• 9.375.055 stemmen

Geregisseerd door: Dennie Gordon

Met onder meer: Ashley Olsen, Mary-Kate Olsen en Eugene Levy

Releasedatum: 5 augustus 2004

Plot New York Minute

"Anything can change in a New York minute."

Jane en haar zus Roxanne Ryan zijn een dagje in New York. Jane wil proberen een studiebeurs te krijgen, terwijl Rocky Roxanne graag in een rockband wil spelen. Helaas gaat er die dag veel mis, een goede gelegenheid voor de meiden om elkaar beter te leren kennen.

Bennie Bang

Jim, The Bike Messenger

Hudson McGill

Senator Anne Lipton

avatar van otherfool

otherfool

Wow, wat worden die zusjes weer superorigineel ingedeeld; 1 barbie en 1 rock chick. He ja, leuk.

Iedereen en alles moet vrolijk zijn in dit hap-slik-weg filmpje, waardoor zelfs de bad guys sympathiek zijn (Andy Richter!). En als de dames verdwalen in Harlem komen ze terecht in een gezellige kapsalon. Juist, ja.

Levy en Richter maken het geen complete mislukking, al was de film een stuk leuker geweest als-ie inderdaad 1 minuut had geduurd in plaats van de 90.

1,5*.

avatar van Theunissen

Ik verwachte een zeer trieste film maar achteraf gezien viel het wel mee. Ashley Olsen en Mary-Kate Olsen waren niet zo irritant zoals ik had verwacht, ze waren soms zelfs grappig. Dankzij Eugene Levy steeg de film net boven het flop niveau. Verhaal is zeer luchtig.

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

De beste mary-kate en ashley film die ik gezien heb.

Vermaakt en kijkt lekker weg en heeft zelfs een enkel grappig momentje.

Verders ook leuk dat Eugene Levy erin speelt, hij is altijd wel grappig

Verder niks super-bijzonders, maar wel leuk. En ja idd ook voorspelbaar, maar als je daarover gaat klagen ben je niet helemaal bekend met het genre..

avatar van dave

dave

Het gebeurt niet vaak dat ik tijdens een film meermaals opzichtig nee zit te knikken. Deze graatmagere, vuurspuwende draak cremeert alles waar meeslepende, komische of kortweg entertainende cinema voor staat. De brandweer staat erbij en kijkt ernaar, om vrij snel tot het besef te komen dat niets verholpen had kunnen worden. Dit wanproduct is hopeloos tot op het bot en het enige dat de pijn min of meer verzacht is een tube brandzalf achteraf.

De drie sterren die ik hier eerder aan toekende hadden gelukkig net hun vierde verjaardag gevierd, doch niettemin een waar raadsel dat ik zelfs op zestienjarige leeftijd niet in staat was een onderscheid te maken tussen goed en kwaad. Ik zag Satan aan voor God, terwijl God in feite morsdood was.

Een simpele onderbouwing is gelukkig makkelijk samen te vatten. Het acteerwerk is uitermate ergerlijk. Enkel Levy mocht een tweetal grijnzen boetseren op mijn doorgaans amorfe gelaat. De tweeling, de onnozele slechterik en vooral de werkelijk afgrijselijke vriendjes, die steeds op de meest ongeloofwaardige manieren het verhaal binnenvallen, doen huiveren. Ik kreeg er zowaar rode wangetjes van. 'New York Minute' is er tevens in geslaagd pure irritatie om te zetten in een soort fysisch omhulsel, dat na afloop met een schuurborstel verwijderd moet worden. Helaas niet zo makkelijk te doorprikken als de luchtbel die het misbaksel in wezen voorstelt.

Daarnaast zijn de dwaze zijplotjes en niet te vergeten de rode draad allesbehalve boeiend, eens temeer omdat randactiviteiten er veelal bij de Chinese vlechten bijgesleept worden. Onnodige split screens en martelende achtergrondmuziek die in een oneindige lus wordt afgespeeld doen er enkel een schepje bovenop.

Verder wel een aardig filmpje.

1,00 (0,75)

avatar van Shadowed

Shadowed

Mwa.

Niet heel slecht, niet heel goed. Het is duidelijk dat dit een jeugdfilm is, maar het is altijd jammer dat de regisseurs daarmee lijken te denken dat de films niet veel inspanning nodig hebben in het schrijfwerk en regie. Ook deze film kent vaak niet al te best schrijfwerk/regie.

Tevens mijn eerste aanraking met de Olson-sisters. Als duo dan, ik heb ze weleens voorbij zien komen in andere films, maar meestal in bijrollen of apart. Als jeugd-duo is dit mijn eerste aanraking. Ze lijken in ieder geval wel hun draai te hebben gevonden in het genre.

De zusjes doen het uiteindelijk ook wel leuk, maar bij vlagen spat er wat amateurisme vanaf. Alsof ze toch niet helemaal durfde hier en daar. Uitstraling hebben ze zeker, maar ontlopen hun terughoudende houding helaas niet, dat is soms merkbaar.

Plot is nogal standaard en voorspelbaar. Behalve dat het schrijfwerk nog iets simpeler en luier is. Het lijkt alsof Gordon zijn eigen ding deed achter het roer en toen onder druk werd gezet nog wat boodschapjes en moralisme in de film te gooien. Wanneer de film de serieuze klank laat klinken voelt dit zo plots en geforceerd aan dat het niet wil werken.

Voor de rest ontbreekt het de film aan tempo. De regie laat af en toe vlotte dingetjes zien, maar Gordon focust zich te weinig op de vaart waardoor de film af en toe niet al te interessant is. De humor werkt denk ik ook alleen voor de jeugd het best. Levy raakt af en toe de juiste klank. Richter was af en toe ook wel leuk als die taxichauffeur.

Het is een standaard productie geworden die helaas niet verder wil kijken dan de standaardlijn. Gordon houdt het allemaal erg veilig na een best opmerkelijk geschoten opening. De vaart die de film had kunnen redden zit er helaas ook niet in.