Genre: Drama / Romantiek
Geregisseerd door: Rodrigo García
Met onder meer: Glenn Close, Calista Flockhart en Holly Hunter
Releasedatum: 19 oktober 2000
Plot Things You Can Tell Just by Looking at Her
"A man only sees what a woman wants him to know."
De film vertelt de verhalen van vijf verschillende vrouwen die in de omgeving van Los Angeles wonen. Hoewel ze elkaar niet kennen, hebben ze wel iets met elkaar gemeen; ze zijn op zoek naar ware liefde. Dr. Keener (Glenn Close) is een succesvolle gynaecologe, die in haar vrije tijd haar invalide moeder verzorgt. De ambitieuze Rebecca (Holly Hunter) raakt zwanger van haar getrouwde vriend en Rose (Kathy Baker) is een schrijfster die een verhouding begint met een lilliputter die in haar straat woont. Verder is er nog de actrice Christine (Calista Flockhart), zij verzorgt in haar vrije tijd haar zieke vriendin Lilly. En tenslotte is er politieagente Kathy (Amy Brenneman). Kathy maakt nooit tijd voor wat romantiek in haar leven in tegenstelling tot haar blinde zus Carol (Cameron Diaz). Als een collega van Kathy interesse in haar toont moet ze er echter toch aan geloven. Hoewel alle vrouwen succesvol en intelligent zijn, lijken ze er allemaal moeite meer te hebben inhoud te geven aan hun leven.
Dr. Elaine Keener (segments "This is Dr. Keener" and "Fantasies about Rebecca")
Christine Taylor (segments "Goodnight Lilly, Goodnight Christine" and "This is Dr. Keener")
Rebecca Waynon (segment "Fantasies About Rebecca")
Carol Faber (segment "Love Waits For Kathy")
Rose (segments "Someone For Rose" and "Fantasies about Rebecca")
Detective Kathy Faber (segment "Love Waits For Kathy")
Robert (segment "Fantasies About Rebecca")
Lilly (segment "Goodnight Lilly, Goodnight Christine")
Walter (segments "Fantasies About Rebecca" and "Love Waits For Kathy")
Sam (segment "Love Waits For Kathy")
narva77 (crew films)
Deze film is een beetje traag, maar omdat er een heleboel grote namen inzitten heb ik em gekeken. Achteraf best aardig, niet meer dan dat.
hugohei
Jammer van die lengte [het eerste 'hoofdstuk' met Glenn Close is al duidelijk te lang] want er zitten mooie en fascinerende dingen in. Maar omdat de plot bewust is uitgeschakeld, blijkt dat niet voldoende. Toch een mooi debuut.
Stephan
Heb de film 2 maanden geleden gezien, maar ben nu eigenlijk de rode draad al weer kwijt. Mooie momenten. Close is altijd goed, zelfs als ze dat niet is... zeg maar.
Stephan
Moet toch mijn cijfer herzien.
Opnieuw gekeken en raakte nu toch meer gebiologeerd door het spel van al de hoofdrolspelers. Mooie momenten, fantastische blikken, heel subtiel en geraffineerd.
De scène tussen Close en Flockhart is memorabel.
Gek dat een tweede keer kijken zoveel meer naar boven brengt in een film zonder direct plot, maar de rode lijnen lopen toch slim door alle losse verhalen heen.
van 2,5 naar 3,5 sterren.
renske
Deze film afwisselend gekeken met The Big Chill. Ik zal 'm dus geen sterretjes geven. Er zitten inderdaad heel mooie momenten in (de Close/Flockhart-scène heb ik helaas gemist), vaak vond ik het wel erg praterig. Maar een film met Hunter en Close, dat is toch fijn.
Ik vond de scène mooi waarin de zwerfster naar Hunter toekomt bij de auto terwijl Walter naast haar zit en als de zwerfster allerlei (niet al te leuke dingen) over haar begint te zeggen, Hunter haar laat doorpraten ondanks zijn protest. Daarentegen vond ik Hunters huilscène weer wat minder. Ik moest lachen toen ze steun zocht bij de heg en de parkeerpaal. Dat zal niet de bedoeling zijn geweest.
Ik moest tijdens het kijken een beetje aan Short Cuts denken. Niet alleen omdat het verschillende verhalen naast elkaar zijn, maar ook omdat het weer zo'n rol speelt, de locatie, en vooral omdat ze allemaal toch tamelijk ongelukkig zijn/lijken.
dray
Wellicht heb ik iets gemist tijdens Things You Can Tell.., want ik vind het een draak van een film.
