• 9.377.538 stemmen

Geregisseerd door: Jeffrey Bloom

Met onder meer: David Huffman, Marianna Hill en Burt Young

Releasedatum: 29 oktober 1981

Plot Blood Beach

"Just when you thought it was safe to go back in the water - you can't get to it."

Op een afgelegen strand worden een aantal mensen op gruwelijke wijze vermoord. De politie vermoedt dat de slachtingen het werk zijn van een meedogenloze moordenaar, maar niemand kan verklaren waarom sommige lijken diep in het zand verborgen zitten.

Harry Caulder

Dr. Dimitrios

Mrs. Selden

avatar van brucecampbell

brucecampbell

Dit is één van de films waarvan de poster me altijd heeft gefascineerd en nu, na bijna 30 jaar, eindelijk gezien.Het is een erg fijne, nogal geheimzinnige film over mensen die zomaar verdwijnen in het zand. De politie staat voor een raadsel, wie of wat kan dit veroorzaken? Doordat je lang niet te weten komt hoe het nu eigenlijk zit blijf je aandachtig kijken, maar het slot is wel een afknappertje. Maar toch heb ik van deze film genoten, de laatste 5 minuten buiten beschouwing gelaten.

avatar van teigertje

teigertje

• 2078 stemmen

Blijft een bijzondere cult classic griezel film.

De sfeer en de spanning blijft knap in elkaar gezet.

Fantastische classic voor de liefhebber van deze eighties classic.

avatar van joolstein

joolstein

Eerlijk gezegd was dit helemaal misschien zo slecht nog niet! Het slimste aan deze monsterfilm uit het begin van de jaren 80 is toch wel de grappige, op Jaws geïnspireerde slogan 'Net toen je dacht dat het veilig was om terug het water in te gaan, kun je er niet bij' Want na twee Jaws-films en een overvloed aan copycats was dat idee van een monster dat op de loer lag in het water niet heel fris meer. Het idee dat je het zandstrand niet eens zou oversteken voordat je door een of ander beestje werd opgeslokt, was dus absoluut een prima (nieuw) idee! Hoewel het ook heel weinig anders vertoont op het gebied van originaliteit, en zelden boven het routinematige B-filmvoer uitstijgt, is er genoeg plezier mee te beleven om het toch nog de moeite waard te maken. De film bevat wat sterfscènes en er is wat plezier te beleven aan bloed, van een verkrachter en tja...de hond. De aanwezige jump-scares zijn vooral cliché en veel tijd gaat verloren aan twee norse rechercheurs (John Saxon en Burt Young) die zich een weg door de zaak mopperen totdat de echte boosdoener wordt ontdekt... Het wezen wordt tot het laatste moment volledig verborgen gehouden, maar zijn onthulling toont de echte reden waarom de filmmakers het zo lang verborgen hielden: het gevreesde beest lijkt op een gigantische artisjok....En monsterfilms uit de jaren 70/80 kunnen natuurlijk alleen maar tot een 'explosieve' conclusie komen! Ach met zo'n korte speelduur, heeft de film ook nooit genoeg gelegenheid om je echt te vervelen. En ik heb ook regelmatig mogen ervaren dat het ook veel slechter kan!