Modigliani (2004)
Verenigde Staten / Frankrijk / Duitsland / Italië / Roemenië / Verenigd Koninkrijk
Geregisseerd door: Mick Davis
Met onder meer: Andy Garcia, Elsa Zylberstein en Omid Djalili
Releasedatum: 10 februari 2005
Plot Modigliani
"His passion was life. His obsession was art."
Parijs 1919. Dit is het verhaal over de rivaliteit tussen twee grote kunstenaars: Modigliani (Andy Garcia) en Picasso (Omid Djalili). Twee mannen wiens jaloezie gedreven wordt door hun genialiteit, hun arrogantie en hun passies. Het is ook het verhaal van de grootste liefdestragedie in de kunstgeschiedenis: Jeanne Hebuterne (Elsa Zylberstein), een mooie jonge katholiek vrouw, wordt tot groot ongenoegen van haar vader, verliefd op Modigliani, een jood. Ze krijgen een kind. Gedreven door zijn religieuze onverdraagzaamheid stuurt Jeannes vader hun kind weg naar een klooster. Op hetzelfde moment bereidt Parijs zich voor op de jaarlijkse kunstcompetitie. Om hun kind te redden schrijft Modigliani zich in, waardoor ook Picasso besluit om deel te nemen. De strijd tussen de grootste kunstenaars barst los...
Amedeo Modigliani
Beatrice Hastings
Jean Cocteau
Achilles Hebuterne
keintel
Deze film heeft mij echt geraakt. Hele mooie muziek en een paar prachtscenes tillen hem voor mij van een 4 naar een 4,5.
Bijvoorbeeld: de scene waarin de schilders hun werk maken voor de wedstrijd is echt geweldig. Ook de scene waarin modi en picasso zich uiteindelijk inschrijven voor de competitie vind ik heel mooi.
pietje punk
ontzettend goed geacteerd en ontzettend mooi gefilmd verhaal.
alleen vond ik hem slecht geschreven omdat je er vaak helemaal niets meer van snapt en het niet goed kan volgen. beetje jammer.
toch zeker een 4* waard.
braambes
Daar ben ik het absoluut mee eens, die twee scènes maken voor mij zowat de film. Het tweede uur vond ik erg sterk, het eerste modderde wat aan. De muziekkeuze vond ik gewaagd, maar leuk. 3.5*
lieloo
Er zijn niet veel mensen die deze film hebben gezien. Mmmm verbaast me niet of toch wel?
Ik vond namelijk een goede film. Klopt wel dat het hier en daar wat rommelig was, er gaan dan tijden en verhalen lijnen door elkaar maar gewoon goed op blijven letten helpt een hoop.
Ik vond het jongentje ook erg fasinerend, mooi gedaan.
En er zit veel emotie in de film, dmv van de muziek, de karakters en inhoud van de scene. Ja ik heb zitten genieten. Op de achterkant stond (ik huur nog films jajaja): indrukkend, komisch en ontroerend en dat was waar. En dat vind ik altijd krachtige combies. Een lach en een traan bij elkaar....Ja 3,5 of toch 4? Moeilijk te becijferen maar wel heel erg mooi en toch echt een aanrader.
Brinta
Ik vond die scene juist niet goed. Modigliani die heel rustig zijn schilderij maakt en de andere schilders die met veel zwoegen en drukke penseelstreken de verf op het doek zetten. Ik heb nog nooit een schilder gezien (die zo'n fijn werk levert) die zo druk is met zijn penseel. Dat kan gewoon niet. Jammer. Maar de film is echt geweldig mooi.
Asmahan
Deze film past op zich precies in het genre waar ik van houd. Doe mij een film over een beroemd kunstenaar en zijn liefdes en ik ben om. Toch ben ik niet helemaal enthousiast. Vond het een tikje te melodramatisch. Elsa Zylberstein stal wat mij betreft de show. Wat een prachtige vrouw, ik vond haar erg overtuigend als Jeanne.
catweasel
Mooie alternatieve dvd-hoes. Daar is geloof ik ook een poster van. Modigliani(2004)
Ziener
prachtig mooie film. Erg goed weergegeven en verteld hoe zijn leven is gegaan. Aan het einde was het erg ontroerend, mede door de muziek. Die sprong er bovenuit.
