Genre: Actie / Avontuur
Speelduur: 126 minuten / 142 minuten (director's cut)
Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk / Ierland
Geregisseerd door: Antoine Fuqua
Met onder meer: Clive Owen, Keira Knightley en Ioan Gruffudd
Gesproken taal: Engels, Iers en Latijn
Releasedatum: 29 juli 2004
Bekijk via Disney+
Plot King Arthur
"Rule Your Fate."
Arthur is een aarzelende leider die niets liever wil dan Brittannië verlaten en naar de stabiliteit van Rome terugkeren. Maar voordat hij mag vertrekken, leidt een laatste opdracht hem en zijn ruiters - Lancelot, Galahad, Bors, Tristan, Dagonet en Gawain - hem verder van zijn doel af. Brittannië heeft een koning nodig, die het volk kan verenigen om het land tegen de binnenvallende Saksen te verdedigen. Onder begeleiding van zijn vroegere vijand Merlijn, de mooie en moedige Guinevere, zal Arthur de kracht moeten vinden om het tij te doen keren en Brittannië weer terug te geven aan haar oorspronkelijke bewoners.
Arthur
Merlin
Dagonet
Cynric
Smoochy
Was wel leuke film maar de de muziek was eentonig. Dat was wel eritand. en het was wel voorspelbaar op de meeste Stukken. Maar is wel een leuke film om een avond te vullen 3 sterren
%%%%%%
hahahahaah Ok Ik ben niet zo goed in spelling. Maar je weet wel wat t is
olsenfreakie
saaaiiiiii :s mega saai! super mega saai , kan gewoon ni saaien!!!
Slater (crew films & series)
Wat betreft veldslagen is deze film zeker niet slecht, wel jammer van het grote stuk dat tussen de 2 slagvelden zit, maar wel een vermakelijk filmpje. 4*
Barcel
Leuke film, zeg! Heb hem gekocht in videotheek. Director´s cut vond ik gewoon saai.. veel bloed interesseert me geen reet hoor..
papaEd
Heb hem nu dik 2 jaar in bezit en nog steeds niet gezien om een of andere manier.
jella
weet je wat dan moet je heb gewoon gaan kijken want er zijn niet feel films waar ik wel is een traantje bij weg moet pinken want no'n iemand ben ik niet maar bij king arthur heb ik dat wel gedaan
ik heb dat nog bij een andere film gedaan en dat was blow
Norma
Kan iemand me vertellen waar het verschil hem in zit tussen de gewone en de director's cut? (ja de duur van de film, dat snap ik
, maar verder?
Slater (crew films & series)
De bloederigheid vertelde iemand mij.
Maar ik heb alleen de Director's Cut gezien, dus ik ken het verschil niet.
Norma
Hoewel ik de scene op het ijs echt erg mooi vond viel de rest van de film me toch wat tegen. Het verhaal stelt weinig voor en met de veldslagen heb ik gewoon niet zoveel eigenlijk. (en dan blijft er niet gek veel over) De film mist voor mij toch wat: de humor is er te weinig, echt spannend wordt het nergens en de romantiek is niet boeiend. Blijft over wat mooie plaatjes en wat enerverende actie die, toegegeven, voor een aardig tijdverdrijf zorgen.
Gollem
Ik vond dit wel gewoon een hele goede film, althans de Director's Cut, de bioscoopversie heb ik niet gezien.
Vond hem nergens saai. Sommige scènes, zoals die op het ijs, vond ik ronduit spectaculair. Ik vond het leuk om het verhaal van King Arthur en zijn ridders van de ronde tafel nu eens op een andere manier te zien dan we gewend zijn.
Flooorx
Geweldige film, ik had hem laatst weer gezien, en hij is nog steeds geweldig! En alle scenes even boeiend, geen een ervan is saai.
Ik vond de scene waarbij een vrouw ging zingen; We're will go home, erg mooi. Maar 't mooist was toch wel de scene op het ijs.
Keira is ook echt een geweldige actrice!
