Dick Tracy (1990)
Geregisseerd door: Warren Beatty
Met onder meer: Warren Beatty, Al Pacino en Madonna
Releasedatum: 5 oktober 1990
Plot Dick Tracy
"Their turf. Their game. Their rules. They didn't count on HIS law..."
Het enige dat Tess Truehart wil is een rustig leventje beginnen met haar vriend, detective Dick Tracy. Er is echter van alles mis in de stad, en Tracy heeft het druk met slechteriken als Big Boy Caprice en de bijna onweerstaanbare Breathless Mahoney.
Dick Tracy
Pat Patton
Chief Brandon
Flattop
FisherKing
ondanks Beatty en Pacino is er van alles mis in het verhaal..en ook met de hoofdrolspelers
chiquita
Ik vind dit een fantastische film om naar te kijken. Warren Beatty is in één woord geweldig en Al Pacino heeft mij in positieve zin ontzettend verbaast met zijn rol in Dick Tracy.
Visueel een aandachttrekker, lekker donker.
4 welverdiende *
Justice4All
Ik heb de strips van DICK TRACY nooit gelezen of gezien? Maar ben benieuwd of de film de belangrijke elementen van het stripboek erin hebben gezet. In ieder geval krijgt de film krijgt van mij op dit moment 3 sterren.
Ralfke
- 2075 stemmen
Braak in het kwadraat! Enkel te pruimen door de aanwezigheid van 'Ome Al'.
as
Dick Tracy" Sequel Planned
Source: Variety
Author: Garth Franklin
Actor Warren Beatty has sued newspaper publisher Tribune Co., claiming he still has film rights to Dick Tracy and has plans for a second "Dick Tracy" film in the works reports Variety.
Beatty, who starred in and directed the 1990 film "Dick Tracy," is seeking a ruling that he still owns film and other rights, plus $30 million in damages. The damage figure presumably is based on the profit Beatty expects to see from a sequel. In making the 1990 "Dick Tracy" film with Disney, Beatty transferred most of his rights to Disney but kept the right to produce a project if Tribune sent out a forfeiture notice.
According to the suit, Tribune asked Disney informally to relinquish its rights in 2002. In 2004 Tribune unilaterally claimed the rights had reverted without giving Beatty any notice. This year, Disney reassigned most of its rights to Beatty. The suit claims Beatty intends to make a second Dick Tracy film.
Goodfella_90
Genomineerd voor 7 Oscars, waarvan 3 gewonnen en een hoofdrol van Pacino. Dan verwacht je haast toch een iets hoger gemiddelde.
kArIzMa_TuRk
een goeie film, maar waarom moest Madonna hier inspelen? zij verpestte de film een beetje.. maar toch geef ik een ***3***
nijme255@adsl
ben het met karizma-turk eens: waarom moest een volledig seksloze madonna hier in spelen?
film wel mooi in beeld gebracht, lekker surrealistisch.
beatty en pacino krikken gemiddelde op met hun fijne rollen. 3,5 ster.
Fangs (crew films)
Niet helemaal geslaagde film, wat vooral komt door het flinterdunne en langzame "verhaal" en een aantal erg duffe acteerprestaties (van o.a. Madonna).
De visuele stijl van de film is echter prachtig en ook de kostuums, de make-up en de muziek van Danny Elfman zijn fantastisch en passen perfect bij de beelden.
Hierdoor toch nog 3*
Nicolage Rico
- 20220 berichten
Ik heb de film niet helemaal gezien, maar de stukjes die ik gezien zagen er er mooi uit. Inderdaad, visueel prachtig. Mooie kleuren! Maar in korte tijd zag ik dat het verhaal weinig soeps was.
BoordAppel
Ik vond de visuele stijl leuk bedacht maar in de praktijk werkte het niet echt. Regelmatig dat ik de uncanny valley indonderde. Vooral Flattop ziet er eng uit.
Purmerend
Mooie auto's, gezichten en een paar grappige stemmetjes.
Ik heb me prima vermaakt met deze film. En de badguy Al Pacino was ook weer top. Het rolletje van Dustin Hoffman is hem op het lijf geschreven.
madonnagirl3
