• 9.376.732 stemmen

Met onder meer: Carice van Houten, Theo Maassen en Sarah Bannier

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 6 december 2001

Plot Minoes

"always listen to your felines"

Tibbe, beginnend journalist bij de Killendoornse Courant, staat op het punt om ontslagen te worden. Eigenlijk is hij te verlegen om en goede journalist te zijn, maar de hoofdredactrice geeft hem nog een kans. Terwijl Tibbe tobt waar hij een goed verhaal over kan schrijven, ontmoet hij de merkwaardige juffrouw Minoes. Zij is, naar zeggen, vroeger een kat geweest, en ze gedraagt zich inderdaad nogal katachtig: ze spint, ze geeft kopjes, ze slaapt bij voorkeur opgerold in een doos en kan met katten communiceren. Tibbe heeft eerst zo zijn twijfels over juffrouw Minoes, maar als zij hem, dankzij haar kattencontacten, aan het exclusieve nieuws helpt waarmee hij zijn baan kan behouden, besluit Tibbe haar als assistente aan te nemen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Burgemeester van Weezel

Meneer Ellemeet

Mevrouw van Dam

Harrie de Haringman

Mevrouw Ellemeet

Meneer van Dam

avatar van FisherKing

FisherKing

Mischien toevallig de tekenfilm gekocht ?

avatar van Kazuyuki

Kazuyuki

• 2068 stemmen

Of de voorleesdvd van Annie M.G. Schmidt?

avatar van dttom

dttom

prima filmpje

avatar van EmDee

EmDee

Nee, geen tekenfilm of voorleesdvd.

Maar blijft toch raar dat ik de twee hoofdrolspelers niet terug kan vinden terwijl wel alle andere spelers/stemmen staan vermeld.

avatar van darkcity

darkcity

Ik had een hoop goede verwachtingen van de film. Hij viel me uiteindelijk tegen, ik vond het bij sommige stukken nogal aan de saaie kant en met die dieren is allemaal al eens voorgedaan (zie Cats & Dogs en Stuart Little). Het was nooit echt spannend of erg vermakelijk. Toch 3* omdat die stemmetjes van de poezen wel leuk waren.

avatar van FisherKing

FisherKing

Ik had geen verwachtingen bij Minoes en film is heel erg mooi (je moet toch wel rekening houden met het genre).

Tibbe, ik geloof dat je assistente in een boom zit

Heel aardig gedaan allemaal, en mooi hoe al die poesjes wraak nemen... Leuke rol van Theo Maassen. (leukste quote ooit van Theo. Het beste wat uit Amsterdam komt is de trein naar Eindhoven)

avatar van manic

manic

'k ben toch wel blij dat de sfeer van het boek goed overkomt i.t.t. de verkrachte verfilming van Abeltje. Dikke pluim voor Maassen, van Houten en Bal. Zeer geslaagd (binnnen 't genre).

avatar van Tonyvdb

Tonyvdb

als ik later kinderen heb, dan neem ik ze mee hiernaartoe, ipv naar Pokemon of zielloze Disney-draken ...

*** 3 op 5 ***

avatar van Stoffeltje

Stoffeltje

Heel erg lachen. Tibbe/Maassen is heel goed gecast. Hij had er wel een nederlandse filmprijs voor verdiend.

4,5 sterren

avatar van pjotr

pjotr

Ik las een tijdje geleden dat ze bij de katten de scherpe tanden weggelaten hadden (met de SFX) zodat ze er tijdens het praten wat vriendelijker uitzagen....

Maar als je dan naar de katten in Stuart Little kijkt......die zien er dus wel stukken beter uit !

Totaal niet mee eens. Anders, maar niet beter ofzo. Nee, in Minoes prima gedaan vind ik.

avatar van Tonyvdb

Tonyvdb

Gewoon even vermelden dat ik die Carice Van Houten een heeeeeeel mooi meisje vind.

avatar van pjotr

pjotr

Jajajaja ,het bekkie van Clarice Van Houten is dan weer wél erg mooi gedaan....