my style
echt mooien beelden, goed acteerwerk en aardig verhaal , Clive owen echt super gespeeld . Goed film naar mijn mening
daantje1991
goede film goede acteurs
gewoon supper goed
Fran
- 1953 berichten
Nou, hier kan ik me woord voor woord in vinden ! Helemaal precies hetzelfde als wat ik dacht.
Het is leuk dat ze het King Arthur verhaal weer eens wat anders belichten dan normaal maar toch was het allemaal gewoon net niet.
kleez
net gezien!! Echt een PRACHTIGE film!! Zeer onder de
indruk! Het verhaal eens van een ander kant! Vond echt
iedereen erg goed spelen!
Zeker een aanrader!
Martinator
net gezien!! Echt een PRACHTIGE film!! Zeer onder de
indruk! Het verhaal eens van een ander kant! Vond echt
iedereen erg goed spelen!
Zeker een aanrader!
helemaal met je eens ik kan t niet beter zeggen alleen ik hou t bij 4* omdat de actie soms wat nep overkomt en omdat clive owen zo'n rotkop heeft maar idd een prachtige film.
Kevin13
prachtige actiescenes met heel veel bloed.
de acteerprestaties waren wat minder, zeker die van clive owen en keira knightley, maar voor de rest blijft het een film vol spektakel.
3.5
hc2day
leuke film maar een beetje droge humor...maar toch een goede film met prachtige vecht scenes!
4.0
veron35
Geweldige film. In de bioscoop gezien en meteen toen hij uit kwam op dvd gekocht. Alleen ik vin Arthur niet echt in de romeinse tijd passen. Maar goed. Voor de rest wel een goede film.
Meesters
Dit vindt ik echt een Master film, ik hou wel van deze soort films.
Clive Owen heel goed geacteerd, en er zitten hele mooie scenes tussen. Had de film gezien in Antwerpen (Metropolis), dan maakt de film wel 3 keer mooier.
5* voor deze film.
Minority_Check
de film was wel leuk
ik vond echt prachtig toen ik het voor het eerst op de bioscoop zag
daarna toen die uitkwam heb ik hem gekocht en dan iets te vaak gekeken
zo een 4*
Galantje0012
ik heb deze film zelf en bekijk hem altijd met plezier. goed geacteerd, spannend, mooie paarden, goede muziek en prachtig beeld. 4*
Wassup !
Deze ga ik binnenkort ook bekijken.
Lijkt mij wel een leuk filmpje.
clintgodfather
Ik vond dit een ongeloofelijke zwakke film. Ik had er veel meer van verwacht. Er zaten wel enkele leuke stukken in (zoals op dat ijs), maar de rest van de film was enorm flauw en ongeloofwaardig.
morrie
echt een geweldige spectaculaire film.
vooral de schitterende muziek van Hans Zimmer maakt het helemaal perfect.
heb alleen de directors cut gezien en die vond ik FANTASTISCH
Silvio Dante
Een geweldig saaie commerciele film dat is het.
Ik verwachtte er eigenlijk weinig van, en als ik er over terugdenk vraag me ik me af waarom ik heb blijven kijken, en die verwachting heeft de film helemaal ingelost.
De zoveelste rip-off van Troy, LOTR en andere kassuccessen.
Maar waar ik het in feite het moeilijkst heb is dat deze versie of King Arthur (nummer hoeveel al ondertussen???) nog eens volledig verneukt wordt ook: ze gooien er lekker wat Romeinen en dergelijke bij... Nogal beschamend eigenlijk.
Gelukkig zaten er hier en daar enkele -welliswaar bloedloze- gevechten in, die het niveau er toch wat in wisten te houden.
1.5* (Zelfs Keira wist me niet te boeien)

'All The Money in The World' van Ridley Scott dinsdag te zien op televisie

Netflix komt binnenkort met de Zack Snyder-films '300' en 'Rise of an Empire'

'The Alienist' was toch een Netflix Original, waarom is die verdwenen?

The Last Samurai
Historisch / Oorlog, 2003