• 9.376.236 stemmen

Cerro Torre: Schrei aus Stein (1991)

Alternatieve titel: Cerro Torre: Scream of Stone

Oorsprong: Duitsland / Canada / Frankrijk / België

Geregisseerd door: Werner Herzog

Met onder meer: Vittorio Mezzogiorno, Mathilda May en Donald Sutherland

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 5 juni 1992

Plot Cerro Torre: Schrei aus Stein

"In this battle, there can be no winners"

Een jonge winnaar van het wereldkampioenschap alpinisme beklimt de nog nooit bedwongen Cerro Torre. Hij heeft geen bewijs echter. Hij zal de berg wederom moeten beklimmen en doet dat. Tegelijkertijd beklimt een zeer ervaren alpinist dezelfde berg vanaf de andere kant. Een aanwezige filmploeg zorgt voor bewijs.

MaTtIeBoY

In onze videotheek was deze nog dagfilm en op de achterkant stond 2002. Hier staat dat ie uit 1991 komt. Ben gewoon genept!

avatar van us_raider

us_raider

• 2034 berichten

Vergeleken met deze film is Vertical Limit een pareltje en dat was qua inhoud al waardeloos.

Alles is slechter aan deze film. Toen ik deze een paar jaar geleden keek heb ik het een uur en een kwartier volgehouden maar toen heb ik deze uber-saaie film afgezet.

Een halve ster zet ik neer, heel misschien wordt dat nog een keer hoger als ik de film nog eens probeer te kijken.

avatar van danuz

danuz

Eigenlijk een erg slechte Herzog film, maar op de één of andere manier toch fascinerend.

Het loopt allemaal erg stroef en de anderhalf uur dat de film duurt lijken maar niet voorbij te gaan. Toch zitten er scènes in die me bijblijven. De scène waar we de indianenvrouw zien praten, de lange eindscène waar alleen de soundtrack en het suizen van de wind te horen zijn. Het geeft de film een surrealistische tint mee.

De acteerprestaties en het visuele is niet direct om naar huis te schrijven, maar door net die vreemde scènes en de aardige soundtrack vond ik het goed te verteren. Dik 3*

avatar van Warren Stantin

Warren Stantin

Nogal negatief commentaar op deze film, maar daar ben ik het volstrekt niet mee eens. Integendeel. Je moet er van houden, maar ik vind het dus echt een weergaloze film. Ingetogen, prachtige opnames en met name subliem acteerwerk van Vittorio Mezzohiorno en Brad Dourif.

avatar van Quentin

Quentin

Herzog vindt dit zelf overigens troep en beschouwt het niet als onderdeel van zijn oeuvre.

avatar van FILM!BOY!

FILM!BOY!

Dit was nog wel een aardig filmpje. Helaas is hij erg langdradig en gaat hij constant op één toon door. Matig. 2,0

avatar van mrklm

mrklm

Het heeft er alle schijn van dat Werner Herzog interesse had in de sport en niet in een goed verhaal of puik acteerwerk. De film opent met de finale van het wereldkampioenschap alpinisme, waarbij gedetailleerd wedstrijdcommentaar wordt geleverd door Ivan [Donald Sutherland]. Wanneer Ivan een interview met winnaar Martin Sedlmayer [Stefan Glowacz] combineert met een analyse door de legendarische klimmer Roccia Innerkofler [Vittorio Mezzogiorno], laat hij het gesprek uitlopen op een confrontatie waarbij de twee klimmers elkaar uitdagen om de Cerro Torre te beklimmen. We volgen de beide deelnemers aan deze levensgevaarlijke wedstrijd in hun voorbereiding en tijdens hun klim. Zolang er wordt geklommen is dit de moeite waard en de filmcrew verdient groot respect voor de ontberingen die zij zich hebben laten welgevallen om de vaak spectaculaire beelden vast te leggen. Wanneer er niet wordt geklommen kun je net zo goed doorspoelen - mits je nog een videorecorder hebt.