• 9.377.104 stemmen

Met onder meer: Carice van Houten, Theo Maassen en Sarah Bannier

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 6 december 2001

Plot Minoes

"always listen to your felines"

Tibbe, beginnend journalist bij de Killendoornse Courant, staat op het punt om ontslagen te worden. Eigenlijk is hij te verlegen om en goede journalist te zijn, maar de hoofdredactrice geeft hem nog een kans. Terwijl Tibbe tobt waar hij een goed verhaal over kan schrijven, ontmoet hij de merkwaardige juffrouw Minoes. Zij is, naar zeggen, vroeger een kat geweest, en ze gedraagt zich inderdaad nogal katachtig: ze spint, ze geeft kopjes, ze slaapt bij voorkeur opgerold in een doos en kan met katten communiceren. Tibbe heeft eerst zo zijn twijfels over juffrouw Minoes, maar als zij hem, dankzij haar kattencontacten, aan het exclusieve nieuws helpt waarmee hij zijn baan kan behouden, besluit Tibbe haar als assistente aan te nemen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Burgemeester van Weezel

Meneer Ellemeet

Mevrouw van Dam

Harrie de Haringman

Mevrouw Ellemeet

Meneer van Dam

avatar van lucdecoster

lucdecoster

Ik heb echt moeten lachen met deze jeugdfilm, heel grappig en mooi gedaan met al die katten.

avatar van yiske

yiske

Deze film is echt helemaal mijn ding. Super goed geacteerd van Carice van Houten; ik had toen al gezien dat het een enorm talent was. Bovendien ben ik ook gek op katten en ik heb het idee dat deze beesten "begrepen" worden in deze film.

avatar van Flipman

Flipman

Hahaha, ik heb me wel vermaakt met deze film; altijd leuk als kinderfilms niet tenenkrommend slecht zijn voor volwassenen om naar te kijken.Maar het is wel te lang geleden dat ik 'm heb gezien om er een goed oordeel over te geven. Daarvoor is herziening vereist.

avatar van Baggerman

Baggerman

Toch eigenlijk wel leuk. Theo Maassen en Carice van Houten spelen prima! Vooral Maassen zet een zeer sympathiek karakter neer.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Ooit op de bassischool was ik een kat in een schooluitvoering. Echt jaren terug, maar het staat me nog steeds bij. Leuk om dan eens de film te zien. En de film doet recht aan Schmidt, vooral door het goede spel. Carice is geweldig. En goed gecast, en met de meest idiote dialogen (eigenlijk) en veel wisselingen van karakter (echt Kats) weet ze nog geloofwaardig over te komen. Ook Maassen speelt prima. En dan nog een praa leuke bijrollen. Sowieso zijn de katten en Bibi niet irritant (dat is al heel wat) maar ze zijn soms gewoon grappig. Wouterse als burgermeester heeft te weinig speeltijd, Kesting is leuk en Bokma krijgt de kans de show te stelen, maar houdt zich nog in. Een veilige keuze, maar had hem wel iets meer over the top willen zien gaan.

Aardig camerawerk. Vooral de positie, het beeld dat men laat zien, getuigt van enig gevoel. Knap gedaan. Ook de decors, vooral de daken, zien er mooi uit.

Alleen jammer dat er zoveel plotgaten inzaten. Moet dan toch iets aftrekken. Een plotgat is niet erg zolang je ze maar niet ziet en dat het niet gaat irriteren. Hier wel.

Toch ruime voldoende.

avatar van Zinema

Leuk jeugdfilmje waarin Maassen ook prima zijn best doet. De grote Annie MG had beter verdiend, maar e.e.a. is vermakelijk. Redelijk.

avatar van (verwijderd)

(verwijderd)

Heerlijke film voor wie de fantasie nog niet uit zijn leven heeft doen uitdoven met glansrollen voor Van Houten en Maassen, die een geloofwaardige chemie weten te ontwikkelen. Komisch met een vette knipoog naar de 'grote boze mensen wereld.'

