• 9.375.326 stemmen

Genre: Mystery / Sciencefiction

Geregisseerd door: Jacob Gentry

Met onder meer: Chad McKnight, Brianne Davis en AJ Bowen

Plot Synchronicity

"To save his future he must alter his past."

Jim Beale is een fysicus die een machine uitvindt om ruimte en tijd te manipuleren. Plots verschijnt er een zeldzame dahlia uit de toekomst. Hij moet nu de identieke match met de bloem in het heden vinden om te bewijzen dat zijn machine werkt. Jim ontdekt dat de dahlia in handen is van een mysterieus meisje, dat hem verleidt tot het onthullen van zijn geheimen.

avatar van DragQueen

DragQueen

Middelmatige Sci-Fi Film, waarin het geboden verhaal vaak té ingewikkeld wil zijn. Verder oogt het visueel nog wel onderhoudend en is er soms zelfs wat sfeer te bekennen, maar word het nergens écht verheffend. Het acteerwerk van de cast ging er verder wel mee door. 2,5 Ster.

avatar van blurp194

blurp194

Best een aardig filmpje, ondanks het low-budget en indie sausje dat er overheen ligt. De onbekende cast doet het niet onaardig ook, en het verhaal is misschien wat aan de afgezaagde kant maar wordt toch best leuk gebracht. Maar. Er ontbreekt ook wel iets dat het tot een echt goede film maakt, verheft boven het niveau van vergeetbaar kijkvoer. Het verhaal vond ik best goed eigenlijk, daar ligt het niet aan - misschien meer iets met een wat meer aansprekende cast.

avatar van rojaone

rojaone

Zeer matige SF, jammer er had meer in kunnen zitten.

Zó slecht nu ook weer niet.

Maar het hele jaren '80 sausje begon na een tijd wel te vervelen. Dacht op een bepaald moment dat ik naar de nieuwe Cosmatos aan het kijken was en dat z'n eerste toch maar gewoon een toevalstreffer bleek. In die hoek moet je het een beetje zoeken.

Op zich streeft Gentry wel een aardig sfeertje na, maar hij blijft te vaak teruggrijpen naar het plot om echt te kunnen overtuigen. Het B-verhaaltje over tijdreizen en zwarte gaten is jammer genoeg niet boeiend genoeg en ondanks dat het een aardig kluwen wordt na een tijdje wil het gewoon te weinig boeien.

De korte abstracte stukjes ogen wat makkelijk, de soundtrack heeft een sterke scheut 80s in zich en ook de keuze om de scifi te verbeelden door wat modern maar clinisch ogende wolkenkrabbers te gebruiken werkt niet echt. Vooral die blurry nachtopnames van de stad deden mij denken aan wat goedkopere releases op videoband.

Gentry doet wel z'n best, maar mist volgens mij gewoon een beetje het talent om er iets echt leuks mee te doen. Redelijke namaak dus, meer niet.

avatar van Pazmaster

Pazmaster

B film en geen beste. Op sommige momenten heeft het verhaal nog wel iets maar eigenlijk is het een slappe hap in jaren 80 stijl, alhoewel het er in de jaren 80 nog wel beter uitzag. Er wordt zwak gespeeld , de enige die nog een beetje te pruimen is is Michael Ironside, de rest zijn amateurs. De special fx zien er echt niet uit, dat deden ze zelfs in de jaren 70 nog wel beter. Ik zeg lekker overslaan, zonde van je tijd.

avatar van Bertil de Maar

Bertil de Maar

Tot nu toe meevaller van het jaar. Verwachte niets van deze film. Vooral door de matige reactie's. maar juist de combinatie van low budget, jaren 80 muziek en stijl en een Zeer goed verhaal maakte dit tot een enorme verrassing. Ik kan mij overigens voorstellen dat het verhaal voor veel mensen te ingewikkeld is en daardoor snel afhaken. maar voor mij was dit een topper.

avatar van Shaky

Shaky

Kinderachtige film die vooral quasi-intelligent doet maar eigenlijk nergens over gaat. Het sfeertje daarentegen is wel prima en het trage tempo draagt bij deze film wel iets bij. Al met al zeker geen voldoende, maar dus ook weer niet zo vreselijk dat het niet het kijken waard is.

avatar van Rickyman

Rickyman

De muziek en enkele mooie beelden in 80's stijl zorgen voor een fijn sfeertje, maar verder is het een tijdrekkend traag en oninteressant suf romantisch sf-drama.

Eerder slaapverwekkend dan ingewikkeld.

avatar van broncode

broncode

Je moet wel zeer geïnteresseerd zijn in tijd, ruimte, causaliteit, worm gaten en parallele universums om dit vehikel uit te kijken.

Het tempo ligt laag en de locaties eentonig, en de muziek is wat gepriegel op een synthesizer.

Verhaal wijs klopt het allemaal wel, maar het roept altijd paradoxen op, dus je weet dat het niet kan,dus ongeloofwaardig.

avatar van GuidO96

GuidO96

Ik heb genoten van de belichting in de film. Mooi sfeertje. Moet de film alleen nog een keer herzien om het verhaal te snappen

avatar van keimpeS

keimpeS

Helemaal niet zo'n onaardig sci-fi filmpje, ondanks dat er niet veel gebeurt blijft het wel boeien. De soundtrack is geweldig, deed me weleens denken aan m'n oude lp's van Jean Michael Jarre...

avatar van lezertje

lezertje

GuidO96 schreef:

Als je een film meerdere keren moet zien om het verhaal te kunnen snappen, dan klopt er iets niet aan de film.

avatar van lezertje

lezertje

Vreselijk pretentieuze sf-film, die intelectueler probeert te zijn dan hij is. Zeer amateuristisch gespeeld, met name door de twee hoofdrolspelers Chad McKnight en Brianne Davis en de rest eigenlijk ook. Slechtste tijd-ruimte film ooit gezien.

avatar van frans123

frans123

De combinatie van "love-story en SciFi werkt niet.Al is het verhaal bijna niet volgen, die love scenes met de hoofdrolspelers doen ook geen goed. Wilde hem na een uur uitzetten,maar toch niet gedaan.Achteraf had ik hem wel uit moeten zetten.........Typisch B-Netflixfilm.

avatar van Malse filmpies

Malse filmpies

Vond dit maar een traag en saai filmpje. De personages zijn oppervlakkig en worden futloos gespeeld. De chemie tussen de twee was ook totaal afwezig.

Verhaaltechnisch klopt het allemaal wel, maar het is gewoon echt niet boeiend. Er is te veel aandacht besteed om de film zo intelligent en kloppend mogelijk te maken en dat is ten koste gegaan van de uitwerking van de personages. Ook is het goedkoop-ogend en eentonig in beeld gebracht.

avatar van IH88

IH88

“Time travel made that guy a real asshole.”

Synchronicity is geen slechte film en visueel ziet het er zelfs indrukwekkend uit. Het is alleen zo jammer dat het verhaal al snel ontaardt in een rommelige en onbegrijpelijke brij waar geen touw meer aan vast te knopen is. Dat is niet heel erg als de personages interessant zijn, maar de acteurs zijn matig en het geforceerde liefdes plot komt totaal niet uit de verf. Regisseur Gentry wil duidelijk het slimste jongetje van de klas zijn, maar hij vergeet om er ook gewoon een meeslepende sci-fi film van te maken.

avatar van stevebravo

stevebravo

ik betrap me er regelmatig weer op dat ik naar scifi kijk onder het mom van: "heb ik dit niet eens eerder gezien"

dan refereer ik graag naar series als star trek. Yesterdays enterprise

aardige film wel, leuke cast