• 9.370.997 stemmen

Kiliç Aslan (1975)

Actie / Avontuur | 109 minuten

Genre: Actie / Avontuur

Alternatieve titels: Aslan Adam / Lionman / Lion Man / The Sword and the Claw

Oorsprong: Turkije / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Natuk Baytan

Met onder meer: Cüneyt Arkin, Bahar Erdeniz en Cemil Şahbaz

Gesproken taal: Turks

Plot Kiliç Aslan

"Blood and guts action - from start to finish."

Aslan Adam wordt opgevoed door leeuwen nadat hij achtergelaten wordt in het bos. Als hij volwassen wordt besluit hij om tegen zijn vijanden (de Byzantijnen) te vechten en zijn klauwachtige handen komen goed van pas. Ook is hij van plan om een prinses te redden die gevangen wordt gehouden.

Diesel

Een echte culthit in Turkije, Italië en Engeland.

avatar van ibo_rys

ibo_rys

Onbegrijpelijk origineel verhaal met een fantastische zeer fantasievol scenario.

Zeker het kijken waard.

Als de film nog eens nagemaakt wordt kan het een flinke kaskraker opleveren.

(Allen moeten er betere special effects worden verwerkt, maar de turken hadden geen betere apparatuur)

Met dank aan shaikebai

Diesel

Volop 'over the top' actie.

avatar van Dollos

Dollos

Diesel-liefje, Je weet dat ik van je hou. Maar eerlijk deze film, is het geen crap-perdepapperdiepo.

Dollos schreef:

Mee eens, hoe kan Diesel nou "over-the-top- actie noemen en 2,5* geven. Hmmm vreemd, vertel eens Diesel, hoe zit het eigenlijk inelkaar . "I'm Waitin' ".

Diesel

'Over the top' actie hoeft niet negatief te zijn. Ooit DESPERADO gezien? om maar een voorbeeld te noemen.

Diesel schreef:

Yeah, sure, what ever.

In Turkish: Tabi Tabi tabi

avatar van Ottoman Assault

Ottoman Assault

Je moet de film echter bekijken in de context van zijn tijd. De film kwam uit in de jaren '60, en was een kaskraker in de Turkse bioscopen.

Al op jonge leeftijd kwam ik in aanraking met films van Cuneyt Arkin, aangezien wij thuis Turkse sateliet-tv hebben .

Zo ben ik dus al vanaf mijn 7e/8e jaar een Turkse cult/ Turkse genre-liefhebber.

Een redelijk goede film, waarin de Turken historiegetrouw de Byzantijnen een koekje van eigen deeg geven.8)

avatar van WhiteWizard

WhiteWizard

Echt veet.. leuk om te zien maar af en toe erg overdreven (die leeuwman) ..HAHA maar toch erg leuk.. Al die films over OSmanli tegen Byzantijnen trouwens...

ciao slm, Alperen

avatar van yurtseven

yurtseven

Kan iemand deze film voor mij regelen?

[email protected]

avatar van yurtseven

yurtseven

kan iemand deze film aankomen?

[email protected]

Justice4All

Kan iemand me vertellen wat het verschil is tussen Aslan Adam en Kilic Aslan.

Beide films zijn gemaakt in 1975, beide films worden gespeeld door Cüneyt Arkin en beide films worden geregisseerd door Natuk Baytan. O ja plot ook.

avatar van kArIzMa_TuRk

kArIzMa_TuRk

je kan deze wel een klassieker noemen, goeie film van Cüneyt Arkin ***

avatar van beavis

beavis

Justice4All schreef:

Kan iemand me vertellen wat het verschil is tussen Aslan Adam en Kilic Aslan.

de officiele titel van de film is Kilic Aslan. ImdB heeft het fout (zoals wel vaker) en deze fout is ook overgenomen door MovieMeter.

Het onoficiele vervolg op the Lion Man is in Turkije uitgebracht onder de titel Aslan Adam en dit heeft waarschijnlijk voor de verwarriing gezorgd...

Mijn kennis is in dit geval geheel te danken aan het Cinehound forum, waar veel Turkse film-experts lid zijn

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Turks amateurtoneel met cult-kapsones. Wel geinig.