• 9.372.317 stemmen

Genre: Actie / Misdaad

Geregisseerd door: Arthur Marks

Met onder meer: Fred Williamson, Pam Grier en Thalmus Rasulala

Plot Bucktown

"WHATEVER YOU WANT THEY'VE GOT... And Bucktown is where you'll find it!"

Een man reist naar een door rassenconflicten geteisterd stadje waar zijn broer werd vermoord omdat hij blanke politieagenten weigerde te betalen voor bescherming voor zijn bar. Wanneer hij zelf ook wordt bedreigd, schakelt hij wat vrienden in die op hun beurt het stadje beginnen te terroriseren. Dan verandert hij in een éénmansleger om orde op zaken te stellen.

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Pam Grier en Fred Williamson werken hier prima samen in deze lekkere blaxploitation film. Er zitten weer prima ingrediënten in, die deze film zo lekker maken. Soms lekker fout, maar dat valt nog wel mee. Goede aankleding en soms wat kleurvolle plekken in het donker en bijna alles ,vooral qua verhaal en acteerwerk, was wel cool. Ontzettend vermakelijk ook, dus hier heb ik van genoten. 4,0.

avatar van yeyo

yeyo

Aanvankelijk kon ik het amateurisme van deze prent wel door de vingers zien vanwege de 70's sleaziness en de extravagante personage. Helaas ontaardt het scenario reeds na een halfuur in een dergelijke warboel dat er weinig meer te genieten valt.

avatar van scorsese

Redelijke film waarin een man het café van zijn overleden broer gaat runnen, maar het vervolgens aan de stok krijgt met de lokale corrupte en racistische politie. Een typische blaxploitation film met een flink portie geweld en hier en daar wat vrouwelijk bloot. Fred Williamson en Pam Grier zijn goed op hun plaats hier en het verhaal is onderhoudend genoeg voor een solide 3.0 sterren.

avatar van Aapje81

Aapje81

Aardige misdaadfilm in typisch jaren 70 stijl die het vooral moet hebben van zwaar aangezette dialogen en Over The Top acteerwerk. Pam Grier weet zich als actrice te onderscheiden.

Qua sfeer en scenario is vooral het eerste half uur behoorlijk sterk. Na de omslag in het midden kakt de film wat in om uiteindelijk met goede en stevige actie te eindigen. De sociale laag die de film heeft geeft het allemaal wat extra's maar over de hele linie is het allemaal net wat te low budget om het cult niveau te ontstijgen.

Prima vermaak maar niet hoogdravend.

Redelijk

P.s. Nu te zien op AMC.

avatar van as

as

Leuk Williamson vehicle. Ook eentje die volledig voldoet (en dat zal niet verbazen) aan de drie hoofdregels van 'The Hammer' zelf: " You can't kill me in the movie, I want to win all my fights in a movie, and I get the girl at the end of the movie if I want her.”

Scenario heeft ook wel iets van een western opzet maar is vooral een fantasietje in de koker van een blaxploitation. Nergens opzienbarend. Daar is de regie en montage net iets te middelmatig voor. Toch zit er lekker veel vaart in Bucktown zodat je je geen moment verveelt. Jammer dat er niet meer gebruik gemaakt wordt van de talenten van Pam Grier. Zij heeft hier niet zoveel opzienbarends te doen dan mooi te zijn en af en toe onze held van repliek dienen. Het is dus toch helemaal de Fred Williamson show.

3*en

avatar van DiDa

DiDa

Leuke, simpele blaxploitation film! Fred Williamson is ultra cool in deze Walking Tall lookalike. De film bouwt prima op en de actie is prima. Leuk om Pam Grier en Carl Wheaters in deze film te zien.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Een betere blaxploitation. Met Williamson en Grier zet de film in op de allergrootste acteurs uit het genre. Alles is er opnieuw voor anderhalf uurtje vermaak. Racistische blanken, knok- en schietpartijen, wat tieten,... al is deze film wel een stuk braver dan vele anderen op dat vlak. Een zuivere genrefilm. De actie ziet er wat goedkoop, zeker in de lange knokpartij tussen Roy en Duke maar in zo'n films zie ik dat graag door de vingers. Ergens hoort dit er bij.