...aardig gemaakt, maar slechts geschikt voor kinderen (..dacht ik voordat ik hier op de site keek bij deze film). Blijkbaar niet alleen voor kinderen dus.

En poezenliefhebbers!

avatar van www.goeie.tk

www.goeie.tk

Ik ben een poezenliefhebber, maar niet van die poezen!

avatar van Macmanus

Macmanus

Heerlijke film,

Het verhaal is heel leuk, die ene casanova kat is erg leuk, en de kat die Wim T schippers in heeft gesproken is ook erg leuk, hele leuke rollen van Carice van Houten, Theo Maassen en Sarah Bannier, meestal zijn de kinderen niet zo goed en soms zelfs irritant (kruimeltje bijvoorbeeld) maar hier (misschien mede omdat ze niet zoveel zegt) erg leuk.

De leukste Nederlandse kinderfilm die ik heb gezien.

4,5 sterren, ja ik ben gul

avatar van gotti

Vond hem leuker dan ik gedacht had. Leuk verhaaltje (ik denk dat het voor kinderen helemaal spannend is), maar als ik er kritisch naar kijk had het toh nog stukken beter gekund. De cast vond ik ook erg verrassend goed; van Houten was erg leuk als 'katse' poes, Maasen (weer) erg leuk als een verlegen mannetje (zie ook eenzaam.nl) en ik heb me doodgelachen om die kater met de stem van Hans Teeuwen (een aan sex verslaafde kater met een ontzettend zwoele stem ).

Al met al heb ik me best wel vermaakt bij dit leuke kinderfilmpje! 3,5*

avatar van starbright boy

Bijzonder goede familiefilm. Veel beter dan bijvoorbeeld Kruimeltje of Abeltje. Puike acteerprestaies en de film ziet er bovendien schitterend uit. Een van de beste Nederlandse films van de laatste jaren.

avatar van herman78

herman78

Minoes was inderdaad erg leuk! Zeker de leukste familiefilm die ik ooit gezien heb.

Maar wat ik eigenlijk wilde weten: op een zeker moment in de film heeft het dochtertje van Theo's hospita typmachinegeluiden geinstalleerd op zijn computer. En zoiets wil ik eigenlijk ook wel. Heeft iemand enig idee hoe ik daar aan kan komen? BVD.

herman78 schreef:

Voila: Add typewriter sounds to your computer keyboard - colorpilot.com

avatar van herman78

herman78

Super! Dank je wel, Kapp!

avatar van visje1991

visje1991

Leuke film

Vooral om met de hele familie te kijken

avatar van raijmmar

raijmmar

avatar van cornelis

cornelis

raijmmar schreef:

Niet slecht voor een nederlandse film.

Ook zonder die toevoeging.

avatar van starbright boy

raijmmar schreef:

En dan twee sterren?

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Erg leuke kinderfilm die ook voor niet-kinderen prima te pruimen is. Erg goed gemaakt allemaal, en Theo Maassen heeft een leuke rol en Carice van Houten is lief. Ook de kattenstemmen zijn grappig en passen er goed bij, vooral Teeuwen vond ik leuk. 4*.

avatar van renske

renske

Wel een leuke film. Maar blijft bepaald niet hangen. Ik vond Theo Maassen erg 'spelen' en Carice van Houten wel grappig maar het deed me allemaal niet zo veel. Het hardst heb ik gelachen (als dat tenminste een criterium is) toen de burgemeester heel opportunistisch riep aan het einde dat meneer Ellemeet hem een zwembad wou geven voor z'n tuin in ruil voor het uitbreiden van de fabriek. Ook grappig dat Tibbes baas hem aan het einde nog even onderhoudt over het feit dat hij als journalist toch écht met nieuws moet komen dat verifieerbaar is.

avatar van mister blonde

mister blonde

ik vind de serie op Nederland 3 bijzonder leuk. goed tempo, leuke grappen en goed gecaste hoofdrolspelers. ook de stemmen van de katers zijn leuk.

ga toch maar eens de film zien....

Volgens mij is de film in drie delen geknipt. Er is dus niet apart een serie van gemaakt.