• 9.375.045 stemmen

La Flûte à Six Schtroumpfs (1976)

Animatie / Familie | 74 minuten

Genre: Animatie / Familie

Alternatieve titels: The Smurfs and the Magic Flute / De Fluit met Zes Smurfen / De Fluit met 6 Smurfen

Oorsprong: Frankrijk / België

Geregisseerd door: Peyo

Met onder meer: Michel Elias, Georges Atlas en Michel Modo

Gesproken taal: Frans

Plot La Flûte à Six Schtroumpfs

"You're in for a 'SMURFING' GOOD TIME… with those little blue people you love!"

Een toverfluit, die de gave heeft om mensen spontaan te laten dansen en feestvieren, wordt gestolen. De snoodaard achter deze diefstal wil de fluit gebruiken om rijke mensen te beroven. De jonge ridder Johan en zijn vriendje Pierewiet moeten proberen om de fluit terug te krijgen, maar dat blijkt een zware klus te zijn. Ten einde raad roepen ze de hulp in van de Smurfen, een legendarisch kaboutervolk dat diep in het woud woont. De Smurfen blijken maar wat graag te willen helpen.

Johan (stemrol)

Pirlouit (stemrol)

La Mortaille (stemrol)

Homnibus (stemrol)

Le Grand Schtroumf (stemrol)

Dame Barde (stemrol)

Fisherman (stemrol)

Séneschal (stemrol)

Le Schtroumpf #2 (stemrol)

Le visiteur (stemrol)

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Grappig zeg, nooit gesmuft dat er een Smurfenfilm bestond. Zo zie je maar dat je niet altijd alles kan smurfen ...

avatar van damon

damon

To Smurf, Or Not To Smurf

avatar van T.O.

T.O.

De tekenaar heeft m ook zelf gefilmd blijkbaar.

avatar van neo

neo

Ja, ik vond deze film erg smurf, kortom als geheel was het wel te smurfen 2.5 sterren

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Ooit gezien toen ik nog een klein smurfje was. Geinig filmpje en leuk jeugdsentiment.

avatar van RolfWolf

RolfWolf

neo schreef:

Sorry, maar hier kan ik geen smurf aan vastknopen! Grrrrrr, smurfentaal!

avatar van Jordy

Jordy

Wij hadden destijds nog geen videorecorder, en we gingen er zowaar een huren voor m'n verjaardagsfeestje, dat was wat! Gelijk een paar toppers erbij gehuurd natuurlijk Ik weet overigens bijna zeker dat de namen "Johan en Pierewiet" in de Nederlandse titel zaten....

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Jordy schreef:

Klopt, de Nederlandse titel was iets van 'Johan en Pierewiet en de magische fluit', dacht ik. Volgens mij zat de naam 'De Smurfen' niet in de Nederlandse titel.

avatar van neo

neo

Yep inderdaad.

avatar van TVGids

TVGids

Kben altijd fan geweest van de strips en deze verfilming is werkelijk geweldig. ***** sterren

avatar van BoordAppel

BoordAppel

De jonge ridder Johan en zijn vriendje Pierewiet

Ik wist wel dat ze heaumeau waren .

avatar van DieGo

DieGo

prachtig woord, snoodaard

avatar van FX

FX

Wat een fantastische film!Ik heb deze film echt tig keer gezien. Vooral Pierewiet was mijn favoriet, hoewel ik niet zeker meer weet of zijn maatje Sikje erbij was (die geit).

jeugdsentiment, 4*...

avatar van Soeperman87

Soeperman87

4* voor deze geweldige kinderfilm, uit de jaren dat ik werd grootgebracht!

avatar van Mischa

Mischa

wat ik me nu al jaren afvraag: Is het nou 'Kurkensmurfer' of 'Smurfentrekker"?

Sneakerjeans29

Dat jaartal klopt niet, dat moet toch 1976 zijn. Deze wil ik heel graag in het Frans zien, met Nederlandse sub

in 1983 is ie opnieuw in Amerika en in Nederland uitgebracht, onder de titels The Magic Flute en De Fluit Met De 6 Smurfen. Ik heb het toen ook in de bioscoop gezien. Ik zoek al heel lang de originele Franse versie uit 1976. De smurfen serie die in 1981 begon, was van Hanna Barbera.De Stem van Gargamel was van Paul Winchel, die ook de stem van Tigger uit Winnie de Poo deed en nog zo,n tekenfilmpje met een gemene man, die in een vliegmachine achter een duif aanzat.

avatar van Witch-king

Witch-king

Wing Dings met Dick Dastardly, komt bijna elke dag op Boomerang.

Er moet nog een oudere zwart-wit smurfenfilm zijn.Les Avontures Des Schtroumpfs

avatar van djelle

djelle

bioscoopzaal schreef:

neo schreef:

Hahahaha...