Voor mij was dit echt een 5* film. top!
Salto
What a beautifull movie....
Ik ben er zovaak langsheen gelopen in de videotheek.... Verwachtte er niet zoveel van. Maar heb het gedaan en echt geen spijt van gehad.
Prachtige vertolkingen van bijna alle acteurs. Andy Garcia was geweldig en opvertuigend En de 'schilderscene' ----> kippevel....!
Het begin was wat langdradig, maar het tweede deel maakte alles goed... Ik vond het mooi hoe rivaliteit tussen twee mensen voor zoveel respect kan zorgen uiteindelijk.....
brrrrrrrrr..........
mustbemootje
Ik verwachtte er ook niet zoveel van, maar eerlijk waar: ge-wel-dige film! Je moet wel interesse hebben in het leven van de kunstenaars uit begin twintigste eeuw, de Salon, etc. Maar dit is stukken beter dan een kunstgeschiedenisboek!
Goed acteerwerk, mooi gefilmd, mooie muziek.
Geweldig hoe de creatieve uitburst, de 'rush' van de kunstenaar uitgebeeld wordt in een bepaalde scene. Herkenbaar
Julie
wat een on-ge-loof-lijk mooie film!
die komt in mijn top tien te staan!
en hopelijk later ook in de toplijsten
want....wauw
op het einde kreeg ik zelfs even de rillingen over me heen
echt top! acteerprestaties, beelden, muziek,... alles was gewoon ongelooflijk mooi
In het begin dacht ik dat dit echt niet mijn ding zou worden, vond het hele kunstwereldje plus inwoners wat te karikaturaal neergezet. Daarna (na een half uur of zo) wordt de film eigenlijk alleen maar beter. De snelle vertelstijl en de toch best wel goed getroffen sfeer die je onder de huid gaat zitten werkten goed.
Het was niet allemaal top. Paar grote minpunten (die vreemd genoeg hierboven een paar keer als positief ervaren worden): De jonge Modigliani die soms verschijnt als geweten (irritant!) en vooral de idioot die verzonnen heeft om opeens moderne (slechte) new-age achtige muziek onder een cruciale scene te zetten
. Waanzin.
Maar goed, toch wel zeker een bevredigende film.
Salto
Andy Garcia speelde in Modigliani overigens een oscarwaardige rol....
Heb altijd al waardering gehad voor deze acteur... alleen vond ik zijn filmkeuze nooit zo goed... In deze film laat hij toch wel zien wat ie kan....
Salto
Als je je wat meer verdiept in het werk van de kunstenaars, dan weet je dat moet je een 'Picasso' willen maken, dat je dat niet kunt met een hele flauwe zachte penseelstreek. Een lijn van Picasso is lang, strak en agressief.
Een portret op een schilderij van Modigliani is wat dromerig. Meer ronde vormen die je maakt met zachte bewegingen en met een romanitischere denkwijze.
Dat was het verschil tussen Modigliani en de rest. Hij was uniek en had grof gezegd 'schijt' aan iedereen.
Julie
ik heb hem herzien, en vindt het nog steeds een klassevolle film!
vooral die arrogantie van modigliani vind ik een sterk punt van de film en ze hebben ook perfect gekozen voor modigliani's rol: Andy Garcia (een hele goeie acteur vind ik zelf.)
de beelden, de sfeerschepping vind ik ook heel erg bij het onderwerp passend en de film heeft me geen enkel moment verveeld.
een aanrader!
TA-E
Schitterend, gewoon schitterend.
De algemene sfeer in de film is ontzettend goed. Het verteld goed het verhaal van een arme kunstenaar en zijn liefde voor een onbereikbare vrouw.
Vooral het einde is zo ontzettend sterk, met al het drama dat het bevat. Ik heb deze film samen met een vriend van mij gezien en we waren helemaal stil toen de film was afgelopen....
Ondanks enkele kleine kritiekpuntjes, zoals het tempo in het begin niets op te merken over deze film.
Mijn inziens staat deze film sowieso in de top 5 van beste films ooit gemaakt.