Haarborstel
Goh, wat laag beoordeeld.. Ik vond het een bijzonder smakelijke film. Het geheel liep goed door; verhalen vloeiden mooi in elkaar over. En het even gluren in verschillende levens stond mij erg aan. Mooi. 4 * De eerste scene vond ik overigens niet langdradig. Er werd weinig gezegd, maar de stilte vertelde mij juist heel veel. En het sloot goed aan bij de titel.
93.9
Smaakvol was ie wel, maar de film is wat minder omdat de maker er iets mee wilde zeggen en DAT is volgens mij kompleet mislukt!
3 sterrren
KarinV
Ik vond het verhaal op zich wel aardig, maar had er meer van verwacht. En sommige dingen waren zwaar overdreven, zoals de huilbui van Rebecca midden op straat en de scene waarin Rose naar Albert gaat om het plantje te brengen en als ze betrapt wordt op kijken dan hard wegrent.
Maar voor de zondagmiddag wel een aardige film.
beaster1256
heb hemgekocht verleden week in de standaard boekhandel voor 4,95 euro en hij is niet veel meer waard dan dit bedrag, veel te trage film , met wel goeie acteurs, maar alleen bedoeld voor mensen die echt alles willen zien ( zoals ik dus )
donnie darko
Een onverwacht mooie film.
Ik had vroeger het begin al eens gekeken, maar vond het toen niet echt boeiend. En daar had ik wel enigszins gelijk in: het eerste verhaal met Glenn Close is ook behoorlijk saai, maar daarna gaat het in stijgende lijn. Vooral het tweede verhaal met Holly Hunter en het laatste verhaal met Cameron Diaz zeiden mij heel veel.
Alle vrouwen staan ook subliem te acteren. Vooral Holly, Calista en Cameron zijn meesterlijk.
Toch wel ondergewaardeerd hier, hoor, vind ik. Zeker geen filmpje om zomaar overheen te walsen. Over deze film is goed nagedacht.
Miss Daisy
Wat ik miste was een diepgaand verhaal. Ieder personage krijgt een kort deel in de film. Sommige komen terug in de verhalen. Maar de personage krijgen weinig vorm in de film. Dat mis ik wel.
Verder had ik problemen met de acteerprestaties. Hoewel ik Holly Hunter een fantastische actrice vind, had ik problemen om haar in bepaalde scènes au serieux te nemen.
Misschien had deze film een ander format moeten krijgen als miniserie.
stowa
Ik had van de film meer verwacht, vooral omdat het
een sterke cast is maar dat viel echt tegen.
Ik vond het verhaal ingewikkeld (waarschijnlijk omdat het zo traag allemaal was).
** voor de cast dan toch.
*San*
Cameron speelt een fascinerende rol. En ze speelt hem best goed! Eigenlijk is zij de beste van de actrices die erin meespelen!
Sutherland
Trage film, alhoewel wel een mooi verhaal. Mooi ook om te zien dat de karakters op sommige momenten toch met elkaar verbonden werden. Close is bv de dokter van Hunter.
Maar het is niet iets bijzonders, de huilscene van Hunter was ronduit lachwekkend te noemen. Ik kreeg ook niet echt een band met de karakters omdat de verschillende verhaaltjes in de film gewoon te kort was...Helaas!
ALTA
Jammer dat de hoofdrolspeelsters zo weinig met elkaar te maken hadden. Ook had ik het gevoel dat de personages niet zo goed uitgewerkt waren als ze hadden kunnen zijn. Erg jammer. De film is mij absoluut niet goed bevallen.
*2,0
chosenramon
Wat een saaie film, zit je net in het verhaal, begint er een nieuw verhaal met allemaal niet boeiende informatie. Ik heb hem uitgezet.
SubbiE
De cast was aardig te noemen, en veelbelovend, de film was dat echter niet. Normaal ben ik een grote fan van dit soort "mozaiek"-verhalen, maar deze ging bij momenten net iets te moeizaam vooruit, jammer.
pink_roosje
Vind zulke films vaak mooi, verschillende verhalen die allemaal iets met elkaar te maken hebben, alleen was het een beetje erg langzaam in elkaar gezet. en ook erg vaag er werden weinig dingen echt duidelijk. 2.5
nightbreed
Prachtige dramafilm met aangrijpende verhalen waarin het vooral opvalt hoe goed de dames kunnen acteren.