Trouwens, zou deze film ergens op DVD te smurfen zijn? Mijn vriendin is er gek op.

avatar van Soeperman87

Soeperman87

4,0* verlaagd naar 3,0*

Sneakerjeans29

Ik heb de dvd nu, de originele Franse versie, wel zonder subs helaas.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Ik vond de smurfen vroeger altijd erg leuk, deze film heb ik ook ooit eens een keer gezien. Ik kan me nog herinneren dat ik hem destijds erg leuk vond en ik zal hem dan ook niet een al te laag cijfer geven.

Smurf mee, met dit verhaal

avatar van Tup&Joep

Tup&Joep

Een bijzonder smurfige film.

Ook leuk om Johan en Pierewiet weer eens te zien.

avatar van stephan73

stephan73

Oei, als ik zo de stemmen van de laaste tijd zie, ben ik bang dat ik echt een andere film heb gezien. Want wat een niet grappige, zeer vervelende tekenfilm was dit. 74 minuten gemekker over een fluit, waarbij Pierewiet als enorme storende factor rondhuppeld.

De animatie is zwak en de nasynchronisatie is zelfs belabberd te noemen (bijna elk personage klinkt hetzelfde).

Ik denk dat als die hele Johan en Pierewiet onzin er niet bij had gezeten, dat ik de film wel een hoger cijfer had gegeven, maar dit is tenenkrommend slecht!

avatar van kleine oorlam

kleine oorlam

leuke mix van johan pierewiet en de smuren

hij is nu op tv en ik heb hem goed bekeken alle smurfen komen er in

en gelukig ook mijn faforiet bril smurf

avatar van kleine oorlam

kleine oorlam

leuke smurfige film ik heb hem gesmurft en hij is leuk

hij is goed gesmurft mooie smurfige achtergonde en smurfige

pegonages

en een smufige verhaal

avatar van thunderball

thunderball

Chainsaw schreef:

Echt niet!

Toen ik hem destijds ergens in de jaren '70 (2x!) in de bioscoop ben gaan zien, heette de film toch echt gewoon "De fluit met de zes smurfen'. Ik heb er toen ook nog een boek met het verhaal van de film en het gelijknamige stripboek van gekocht/gekregen.

Straks komt ie weer.

Ben erg benieuwd hoe ik hem nu zo'n 35 jaar later zal vinden.

avatar van namingway24

namingway24

Deze film over de Smurfen is een curiositeit, maar ik vond hem niet echt leuk.

De Smurfen zijn in deze film nog niet echt goed van elkaar te onderscheiden. In de Tv- serie hebben ze betere stemmen, en wat meer persoonlijkheid.

Het verhaal is een beetje te licht om een film van ruim een uur te vullen, en het einde is niet echt spannend. De animatie was redelijk, maar zeker niet goed.

Pluspunten zijn er nauwelijks, hoewel ik het smurfendorp wel leuker vond dan in de tekenfilmserie. Maar meer kan ik er niet van maken.

avatar van Film Pegasus

Het verhaal is wel leuk en blijft nog net overeind. Dit is trouwens het verhaal waarin de smurfen voor het eerst in beeld komen, ook in de stripreeks. En daarin zit meteen de zwakte van de film. In de latere strips namen de smurfen de hoofdrol over en werden Johan en Pierewiet bijrollen. De smurfen kregen meer persoonlijkheid en de strips (en achteraf de tekenfilmreeks) waren veel beter dan dit. Kwalitatief is dit niet echt een verbetering en de vraag is waarom je dit zou kiezen boven de strip. Maar dat lag in de lijn van het succes waarschijnlijk en het budget zal ook wel meespelen. De tekenfilmreeks was Amerikaans, terwijl dit in Frankrijk en België gemaakt werd. Ik ben benieuwd wat de nieuwe Smurfenfilm gaat geven. Of men geleerd heeft uit het verleden, de charme van de strips gaat behouden of zich gaat verliezen in de 3D-hype.

avatar van thunderball

thunderball

Deze laatst weer na ca dertig jaar bekeken.

Geinige film, waar bij het oorspronkelijke stripboek uit de Johan en Pierewiet-reeks praktisch lettelijk gevolgd wordt.

Dit was het verhaal waarin deze maffe figuurtjes voor het eerst geintroduceerd werden.

De smurfen waren destijds zo'n succes, dat ze weldra een eigen reeks kregen en met later dus ook deze film als gevolg.

De animatie is behoorlijk goed voor een Belgische productie en weet de sfeer van het stripboek goed weer te geven.

Het liedje van de smurfen halverwege de film is een wat verwoede poging om net zoiets te crieeren als het lied van de dwergen uit Sneeuwitje, maar kan daarbij niet in de schaduw staan.

Pierewiet is een leuk, eigenwijs karakter, die voormamenlijk voor de humor zorgt, ook grappig ingesproken,

Johan komt wat kleurloos en karakterloos over.

Al bij al een leuke, charmante, doch niet helemaal perfecte tekenfilm.

De tekenfilmserie uit de jaren '80 vond ik stukken minder en had op een gegeven moment nog maar weinig met de stripboeken te maken.

Een dikke zeven, ofwel 3,5 ster.