Trick or Treat (1986)
Genre: Horror
Geregisseerd door: Charles Martin Smith
Met onder meer: Marc Price, Gene Simmons en Ozzy Osbourne
Plot Trick or Treat
"What are you afraid of? It's only rock and roll..."
De duivelaanbidder en rock-muzikant Sammi Curr gaat onder duistere omstandigheden dood. Om terug te keren naar de aarde moet hij het lichaam van Eddie Weinbauer overnemen en enkele menselijke offers brengen.
Eddie Weinbauer
Genie Wooster
Ron Avery
Soeperman87
Amerikaanse hoes zeker?
Op de Nederlandse hoes staat voor 12 jaar en ouder, dus GEEN 18 jaar en ouder.....
Bovendien is het een thriller/horror.
Voor de rest top filmpje!
Fangs (crew films)
Vermakelijke jaren '80 rock-horror. Niks meer, niks minder. De afgebeelde hoes is trouwens een Engelse hoes.
Diekmans
matige film. gene simmons en ozzy osbourne staan op de creditlist als 'publiekstrekkers' maar de rolletjes zijn erg klein.
Mad Dog
Matige jaren '80 Heavy Metal film. Leuk om een keer gezien te hebben. Soundtrack is interessanter dan de film.
2,5
BeMetal
Ik houd van metal
film zelf heb ik dacht ik nog niet gezien. ik zal binnekort eens kijken, heb hem wel op dvd dus
Ik houd van metal
echt vet zo vet goede muziek met spanning en erg leuk gebracht.
en ja te lage waardering.
en op de dvd staat 12 jaar
FORZAJUVE
Alweer een teleurstelling, en dat maken meneer Simmons en Osbourne zeker niet goed.
Gelukkig speelt Skippy uit Family Ties een goeie rol hier in maar niet heus.
pfffffffff bagger en nog eens een bagger film.
Zwaaien met je sterren geven aan dit soort films.
ezra1971
Ach, zo erg als veel het hier doen lijken is de film niet. Aardig voorspelbaar, maar grappig met Simmons en Osbourne.... 3,0
Vascago
Heerlijk stereotype 80's karakters, waaronder een geweldig foute rocker. De sfeer is weer vanouds lekker en de hardrock soundtrack is geweldig. Verder is het allemaal behoorlijk fout. Zoals het hoort dus. Erg vermakelijk dus allemaal en makkelijk weg te kijken. Leuk piepklein rolletje van Ozzy ook.
Richard_Voorhees
De vermakelijkste jaren '80 heavy metal/hard rock horror die ik tot op heden heb gezien. Het idee dat deze muziek gemaakt en beluisterd word door een stel duivelaanbidders is natuurlijk al behoorlijk gedateerd, maar weet zelfs tot heden ten dagen te zorgen voor prima vermaak.
De effecten zijn nog verrassend goed en de soundtrack van rockband Fastway weet de sfeer prima te zetten.
De karakters worden inderdaad wel erg stereotype neergezet, maar dat zorgt juist alleen nog maar voor meer vermaak. Naar mijn mening een erg toffe, onderschatte jaren '80 horror die het goed zal doen bij de meeste liefhebbers van jaren '80 pulp.
misterdhdh
leuk filmpje om een keer te bekijken, maar daar stopt het. Jaren 80 sfeer zit er wel goed in, behoorlijke special effects voor die tijd en leuke personages. Sammi Cur wordt goed neergezet en zijn mini-optreden dat hij geeft met het halloweenfeest op school is wel genieten. Leuke muziek trouwens. Verhaal is natuurlijk niet echt origineel meer. Klassiek einde, maar de laatste 20 minuten vond ik toch minder sterk dan het openingsuur. Spannend werd het eigenlijk nooit, al waren er wel kleine schrikmomentjes.
3/5
***
perceived
Leuk! Heel aardige film die ik om onverklaarbare redenen nog nooit eerder had bekeken. Net als Richard_Voorhees vind ik dit één van de vermakelijkste horrors met hardrock/metal als (sub)onderwerp.
