Genre: Familie / Fantasy
Bekijk via CineMember
Bekijk via NLZIET
Bekijk via Viaplay
Bekijk via CANAL+
Zaterdag 7 februari in één bioscoop (Maastricht)
Plot Minoes
"always listen to your felines"
Tibbe, beginnend journalist bij de Killendoornse Courant, staat op het punt om ontslagen te worden. Eigenlijk is hij te verlegen om en goede journalist te zijn, maar de hoofdredactrice geeft hem nog een kans. Terwijl Tibbe tobt waar hij een goed verhaal over kan schrijven, ontmoet hij de merkwaardige juffrouw Minoes. Zij is, naar zeggen, vroeger een kat geweest, en ze gedraagt zich inderdaad nogal katachtig: ze spint, ze geeft kopjes, ze slaapt bij voorkeur opgerold in een doos en kan met katten communiceren. Tibbe heeft eerst zo zijn twijfels over juffrouw Minoes, maar als zij hem, dankzij haar kattencontacten, aan het exclusieve nieuws helpt waarmee hij zijn baan kan behouden, besluit Tibbe haar als assistente aan te nemen.
Minoes
Meneer van Dam
Pia Bongers
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11918 berichten
Wat nou weer 'niet als een normale film'. Als er één film normaal is is het Minoes wel! En dat maakt 'm juist zo heerlijk om naar te kijken.
lottetje
ja, maar het blijft een kinderfilm. ik denk dat de meeste mensen hem wel beoordelen als kinderfilm, maar dat dat zo vanzelfsprekend is dat je het niet door hebt.
moviegirl2
Het is een kinderfilm, zo moet je het beoordelen! En dat heb je aan mij niet laten zien dat je dat zo doet, kijk als je nou zegt ik vind het geen goeie kinderfilm omdat b.v het te spannend is voor kinderen van 10 jaar of ouder maar het lijkt wel of jij de film vergelijkt met ''Amadeus'' (!) en dat vind ik persoonlijk kan je niet maken met kinderfilms...
Ik vind het toch een slechte kinderfilm
Je moet het helemaal niet beoordelen is kinderfilm, maar als 'gewone' film. Kinderfilms zijn pas echt goed, als ze voor een ouder publiek ook goed zijn. Het zijn er maar weinig die dit zijn, maar Minoes is er eentje van (The Iron Giant blijft nog steeds hét grote voorbeeld hiervan...).
lottetje
daar ben ik het helemaal niet mee eens.
een kinderfilm is niet voor niks een kinderfilm. die is dus bedoeld voor kinderen en dan moet je hem ook als kinderfilm beoordelen. volwassenen vinden kinderfilm vaak niet zo leuk, en dat is logisch. maar ik denk dat je daar meestal niet bewust van bent, maar hem automatisch al als kinderfilm beoordeeld.
Quido
Je gaat een slechte film toch ook niet beoordelen als slechte film?
moviegirl
Je gaat een slechte film toch ook niet beoordelen als slechte film?
Wat bedoel je hiermee
by_the_way
volwassenen vinden kinderfilm vaak niet zo leuk, en dat is logisch.
Waar kun je dat uit opmaken...?
film_kaza
Mijn oma wou deze al graag zien lang geleden. Dus ging ik maar mee.
Pas nu zie ik dat The Maassen een rol hierin had. En ik was heel erg verast ervan. Dat is een leuk puntje van de film maar de film zelf was niet heel geweldig. Beetje typisch nederlands jeugdvermaak. Kan leuk zijn, kan tegenvallen. Deze had duidelijk wat downs en wat ups. Kan me na 6 jaar niet echt meer iets goeds aan de film herinerren.
2,5
T.S.S.A.
Wat bedoel je hiermee
Hij bedoeld dat je een slechte film niet beoordeeld als goede film maar als film en hem dus een lage waardering geeft. Dit is een kinder film maar je moet hem neit beoordelen in de zin van "hij is leuk voor kinderen dus een 5" maar je moet kijken of ji jhet een goede film vond.
Dat is wat hij bedoeld.
