Life of Brian (1979)
Geregisseerd door: Terry Jones
Met onder meer: Graham Chapman, Michael Palin en John Cleese
Gesproken taal: Engels en Latijn
Plot Life of Brian
"He wasn't the messiah. He was a very naughty boy."
Op de avond dat Jezus Christus geboren wordt, wordt in het stalletje ernaast ook Brian geboren. Op volwassen leeftijd sluit Brian zich aan bij het Volksfront van Judea: een organisatie die zich tegen de Romeinen verzet. Door een speling van het lot wordt Brian echter aangezien voor de messias, en wordt alles wat hij zegt en doet heilig verklaard. Dit tot grote ergernis van Brian, die helemaal geen behoefte heeft om een volk te leiden. Ook de Romeinen zijn niet zo blij met de komst van deze messias.
Wise Man #2 / Brian Cohen / Biggus Dickus
Wise Man #1 / Reg / Jewish Official / First Centurion / Deadly Dirk / Arthur
Man Even Further Forward / Revolutionary / Jailer / Blood and Thunder Prophet / Frank / Audience Member / Crucifee
Mr. Cheeky / Stan 'Loretta' / Harry the Haggler / Culprit Woman / Warris / Intensely Dull Youth / Jailer's Assistant / Otto / Lead Singer Crucifee
Mandy Cohen / Colin / Simon the Holy Man / Bob Hoskins / Saintly Passer-by / Alarmed Crucifixion Assistant
Wise Man #3 / Mr. Big Nose / Francis / Mrs. A / Ex-Leper / Announcer / Ben / Pontius Pilate / Boring Prophet / Eddie / Shoe Follower / Nisus Wettus
Gregory
Mrs. Gregory
Jesus
A Weedy Samaritan
Robinho.
Wat een kutfilm. Heb misschien 1x moeten glimlachen, de rest alleen maar flauwe humor. De eerste keer dat ik een comedy écht slecht vind. Heb hem overigens na een uur afgezet.
Reden?
Heb jij gelachen toen hij van de toren viel en opgepikt werd door een ruimteschip? Of als ze grappen gaan maken over 'Biggus Dickus'?
Joyy
man, als je dit niet kan waarderen dan ligt je humorgevoel blijkbaar mijlenver af van de mijne
magoed, niet iedereen kan monthy python op waarde waarderen
Reden?
Je hebt de film niet afgekeken, daarom is het onzinnig dat je gestemd hebt.
Ja, ik heb daar dubbel gelegen. Ik vind de humor van Monty Python sowieso altijd wel grappig, maar Life of Brian is mijn favoriet.
Robinho.
Je hebt de film niet afgekeken, daarom is het onzinnig dat je gestemd hebt.
En jij denkt dat je voor mij mag bepalen om te stemmen?
Remi
Ik zei dat het onzinnig is, dat is wat anders.
ik kwam niet meer bij!
Redlop
Het belang van deze film ligt niet zozeer in de humor.
AddictedToMovies
Het belang van deze film ligt niet zozeer in de humor.
Deze film is (ook) prachtige kritiek, maar zonder de humor zou die niet zo goed scoren...
Redlop
Heb hem overigens na een uur afgezet.
Nou is het een tijd geleden dat ik Life of Brian gezien heb, maar ik moet me ernstig vergissen dat de scene met het ruimteschip zich niet redelijk op het eind afspeelt. Dus als je na een uur de film afgezet hebt, hoe weet je dan hoe de film eindigt?
Of vergis ik me inderdaad ernstig. Anyway 0,5* voor dit monument is feitelijk een compliment als de analogie je compleet ontgaan is.
Remi
Maar dat laatste halfuur zou dus van mijn 0,5* een 2* ofzo maken?
Dat zou kunnen. Je geeft de film eigenlijk geen kans en je weet dus ook niet hoe het afloopt. Ik vind dat je best een flink stuk gemist hebt als je 'm al na 60 minuten hebt afgezet.
AddictedToMovies
Misschien wel een van de grappigste films ooit gemaakt.
Dat weet ik misschien wel heel erg zeker!
Donkerwoud
Dat weet ik misschien wel heel erg zeker!
Bij deze een halve ster erbij, omdat jij het wel zeker weet.
Haha!
Laat ik dat bij andere ondergewaardeerde films ook proberen.
AddictedToMovies
Monty Python is hét hoogtepunt in (Britse) komedie. Dit is de beste Python. Kortom, één van de beste, grappigste, slimste komedies aller tijden!
Monty Python zorgt hier weer voor onvergetelijke scenes (eigenlijk alle scenes) en typetjes. De drie wijzen die Jezus' buurjongen Brian vereren in plaats van Jezus, de dialoog rondom Jezus' speech ("what's so special about the cheesemakers?"), de PFoJ, die andere ondergrondse organisaties eigenlijk meer haten dan de Romeinen zelf, Brian die de Romeinse spreuk opschrijft, die aliens uit het niets Pilatus, de heilige pompoen vs. de schoen en het prachtige einde: Always Look on the Bright Side of Life., de ene nog genialer dan de ander