Ik heb hem een keer gezien....
Ik vond het best een aardige film
Maar ik vond Madonna er weinig in spelen en het verhaal niet boeiend...
Omdat de sexy Madonna er in speelt toch een 3.5
mera
Ben ervoor naar de bioscoop geweest! Tijdens de pauze vertrokken. Wat een hopeloos slechte film. (althans de eerste helft) kon me geen moment boeien.
Freud
Leuke film. Bombastische Elfman-muziek, een flutverhaaltje, kitscherige maar indrukwekkende decors en geen schrik voor een klicheetje meer of minder: af en toe mag het, zeker als het zo enthousiast is uitgewerkt als in deze film. Het is duidelijk dat iedereen zich amuseert, en dat werkt aanstekelijk. En Al Pacino is erg leuk hier.
dennis1979
Belachelijk slechte film die helemaal niets toevoegt aan wat dan ook.
Leuk. Het karikaturale (en hier natuurlijk letterlijk cartooneske) acteerwerk werkt niet altijd even goed, maar zorgt wel meestal voor een brede grijns. Alle loftuitingen gaan echter naar camereman Storraro, die met z'n wijdgetrekte kleurenpalet en geweldige sfeer weet te creëren.
Betamax
Prima film, net een stripverhaal.
Al Pacino speelt weer een prima rol.
Film Fan
Eigenlijk moet je er niet aan beginnen, een comic vertalen naar een speelfilm. Je zou zeggen dat dit gedoemd is te sterven, maar dat valt in dit geval reuze mee. De inmiddels 73 jarige regisseur / acteur Warren Beatty (nog steeds actief, Hollywood Renegade 2010) heeft deze film geheel in strip-stijl geschoten.Geweldig geacteerd door Al Pacino (Big Boy Caprice) en een grappig gastrolletje voor (onherkenbare) Dustin Hofman waan je, je in een stripverhaal. Door zijn lay-out kan deze film de tand des tijds doorstaan.
Leuke film heerlijk om gezien te hebben.
Erg goed acteerwerk ook door de bekende acteurs met kleine rol.
3,5 ster
Sjoerdow
Als comicverfilming is Dick Tracy enorm geslaagd.
Helaas boeit de film niet genoeg en zijn de karikaturen (afgezien van hun uiterlijk) niet écht interessant.
Hierdoor blijft het verhaal maar pover.
Daarentegen is het kleurgebruik erg leuk en zijn sommige plaatjes echt prachtig gedaan (de tramremise, de stad, het uitzicht vanaf het kerkhof). Schitterend!
Ook de acteurs hebben zich duidelijk ingeleefd in de stripfiguren. Daarbij vallen de acteerprestaties van Beatty en Madonna nog het meest op.
De stad, de kostuums en de make-up maken deze film groots, echter het verhaal schiet tekort om een échte klassieker te worden.
Leviwosc
Wat is deze film mij slecht bevallen zeg! Wat een absurd verhaal en vreselijke cinematografie! Een slechte komedie!
Echt bagger!
0,5 ster
Oriana
Echt bagger!
0,5 ster
Pardon, komedie?
Oriana
De film moest het natuurlijk vooral hebben van de geweldige visuele elementen. Ook de kostuums en de make-up waren prachtig en de acteerprestaties van o.a. Al Pacino en Waren Beatty waren super, ook het jongetje deed het naar mijn smaak erg goed.
Het ietwat dunne verhaal stoorde mij niet.. bovenstaande zaken compenseerden het geheel en maakten het voor mij een zeer vermakelijke en mooie film.
Visueel ziet het er allemaal mooi uit en het decolleté van Madonna zag er ook best mooi uit maar al met al weet deze film me toch niet te boeien. Misschien zou ik deze film in de jaren 90 meer gewaardeerd hebben maar nu ik hem voor het eerst heb gezien (ze zenden hem uit op Film 1) vind ik hem toch tegenvallen. De cast, op Madonna na, deed het overigens best aardig.

Misdaadserie 'Memory of a Killer' wordt massaal gezocht: 'Keerpunt voor Dempsey'

Kijkcijferhits op Netflix: deze tien films worden nu goed bekeken

Nu op Netflix: documentaireserie over Take That vanaf vandaag beschikbaar

Travis Scott duikt op in 'The Odyssey' van Christopher Nolan: 'Waarom?'