Ik zou zelf wel laten meewegen dat het een kinderfilm is. Dus als ik hem kinderachtig vind kan dat bij deze film misschien wel positief zijn.
ps. Als dat niet is wat hij bedoeld... ach dan snap ik er ook nix van
niethie
Erg leuke film, een stuk leuker als toen ik hem 5 jaar terug zag, ach kon me er ook niets meer van herrineren. Ik vond dit dan ook zeker geen kinderfilm, tenminste niet voor mij in ieder geval, ik kan altijd ontzettend van dit soort filmpjes genieten. En ook deze was prima in orde, van houten en maassen zijn erg leuk in hun rollen, en ook de stemverdelingen en dialogen van de katten waren hillarisch, voor de rest nog een hoop bekende gezichten en een paar heerlijke momenten. Kortom een film leuk voor jong en oud. 3,5 sterren
Lady_Movie
Hele leuke film , grappig, spannend, romantiek, kortom heel leuk voor kinderen én voor volwassenen.
En inderdaad mensen deze film moet je beoordelen als kinderfilm.
daarom een 4.0
menie
Dit is een Leuke Film van Nederland en Deze film was zeker een topper in 2001! dus kijk hem op TV
tommykonijn
Dit was gewoon een super geweldige kinderfilm om te zien, Minoes is echt voor kinderen denk ik een grote klassieker en ik heb hem ook gezien en vond hem ook héél Leuk dus : Ik was hier echt tevreden mee.
robertus65
Leuke verfilming van een kinderverhaal, maar eigenlijk niet mijn favoriete genre, dat fantasie gedoe met die katten.
onbekend!
Speelt hans teeuwen hier ook in??
Heb um niet gezien !! (hij staat bij de namen op het begin van de film)
The Last
Lang geleden gezien, best een leuk filmpje voor kinderen.
Comanchero
Voor een kinderfilm zeker niet onaardig. In ieder geval heeft deze film geen last van dé gruwel van sommige andere (Nederlandse) kinderfilms: derderangs soap-acteurs en/of vervelende kindsterretjes en etterige stemmetjes voor de niet-menselijke karakters.
Theo Maassen blinkt uit als Tibbe.
Couch Potato
Ik zag de film met familie en een reeks kinderen. hele leuke kinderilm, goed verhaal, goed uitgewerkt, goed geacteerd ook nog.
SannekePanneke
he-le-maal niks!
Saai, vervelend, nederlands(!!), langdradig en onwijs voorspelbaar.
Donkerwoud
Ik ga hem, denk ik, ook maar eens kijken. Gisteren ook al zeer prettig verbaasd door Het paard van Sinterklaas, dus dan moet Poes Minoes ook wel te behappen zijn. Met Carice van Houten in de hoofdrol is er in ieder geval al iets moois om me aan te vergapen.
Thomas83
Erg schattig kinderfilmpje, met een leuk verhaaltje en leuke personages, op een wat kinderlijke manier gespeeld zoals meestal in kinderfilms, erg leuk gedaan. Vooral Carice van Houten doet het heel aardig als poes/vrouw, en Theo Maassen speelt een leuke rol van verlegen journalist. Ook veel andere bijrollen zijn vrij leuk, daarvoor mogen nog een hoop bekende Nederlandse acteurs opdraven. Een van de leukste is de bad guy-rol van Pierre Bokma als gladde en gewetenloze zakenman.
De film kijkt lekker weg en het camerawerk is mooi. De soundtrack is verder ook heel fijn. Niet super opvallend maar vrij schattig.
Het einde van de film is ook erg leuk, zij het zeer voorspelbaar natuurlijk. Wel beetje raar dat Minoes en Tibbe nog op het punt staan om te zoenen. Heeft Minoes dat ineens wel aangeleerd?;) Maar dat is geen echt minpunt natuurlijk. Minoes is gewoon een heel leuke kinderfilm, en verdient nog wel net 3.5*. Laag cijfer op Moviemeter trouwens, als je het vergelijkt met IMDB. Misschien omdat ze daar wat minder bevooroordeeld naar Nederlandse films kijken.