Brasserie Valentijn (2016)
Romantiek / Komedie
102 minuten
geregisseerd door Sanne Vogel
met Georgina Verbaan, Maarten Heijmans en Egbert-Jan Weeber
‘Brasserie Valentijn’ is een gerenommeerd restaurant dat met succes wordt gerund door Valentijn en chef-kok Angelo. 14 februari is de dag van de liefde: één van de drukste avonden van het jaar. Angelo zorgt voor een passend liefdesmenu en Valentijn heeft de tafels tiptop gedekt. Ze heeft alles onder controle in haar brasserie. In de keuken en in het restaurant zijn de verwachtingen hoog gespannen. Elk koppel dat een tafel heeft bemachtigd, hoopt die avond de liefde op hun bord te krijgen. Er mag niks fout gaan. Dan staat Frank, een oude vlam van Valentijn, ineens op de stoep...
Trailer
Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.
Links
Zoek naar deze film op dvd/blu-ray op AmazonIMDb (5,3 / 866)trailer (YouTube)kijk op NetflixiTunes: € 7,99 / huur € 3,99huur bij MovieMAX voor € 2,99Google Play: € 8,99 / huur € 2,99Pathé Thuis: vanaf € 5,99 / huur € 2,99kijk op VideolandGebaseerd op.

Het is wel een 'remake' ja, maar geen 1-op-1 remake. Men zegt in persbericht "geïnspireerd op".
Enkel Georgina Verbaan, Roeland Fernhout, Mark Rietman en Lies Visschedijk weten nog wat van hun rollen te maken maar verder zijn de dialogen en gesprekken in het restaurant bedroevend slecht. En nog erger het is vooral simpelweg niet leuk. En zo is de Nederlandse film weer een nieuw wan product
rijker. Maar om daar nu trots op te zijn?
1.5*/2*
acteerwerk , verhaal, alles
Voor beide versies geld als grootste probleem dat het allemaal zo onrealistisch/onecht oogt.
Al die verhaallijnen met soms bizarre personage's... en dat alles op één avond in een klein restaurant.....Iets te geforceerd en gekunsteld allemaal.
Hoe sympathiek het concept hier ook is: voor een romantische komedie geld dat het wel enigszins authentiek moet zijn, je moet er in geloven, en dat is hier net niet het geval.
In de bijrollen word er goed geacteerd(Heijmans/Van Bennekom), maar de centrale rollen van Verbaan en Weeber hadden, zoals in het orgineel, toch echt ingevuld moeten worden door betere acteurs die tien jaar ouder zijn.
Kijkt al met al goed weg, zonder dat de verveling toeslaat, maar het gevoel dat je naar een echte kwaliteitsfilm zit te kijken krijg je nooit.

Op afstand de sufste film die ik de afgelopen jaren gezien heb, struikelend van het ene cliche naar het andere. En slaapverwekkend ook, het gaat al mis in de eerste paar minuten van het begin - dat maar niet op gang lijkt te willen komen. Georgina die flessen recht staat te zetten, en daar staan dan de begintitels op... Pff, je zou van minder in slaap vallen. Een noodgreep om het dunne verhaal een paar minuten op te rekken? En dan de overdreven, onwereldlijk vreemde personen en situaties, net te raar maar niet genoeg om een leuk rariteitenkabinet te worden. Misschien dat het een dag van het jaar werkt voor de echt volslagen kritiekloze valentijnsaanhangers, maar de rest van het jaar absoluut niet. Georgina vind ik altijd grappig eigenlijk, en het rolletje van Simone van Bennekom vond ik ook wel wat hebben, maar daar blijft het ook wel zo'n beetje bij.
Misser van Vogel, en ondanks de behoorlijke overeenkomst met Hartenstraat vind ik deze toch echt stukken minder. Volgende keer maar even iets meer pit in het script steken.
Niet de moeite waard om te kijken

Ongetwijfeld heeft deze leeghoofdenfilm genoeg bezoekers naar de bioscoop gelokt , zodat een derde ‘romantische komedie’ van Sanne Vogel (Zij was ook verantwoordelijk voor het debacle ‘Hartenstraat’ (2014) waarschijnlijk niet te vermijden is. En aan actrice Lies Visschedijk het welgemeende advies, deze productie zo snel mogelijk van haar CV te schrappen.
Ik houd van Sanne als actrice en regisseuse. Hartenstraat, hartje hartje.
Brasserie Valentijn borduurt absoluut voort op diezelfde fijne sfeer.
Georgina's ontwapenende charme blijft volledig in ere en ze is het hart van deze prachtige film.