetten.
Jammer dat ik deel 1 niet als eerste gezien heb maar na deze film ga ik er zeker alsnog voor want dit was gewoon een heerlijk filmpje om naar te kijken.
Ik had beter een andere film kunnen uitkiezen deze avond.
De dames spelen goed, en de dingen die ze tegenkomen, worden goed tot een einde gebracht, lekker romantisch op bepaalde momenten, heel genietbaar voor een lekker avondje filmkijken, niets mis mee. Ik kon meeleven met hen alle 4, en vond het eindshot echt mooi.

Ook fijn dat alexis bledel een x niet zo veel praatte als bij Gilmore girls,
wat ik dankzij 2 dames thuis iedere dag moest aanhoren
ik geef hem een 3.5* omdat het gewoon een leuk verhaal was met een vrij standaard einde.

De film bevat zowel humor, als drama en de dames zetten hun rol erg goed neer. De romances zijn leuk en vaak erg aandoenlijk en het mannelijk schoon is ook in dit deel weer aanwezig. Ja, een lekker filmpje voor tussendoor.
De eerste Sisterhood of the Traveling Pants was eigenlijk een aangename verrassing. Een erg leuk coming of age drama, bovendien met het nodige feelgood gehalte zonder dat het al te stroperig wordt, en vooral één waar een leuke cast in meedeed. Weliswaar wel de nodige clichés en verrassend wordt het nergens en toch.. Het is één van de leukere chickflicks die ik al heb gezien. Ik had dan eerlijk gezegd ook een tikkeltje mijn twijfels bij deze sequel, het voelde toch wat aan als een snelle en eenvoudige sequel, maar dan toch eens voor gaan zitten.
En dit tweede deel is inderdaad minder dan zijn voorganger, maar op zich wordt er nog wel een degelijk niveau behouden. Iets wat vooral te wijten is aan het feit dat de vriendschap tussen het viertal overtuigend blijft. Toegegeven, er wordt een nog groter blik met clichés opengetrokken en er zit minder drama achter de verhaallijnen (het eerste deel typeerde zich toch door een aantal levenslessen die hier wat uitblijven) maar de film blijft een zekere fun uitstralen. Alleen een beetje jammer dat het einde met de verdwenen jeans wat aanvoelt als het momentje teveel. Voor mij hadden ze niet perse nog eens naar Griekenland moeten gaan om daar op zoek te gaan de jeans, al zorgt dat an sich nog wel voor een mooi shot met de vriendinnen die naar de ondergaande zon zitten te kijken. Wederom wat cliché (de voice-over die vertelt dat de combinatie van zonsondergang en de zee de kleur van de jeans had...) en toch kan ik het de film eigenlijk vrij makkelijk vergeven.
De onvermijdelijke plotlijn was dat de vriendschap tussen de vier dames barsten ging vertonen en daar had ik op voorhand wat schrik voor aangezien het juist de die combinatie was die voor een groot deel van de fun zorgde. Net zoals in het vorige deel zijn er dus terug een aantal aparte verhaallijnen die wel wat aan elkaar worden gelinkt en dan blijkt dat Blake Lively, Amber Tamblyn, Alexis Bledel en America Ferrera het toch wel goed doen. Zeker Bledel lijkt goed te zijn gegroeid in haar rol van Lena en Lively weet een nogal geforceerde verhaallijn met haar grootmoeder tot een goed einde te brengen. Tamblyn heeft deze keer wat minder om handen dan in de voorganger, voor een groot deel is de focus toch op Ferrera komen te liggen, maar al bij al blijft iedereen toch goed overeind.
Vreemd eigenlijk dat het maar bij twee films is gebleven. Ann Brashares, de schrijfster van de boekenreeks waar dit op gebaseerd is, heeft in totaal 4 boeken in de reeks geschreven, maar waarschijnlijk was het een combinatie van tijd en beschikbaarheid van de actrices die eventuele vervolgen moeilijk maakte. Ben daar op zich niet slecht gezind om, nu blijf je toch een redelijk hoog niveau behouden.
Niet heel slecht dus, maar het is allemaal net een tikkeltje minder dan deel 1. Ook het concept van de "magische" broek valt wat te verwaarlozen.