avatar van rox91

rox91

Leuke film met veel katten

avatar van wwelover

wwelover

Zeer vermakelijke jeugdfilm, leuker dan bijvoorbeeld Abeltje. Ik moet wel zeggen dat ik als Carice van Houten liefhebber en een grote kattenliefhebber niet helemaal objectief natuurlijk. Maar ik denk zeker dat kinderen deze film helemaal geweldig vinden. Niet alleen door het snoezige en lieve verhaal. Maar ook door de katten, want moet wel zeggen dat de bewegnede mondjes erg mooi zijn gemaakt. En dat geldt voor de hele film, het is echt heel mooi gemaakt allemaal. Alleen de stunts van Carice dat ze bijvoorbeeld in armen van Maassen springt is een beetje lelijk, maar ja das geen grote ramp. Het verhaal is leuk. Ondanks dat ik eigenlijk al te oud voor de film ben, boeide het me wel. De katten waren ook ontzettend schattig.

De cast is echt uitstekend. Carice van Houten is om te smullen, echt geweldig gedaan door Carice. Heb erg om haar rol kunnen lachen. Ook Theo Maassen doet het leuk, heb niet veel met hem als Cabaretier maar acteren kan hij in ieder geval goed. Alleen niet een rol die je bij hem verwacht. Ook de bijrollen van o.a. Plien & Bianca zijn erg geestig. En ook Pierre Bokma is top. Maar de stemmen zijn helemaal geweldig gekozen zeg. Hans Teeuwen is hilarisch en ook Wim T. Schippers is helemaal geweldig.

avatar van JellevOosterhout

JellevOosterhout

een goede film, een erg goede verhaallijn. Carice van Houten zet haar personage erg goed neer en ze zal het ook ver gaan schoppen nog. en als het dan ooit mis zou gaan komt ze net als Minoes weer op haar pootjes terecht.

avatar van wwelover

wwelover

JellevOosterhout schreef:

Ik vind 2.5 dan wel een lage score voor zo'n positieve reactie.

avatar van JellevOosterhout

JellevOosterhout

ja het is al een tijdje geleden dat ik de film bekeken heb en als ik hem vergelijk met andere Nederlandstalige films vergelijk vind ik een 2.5 best op zijn plaats het hoeft dan niet te zeggen dat het een slechte film is maar er zijn betere.

avatar van Brix

Brix

• 19680 berichten

Erg leuke film, met een nóg leukere Carice van Houten.

Voor mij zeker een van de aardigste Nederlandse jeugdfilms ooit.

En...Minoes wint het voor mij van 'Catwoman' haha.

avatar van benthe

benthe

Heel erg leuk, onwijs leuk altijd met Carice van Houten, ook mooi gedaan met de katten!

avatar van chevy93

chevy93

Goed geacteerd.

Redelijk geamuseerd.

Met katten.. helaas niet helemaal mijn ding.

Goede jeugdfilm en nu al zo'n 10x gezien (niet altijd vrijwillig )

avatar van Lexcoaster

Lexcoaster

Uitstekende familiefilm, met acteurs die lekker in hun rollen zitten, een leuk verhaal (duh, komt ook van Annie M.G. Schmidt ), maar de echte showstelers zijn de katten! Vermaakt prima, 3,5*.

avatar van Kippie.

Kippie.

SannekePanneke schreef:

he-le-maal niks!

Saai, vervelend, nederlands(!!), langdradig en onwijs voorspelbaar.

Nederlands? Ja, dus? Hoeft toch niet per definitie slecht te zijn...

avatar van maxo922

maxo922

Redelijke film, met genoeg grappige scenes...

Minoes was erg leuk neergezet door de fantastische Carice en de anderen deden het ook aardig. Helaas verloopt het verhaal hier en daar wat langzaam, waardoor het soms moeilijk was om geconcentreerd te blijven. Maar voor de doelgroep (Vader, moeder + kinderen) is het goed genoeg.

Voor mij * 2,5

avatar van tommykonijn

tommykonijn

tommykonijn schreef:

Dit was gewoon een super geweldige kinderfilm om te zien, Minoes is echt voor kinderen denk ik een grote klassieker en ik heb hem ook gezien en vond hem ook héél Leuk dus : Ik was hier echt tevreden mee.

Ik heb de film net gekocht. Maar ik kan hem me te slecht herinneren, dus ik verwijder mijn stem even.

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Ik vind dit een redelijke film! Hij verveelt me niet maar ik kan dit niet een top film noemen. Daarom geef ik het een 2.5 !!

