• 9.373.864 stemmen

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Ierland

Geregisseerd door: Martin McDonagh

Met onder meer: Brendan Gleeson, Rúaidhrí Conroy en David Wilmot

Plot Six Shooter

"A black and bloody Irish comedy."

Donnelly heeft in het ziekenhuis te horen gekregen dat zijn vrouw is overleden. De volgende dag neemt hij de trein terug naar Dublin. Hij gaat zitten tegenover een vreemde jongeman die al snel andere reizigers lastig gaat vallen. Donnelly komt erachter dat hij niet de enige is die recentelijk iemand heeft verloren.

avatar van Freud

Freud

In Film > Overige films > Six Shooter (2004, Martin McDonagh):

Oscar voor beste kortfilm in 2006, en absoluut terecht! Ik heb ook de andere genomineerden gezien en daar zaten nog sterke films tussen, maar deze verdiende de overwinning echt wel. Je moet er je tijd voor nemen want hij duurt bijna een half uur en vraagt wel enige inspanning zonder ondertitels, maar wat je terugkrijgt is echt een goede film, onwaarschijnlijk grappig, maar tegelijk dieptragisch, zoals het leven zelf . Een aanrader, 4.5*.

Wat zouden we eigenlijk beginnen zonder YouTube, ik kan nu al niet meer zonder . Integraal te bekijken, en met goede beeldkwaliteit:

Deel 1

Deel 2

Deel 3

avatar van mister blonde

mister blonde

Staat als extra op de dvd van Three Billboards... best leuk.

avatar van filmfan0511

filmfan0511

Goede kortfilm van de geweldige Martin McDonagh. Ik heb hem heel hoog zitten sinds Three Billboards..., al moet ik zijn andere twee langspeelfilms nog steeds zien. Six Shooter heeft misschien een paar zwart-komedische momentjes (scène met de koe), maar is in het algemeen vrij zware materie. In de kern is het verhaal diep-triest, op een erg menselijke manier in beeld gebracht. Een namiddag uit het leven van verschillende mensen die te maken hebben gehad met lijden en de dood. Prima prestaties van iedereen, met een tragisch ingetogen rol van Brendan Gleeson. En een einde dat past bij de tragische sfeer, immer balancerend op het randje van donkerzwarte komedie. Dikke 3.5*.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Zwartgallige humor zoals we van McDonagh mogen verwachten. Niet echt mijn smaak, niet grappig. De content is mij iets te negatief en wansmakelijk zonder dat er ergens een punt gemaakt wordt. We herkennen zijn favoriet acteur Gleeson maar ook Gary Lydon, die ook in de Banshees of Inisherin speelt als de dorpsagent. Ik beschouw het als niet meer dan een stijloefening.