WanderingStar
Mhmmm... nou ik ben niet helemaal overtuigd van Andy Garcia in deze rol eerlijk gezegd..
Ik vond hem beter thuis in The Lost City (ERG mooie film ook!).
Deze film...
Er waren idd af en toe wat dingetjes waar van ik dacht van nou.. mhmm twijfelachtig.. Maar uiteindelijk over het geheel genomen 'n pakkende film, waar bij de prachtige muziek, de fantastische manier waaorp de sfeer wordt weergegeven.. Jeanne.. en die opduikeling van al die artiesten van toen!! echt de kleine twijfelachtigheidjes dik overtreffen!
Vooral dat stuk dat ze met hun schilderijen voor die wedstijd bezig waren was echt zO mooi om te zien!! De muziek, de passie, de gedrevenheid was zo mooi weer gegeven.. Thumbs up!!
Niet de beste van de eeuw, maar zeker een hele mooie film
Humphrey
Ontzettend goede tijdsevocatie. Unieke sfeerbeelden met zin voor detail. Andy Garcia op zijn best
. Overigens is die man totaal ondergewaardeerd. Jammer toch. Zeker ook een eervolle vermelding voor het acteerwerk van Omid Djalili als Pablo Picasso. Deze film verdient echt 4,5*.
88Fabian
Fantastische film,het acteerwerk komt geloofwaardig over en eigenlijk is alles goed gedaan in deze film.deze film krijgt zeker een 5,0,en behoort zeker in de top250 lijst.
TA-E
Om weer even 2 jaar na dato te reageren, na mijn vorige comment.
Ik leen de film veel uit aan vrienden en bekenden. Iedereen is echt laaiend enthousiast.
Overigens, wat een schitterende muziek zit er toch in de film.
Zeker het einde waar in de stemmen al het geluid wordt gedempt en de muziek de overhand neemt. Heerlijk!
Bazaar
Wat een pracht film, ik heb deze film gister voor het eerst gezien. Vandaag heb ik hem, terwijl ik nog zes andere nieuwe aanwinsten op me heb wachten, voor de tweede keer gezien. En dat zegt een hoop.
De muziek klopt precies, deze bereikte zijn hoogtepunt in de scene waar allen aan het schilderen zijn. Sommige mensen die hierboven hebben gereageerd vonden deze muziek niet passen, maar ik vind het een gewaagde keuze die perfect uitpakt.
Ik plaats niet vaak berichten, maar ik ben dusdanig onder de indruk dat ik mijn ei kwijt wilde.
DonLeone
misschien zal ik deze film weten te waarderen na het 7 keer te zien, echter, dat heb ik er niet voor over
huVILEub
Hoewel het onderwerp niet echt iets voor mij is, beviel deze film toch wel. Goed geacteerd door de meeste acteurs. Alleen vond ik de muziek niet altijd bij de tijd waar het zich afspeelde horen. Ook het einde van het verhaal vond ik wat te dramatisch, maar ik weet dan ook niet hoe het echt gegaan is.
AjaxRulezzz
- 2085 berichten
Mooie film, de muziek vond ik ook niet geweldig. Ik vond wel goed dat ze er ook nog wat grapjes tussen hadden gezet, de acteerprestaties waren goed.
jari87
Fantastisch verhaal en zeer goed verfilmd en vooral heel goed acteer werk van andy garcia. Ik ben blij dat ze de film dicht bij het echte verhaal van modigliani hebben gehouden. Dus 5 stars:)
88Fabian
Deze is en blijft fantastisch,het is echt zooo jammer dat ie niet in de top250 staat want daar hoort ie echt thuis.
Tarkus
Mooi gemaakte film met prima vertolkingen.
Maar het onderwerp is niet echt mijn ding, ik verloor al snel interesse en dan wordt het een beetje saai op den duur.
Maar wellicht wel een aanrader voor de kunstliefhebbers.

Netflix voegt in maart 'The Invisible Man' toe: waar kijk je de horrorfilm nu?

WOII-klassieker 'A Bridge Too Far' over slag bij Arnhem zondag op televisie

Netflix haalt binnenkort 'The Matrix'-reeks uit het aanbod