. Wat maakt deze film beter dan andere Pythons, zoals Holy Grail? Deze heeft ook nog een punt, en geeft op de allerleukste manier kritiek op de volgers van Jezus, terwijl ze Jezus in hun waarde laten. Ook is dit de meest samenhangende film van Python, i.p.v. sketches, zoals Flying Circus, Meaning of Life of Live at Hollywood Bowl. En Holy Grail is eigenlijk ook allemaal losse sketches rond King Arthur aan elkaar geplakt.
Ja, het team van John Cleese, Michael Palin, Eric Idle, Terry Jones, Graham Chapman en Terry Gilliam is hier absoluut op hun best!
Joyy
nou, the meaning if live kent toch ook ene behoorlijke verhaallijn losse sketches behandelen stuk voor stuk alle aspecten van het leven
knap gedaan
ik ervaarde die film als een geheel iig
deze blijft ook top, knap dat je r na pakkumbeet 10 keer kijken nog steeds vollop van kan genieten
dit type humor komen we niet meer tegen helaas
of wel?
tips welkom
knap gedaan
ik ervaarde die film als een geheel iig
dit type humor komen we niet meer tegen helaas
of wel?
tips welkom
A Fish Called Wanda? Of Fawlty Towers?
powerman
Natuurlijk zijn alle films van Monty Python erg grappig, maar deze spande de kroon.Je kan het zien als parodie op Jesus Christ, Superstar, en films als Ben Hur.
Brent282
Als je niet bent voor echt Engelse humor, moet je hier niet naar kijken en al zeker niet verwachten dat je het grappig vindt.
Super goeie film, met veel humor, heb hem al zo veel bekeken en hij blijft goed
MNV2
- 1900 stemmen
Wat heb ik genoten van dit sterk staaltje Britse humor. Ik was nog nooit eerder in aanraking gekomen met één van de Monty Python-films, dit was dus mijn eerste. Het is geleden van het derde deel uit de Scary Movie reeks dat ik nog eens zo hard heb moeten lachen bij een komedie als deze, al werkte deze film nog een stuk aanstekelijker op mijn lachspieren dan de eerste Scary Movies deden. Maar Britse humor is dan ook stukken beter dan Amerikaanse.
De film was één aaneenschakeling van heerlijke humor die een alternatieve geschiedenis weergeeft van de lijdenstocht van Jezus, al volgt het verhaal niet Jezus maar een fictief iemand die op dezelfde tijd geboren is, namelijk Brian. De typetjes werden gewoon schitterend neergezet door o.a. John Cleese, Terry Gilliam, Eric Idle, Terry Jones en Michael Palin. De film kende echt schitterende momenten met als hoogtepunten: de steniging waarbij alleen mannen toegelaten werden, die zelfmoordgroep die opvallend veel trekjes vertoonden van de Nazi's en natuurlijk het Always Look on the Bright Side waarbij alle 'gekruisigden' begonnen mee te zingen.
Ik moet als de bliksem achter de andere Monty Pythons aan..
3.5 sterren
Bruno_6
Leuk weetje:
Deze film is werd gefinancierd door George Harrison, die een goede vriend was van Eric Idle. Harrison was erg benieuwd naar dit project en heeft zijn huis ingzet als waarborg voor een lening van 5 miljoen.
Het wordt daarom ook wel eens het duurste entreekaartje dat een mens ooit heeft betaald genoemd.
Aazhyd
Absoluut de ongrappigste film ooit en ik begrijp dan ook niet wat iemand eraan vindt!
chevy93
'Always look on the bright side of life!'
Hoe legendarisch is dat?
AddictedToMovies
Absoluut de ongrappigste film ooit en ik begrijp dan ook niet wat iemand eraan vind!
En 5 sterren geven? Of mis ik de sarcasme?
Ace Hanlon
Een film afkijken = stemmen
Niet afkijken, dan ook niet stemmen
Anders is het een beetje hetzelfde als na het voorgerecht van tafel weglopen en zeggen dat het hele diner slecht was!!

John Cleese weigert controversiële scène te schrappen uit theater-reboot 'Life of Brian': "Geen enkele intentie om dat te doen"

De vijf best beoordeelde komedies op Netflix

Das Leben der Anderen

Komedie / Historisch, 1999
1 reactie

Amores Perros
Misdaad / Drama, 2000
jewryromeinse rijkthree kings crucifixionbethlehem independence movementsatireparodiereligiesermon on the mount cultfilmmonty python anarchic comedy