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Leuke jeugdfilm. Minoes is erg vermakelijk. Leuk acteerwerk van Theo Maassen en Carice van Houten ook. Een paar spannende scenes maar er zitten hier en daar ook wel wat grappen in. Ik las vroeger veel boeken van Annie MG Schmidt, maar Minoes heb ik nooit gelezen dus ik vond het wel allemaal verrasend wat er gebeurde. Leuke katten, goed einde. Prima vermakelijke film dus, die ik als kind waarschijnlijk echt geweldig had gevonden.

avatar van huVILEub

huVILEub

Deze heb ik toen in de bioscoop gezien. Vond het een erg leuke film Of ik hem nou nog leuk zou vinden weer ik niet. Maar op die leeftijd (5/6) vond ik het erg mooi.

avatar van Matjes

Matjes

Eén van de leukste Nederlandse kinderfilms! En hoewel ik niet de doelgroep ben, heb ik me toch erg vermaakt met deze film.

avatar van Leo1954

Leo1954

• 2073 berichten

Een uitzondering, deze Nederlandse film. Er zijn imo niet zoveel leuke of goede Nederlandse films, op de vingers op één hand te tellen. Maar deze was erg leuk, een beetje het niveau van Babe, ook zo'n kinderfilm waar ik keer op keer weer van kan genieten. Heb die film ooit eens in de bioscoop gezien, helemaal vol met kinderen

avatar van bjerik76

bjerik76

Carice in een van haar betere rollen.

de katten zijn mooi bewerkt, en decors en acteurs houden je deze film aan het kijken.

Mede dankzij het verhaal van Annie

avatar van Elineloves

Elineloves

Vandaag deze film herzien samen met de kindjes op het werk, een heerlijk excuus om achter de tv te zitten wanneer er buiten 30 cm sneeuw ligt en het nog steeds uit de lucht komt vallen. En het was nog wel een verrassing ook, véél leuker dan ik me herinnerde! Ik wist zelfs niet meer dat Carice er in speelde, kun je nagaan. Waarom gaf ik deze film een dikke onvoldoende? Hij is hartstikke leuk.

Heerlijke familiefilm waarbij de kinderen met open mond zaten te kijken, en ik in stilte genoot van het ingetogen acteerwerk van Maassen en van Houten. Het verhaal is leuk voor jong en oud, en de cast weet de film goed te dragen. Een echte verrassing op deze koude winterdag!

avatar van Dk2008

Dk2008

Ik had deze film al eens gezien, maar wat blijven toch weinig films in het geheugen hangen. Het overdrevene wat vaak een punt van kritiek is op Nederlandse films vind ik juist een pluspunt. Alleen de manier waarop dat werkt lang niet altijd in iedere film.

Zo moet ik wel heel vaak om Olga Zuiderhoek lachen, in deze film ook weer, leuke actrice. Carice was goed en hoewel ik er totaal geen fan van ben, doet Theo Maassen hier het verdraaid leuk. De andere acteurs zijn wisselend en dat geld ook voor de film als geheel. Het overdrevene is niet altijd even leuk en de mindere stukken knagen flink aan de film. Het verhaal is goed, de film leuk maar meer dan dat toch ook niet. 3.0.

avatar van Padde

Padde

lekkere leuke familiefilm

avatar van Madeliefje

Madeliefje

Dit was altijd één van mijn favoriete kinderfilms, maar toen ik hem pas nog eens keek vond ik hem wel erg overdreven. Had ik natuurlijk ook niet moeten doen. Ik denk dat ik hem toch maar beoordeel volgens mijn gevoel wat ik er vroeger bij had.

En, hoezee, dit is mijn 250e stem! Op naar de 500.

*3,5

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Leuk lief filmpje om naar te kijken. Ik vind dat het wel een beetje de Annie mg Schmidt sfeer weergeeft. Theo Maassen was voor mij echt wel een verrassing in deze film. Meestal neemt hij wat meer grimmige of rare rollen op zich dus ik was benieuwd hoe hij het in deze kinderfilm zou doen. Ik moet zeggen dat hij boven verwachting leuk was als beetje lobbige goedzak.

De katten kwamen ook heel leuk over en niet eens zo heel erg nep. Mijn dochter vind het leuk om deze film te zien maar ik zit ook geboeid mee te kijken. Leuk voor jong en oud.