Deze prachtige film is voor 1 euro te scoren bij meerdere winkels.
Ik kan er met mijn kop niet bij dat deze film zo laag scoort.
Cijfer: 4,5
Mad Man Mundt
Net op tv herzien idd prachtige film, met een super rol van Holly Hunter, en alle andere actrices zijn ook in top vorm. Ook verbaasd over de lage scores.
Samen met Night on Earth en the Hours een van de mooiste "mozaiek" films die ik heb gezien. (oh ja en magnolia 'tuurlijk)
Als ik hem zie, even mee scoren (zeker voor 1 euro)
matthijs_013
Misschien te veel sentimentie, maar de film sloeg erg bij mij aan. Vooral het fragment met Holly Hunter (prachtig geacteerd) en die met die tienerjongen en dwerg was goed. Het fragment met Cameron Diaz vond ik minder. Originaliteit was er niet echt (de zoveelste film met "ik ben blind, dus zielig, maar dat wil ik niet zijn").
Andrea99
Hele aparte, intrigerende film. Apart in elkaar gezet en af en toe wat saai verhaal. Verder prachtig camerawerk en 'apart' in elkaar gezet. Toch zeker de moeite waard om te kijken.
TheRisingSun
Degelijke film!
Een film die het vooral moet hebben van de kwaliteiten van de actrices. Maar dat ze die allen hebben - de een net wat meer als de ander - is na deze film wel duidelijk!
De een kon ook wat meer met haar verhaal doen dan de ander, maar toch weten ze allen wel het optimale eruit te halen.
De film is wat acteren betreft dus uitstekend, maar voor mij is de overgang van verhaal naar verhaal niet helemaal geslaagd. Slecht is het niet, maar kreeg toch een beetje het gevoel alsof ik naar 5 losse verhalen zat te kijken, inplaats van dat ze weldegelijk allemaal met elkaar in verband stonden. Natuurlijk zijn er in enkele verhalen wel personages terug te zien die je ook in een ander verhaal tegenkomt, maar toch wist de film me op dat vlak niet geheel te overtuigen!
De film blijft wat mij betreft wél overeind, maar dan met name door de dames. Ze wisten mij één voor één te overtuigen in hun kunnen!
Dit was de eerste film voor Rodrigo Garcia en ik was al benieuwd naar zijn tweede film "Nine Lives", nu nog meer. Ook zijn derde film "Passengers" heeft een interessant plot. Misschien een regisseur om in de gaten te gaan houden!
3,5 ster
Bubblez
- 2057 berichten
Ik kan begrijpen dat veel mensen een dergelijke film niks vinden, gezien de lengte en 'trage inhoud'. Ik persoonlijk vind het een erg mooie film. Ik vind de personages interessant genoeg, ookal gebeuren er geen verrassende dingen.
Mescaline
Beter dan verwacht! na toch wel een aantal negatieve berichten gelezen te hebben over deze film had ik toch mijn twijfels..
Nu toch blij dat ikdeze film voor 2 euro heb aan kunnen schaffen.. een film die nietmeer uitmijn verzameling gaat!
Erg sterk geacteerd door de hele cast.. mooie indrukwekkende en realistische verhaal lijnen.. en een erg goed uitgewerkt verhaal.. op het eerste gezicht hebben de verhalen weinig met elkaar temaken.. op het 2de gezicht veranderen de levens van de hoofdrolspelers wel door elkaar.. en dat niet in 1 keer.. maar stapje voor stapje..
Dacht eerst aan een 4,5.. maar omdat ik het einde toch wat tesnel vond gaan hou ikhet op 4 wel verdiende sterren!
Van mij mocht de film best wel wat langer duren.. want de personages waren er boeiend genoeg voor.. en natuurlijk is dit zeker een aanrader.. deze film verdiend zeker te weten meer aandacht
Dk2008
Mee eens dat hij indrukwekkend en realistisch is. Vind dat de film echter lang genoeg duurt. Sombere film. Als het nou één verhaal was over één vrouw, maar vijf .... een beetje teveel van het goede. Bij de "negatieve berichten" kan ik me er wel wat van voorstellen.
Robi
Mooie film met diverse verhalen over verschillende vrouwen en de problemen die ze hebben met relaties. Het zijn stuk voor stuk boeiende minifilmpjes met een vergelijkbaar thema.

Wat zijn de beste releases van deze week? Alle nieuwe films en series op streaming

Drie Netflix Originals om te kijken na 'Blind Sherlock'

Head above Water