Genre: Horror / Thriller
Geregisseerd door: Stefan Ruzowitzky
Met onder meer: Franka Potente, Benno Fürmann en Anna Loos
Gesproken taal: Duits en Latijn
Plot Anatomie
"Some study. Some are studied."
Paula Henning, een knappe studente geneeskunde, is in de wolken: ze werd toegelaten tot de anatomiecursus van de beroemde professor Grombeck op de universiteit van Heidelberg. Maar het eerste lijk dat ze moet ontleden, bezorgt haar koude rillingen. Het is het lijk van een onbekende jongeman die ze de avond voordien nog ontmoet had. Paula probeert te achterhalen wie de man was en hoe hij aan zijn einde is gekomen. Zo ontdekt ze dat er op de universiteit vreemde dingen plaatsvinden die het daglicht niet kunnen verdragen. De onthulling hiervan kan zelfs haar eigen leven in gevaar brengen.
Paula
David
Franz
Gabi
Blindfold
Ik ken hem niet, maar Franka Potente is van Lola Rennt en die is nog best goed.
Horror film van niveau.
Anatomie doet qua thematiek denken aan het Spaanse Tesis en het Deense Nattevagten. Er zitten een aantal lugubere scenes in. De film is tamelijk expliciet (itt Tesis).
Franka Potente tilt de film bijkans in haar eentje naar een hoger niveau. Ze is zeker geen oppervlakkig karakter, wat vaak 't geval is in horror films.
De film zit gewoon goed inelkaar.
Ik lees net dat er in 2003 een vervolg komt. Wederom met Franka Potente. Leuk nieuws!
Jordy
je geeft ze nog net geen 5 sterren allemaal, de Franka Potente films...
Het is duidelijk dat zij een van mijn favoriete actrices is, zoniet DE..
wackyboy
Ja, Lola rent hier inderdaad weer van hot naar her en bewijst weer dat ze goed kan acteren.
Goeie film ook, maar wat mij betreft geen meesterwerk; gewoon goed vakmanschap.
bioscoopzaal
Prima filmpje, en natuurlijk stukken beter in hert Duits dan in het Engels. Ik had namelijk het ongeluk om in de bios de Englse dub te zien, maar na het bekijken van de originele versie komt er mooi een half sterretje bij. Verrassend goede genre-film, tikkie voorspelbaar dat wel, maar over het algemeen spannend en zeer te genieten.
Vooral de lijken-preparaten zijn van een lugubere schoonheid ...
3.5 sterren
narva77 (crew films)
De Engelse dub? Hmm, ik zou gelijk weglopen.
Die preparaten zagen er idd erg goed uit ja. Lekkere sfeervolle thriller.
bioscoopzaal
Yup, die Engelse dub was echt vreselijk. Ik ben ook alleen maar blijven zitten omdat ik gratis kaartjes had, anders had ik me wel uit de voeten gemaakt
De gewraakte dub staat trouwens op de dvd, je moet bij wijze van curiositeit eens een stukje kijken ...
narva77 (crew films)
Nee dank je. Als ik Franka Potente in het Engels wil horen, kijk ik wel naar 'Blow'
Macmanus
Behoorlijk matige film, het verhaal is niet best erg standaard, een meisje merkt dat er rare dingen op haar school gebeuren en ze gaat op onderzoek uit
Potente doet het leuk en de rest van de cast ook, maar de film kan niet gered worden.
2 sterren lijkt me wel genoeg.
EmDee
Dat bevordert nu niet direct om deze door mij aangeschafte DVD te gaan bekijken.
Hoezo, luister je alleen naar een enkele gebruiker ??
EmDee
Hoezo, luister je alleen naar een enkele gebruiker ??
)En dan helpt zo'n opmerking niet erg.
Sjan
Leuke thriller met horrorelementen, met scenes die sterk doen denken aan Nattevagten. Aardig verhaal, maar ik had telkens het idee dat er wel meer soortgelijke films gemaakt zijn (die niet per se beter zijn dan Anatomie). Het had volgens mij allemaal nog iets ingewikkelder en spannender gekund. Toch een vaardige thriller met idd goed acteerwerk van Potente. 3.5*
manic
Paula is mij toch iets teveel een "dom meisje". Vrij veel momenten waarop ik dacht... "goh toevallig zeg " en "waarom doe je nou zo dom?"
De film (het scenario) lijkt een beetje te twijfelen:
Ben ik een horror of ben ik een serieuze thriller.
Tesis sprak mij meer aan, daar had ik het idee,dat 't zomaar zou kunnen.
Met name vanwege het acteerniveau van Franka toch nog 2,5*
BoordAppel
Aardige film. Soms beklemmend en redelijk geacteerd maar de personages doen nogal eens onlogische en domme dingen zodat ik niet hoger dan een 3 kan geven. En lijken waar in gesneden mag worden zien er zo niet uit, volgens mijn geneeskunde studerende zus. Die moeten trouwens ook nog een x aantal weken of maanden wachten tot ze aan de beurt zijn.
Lenn
lang geen slechte film maar de film mist wat niveau.
Hij geeft voortdurend de indruk wat spannender en wat viezer te worden maar hij blijft relatief braaf.
Niet slecht maar niet waaw, blijft matig vandaar een 2.5.
Maar toch even vermelden dat het duits eens wat anders is en dat de acteerprestaties lang niet slecht zijn.
SSeagal
Slappe horror die probeert te scoren met shockerende beelden en door suggesties te wekken maar slaagt daar nauwelijks in, als ik zeg saai dan is dat een understatement
moviemike
Slechte horrorfilm die eerder slaapverwekkend is dan spannend.
Tot overmaat van ramp werd hij hier ook nog eens uitgebracht met zeer slechte engelse dubbing.:r
Purmerend
Goede horrorfilm, met af en toe zeer geslaagde grappen. Lekker spannend en een film met een verrassende wending op het einde.
93.9
Zeer vermakelijke tienerfilm.
Opnieuw een goed voorbeeld dat men in Europa ook goed in staat is om zulke films te maken.
Terecht in de VARA gids opgemerkt dat deze vrij is van die irritante Amerikaanse stopwoordjes waar die kids daar gek van zijn, You know, It's like, DUHHH.
LittleBox
Prima film en we herkennen natuurlijk meteen Franka van Lola Rennt. Aardig opgeroepen sfeer maar haalt het niveau van Tesis en Nattevagten niet (ook Europees) maar dat is volgens mij ook de pretentie niet. En die anatomie-tentoonstelling: is dat niet ook een controversiële tentoonstelling in het echt? Kan me zoiets van een paar jaar geleden herinneren. Die kunstwerken zullen ze wel in deze film hebben mogen gebruiken, vermoed ik.
Fangs (crew films)
Gezegend met een fantastisch begin, maar helaas niet met een redelijk middenstuk en slot. Na dit prachtige begin wordt het een beetje flauw, het geheel valt in herhaling en het duurt toch net iets te lang. Franka Potente ziet er goed uit en acteert ook goed, maar hoewel haar personage (Paula Henning) erg slim is, is Paula op sommige momenten toch aardig stom bezig.
Maar ondanks de minpunten houdt 'Anatomie' de aandacht wel vast en is het één van de betere Duitse horrorfilms. > 3.5*
Achilles
Vond hem geenszins spannend en vond Anna Loos acteren tegen het irritante aan.
Franka Potente wisselt goede, sterke momenten af met zeer zwakke, twijfelachtige momenten.

Anatomie 2
2003