ChrisM
NSM records blu ray aka Ragman net als de uitgave van Black Roses onder de naam Freakshow een aanrader voor de liefhebber van het genre.
alexspyforever
Metalfans zullen deze wel leuk vinden. Ik vond het wel leuk popcorn vermaak, typisch 80s met heel af en toe wat gratuit naakt. Gorehounds kunnen deze best overslaan, die zullen hier niet worden bediend. Het plot begint nogal Carrie achtig maar dan met een tienerjongen in de hoofdrol. De slechterik is hier een overleden rockster, die zijn rol wel fijntjes neerzet. De eerste keer dat de op wraak beluste rockster zich manifesteert is erg leuk met dat meisje dat in de auto naar haar walkman zit te luisteren. jammer dat het niet op dit elan verder ging en men alweer voor een soort Carrie effect wilde gaan met de rockster die opeens een show komt geven en aanwezigen met zijn gitaar begint te beschieten; je moet het gezien hebben om dit te geloven. Ik geef het nog een nipte voldoende omdat hde eerste 45 minuten nog wel leuk waren, maar daarna gaat het bergafwaarts.
AmazingPP
Ik vond deze film nog wel meevallen. OK, het is slecht en het typisch jaren '80, maar ze pretenderen ook niet meer. Acteerwerk is hier en daar wel OK, maar daar blijft het dan ook bij. En wie is nu die bekende ster die erin zit?? Dat ettertje met zijn geföhnde kapsel? Waar ken ik hem toch van?
2,5 *
Phantasm
Er staat dat dit een horrorfilm moet wezen, heb ik weinig van gezien. Het idee van de film is wel aardig bedacht.
joolstein
In 1980 ontstond er in Amerika een paniek voor satanisme door de publicatie van een boek geschreven door de Canadese psychiater Lawrence Pazder en zijn patiënt Michelle Smith over een satanische sekte van rijken en elite die kinderen ritueel misbruiken. (eveneens de basis van het complot wat de QAnon-beweging aanhangt)
Als in 1984 diezelfde Pazder optreed als adviseur tijdens het McMartin-voorschoolse proces zit de angst er in heel Amerika goed in. Tja en heavy metal-bands ‘flirten’ met satanische symboliek in hun song- en albumtitels en zijn de grote boosdoeners.
In 1985 pleegde twee jonge mannen zelfmoord nadat ze naar een LP van de band Judas Priest luisterde. Men beweerde dat het verborgen berichten bevatte als je het nummer "Better by You, Better than Me" achterstevoren afspeelde. Volgens mij is niemand er ooit in geslaagd om een samenhangende boodschap te vinden door dit te doen en de Metalband werd uiteindelijk dan ook vrijgesproken.
Dat concept van achterstevoren afdraaien van een LP die een demon oproept is zeer goed: er zit dus veel potentieel in het idee! Echter richt deze film zich meer op andere richtingen. Waardoor je meer het plot van het onbegrepen gepeste jongentje op een Highschool die stiekem verliefd is op een meisje, krijgt. Er zijn af en toe wilde effecten waarbij gezichten uit de stereoluidsprekers proberen te komen, orensmelten of anti-heavy metal-campagnevoerderster uit een tv-scherm wordt gerukt.
Naarmate het einde nadert, lijkt het alsof de regisseur zich plotseling realiseert wat voor onzin het is, en overgaat vervolgens op een onvast ironisch gevoel voor humor. De heavy metal-score is voor liefhebbers misschien best goed maar doordat het teveel aanwezig is nu irritant. Cameo's van metal-bekende zijn er natuurlijk ook zo is Ozzy Osbourne een predikant op tv en Kiss-bassist/zanger Gene Simmons een radiopresentator. Voor een goede horrorfilm had meer bloed nodig, maar het heeft tenminste wat onfunctionele naakt, het is niet slecht maar ook niet geweldig.
Shadowed
Erg cute, deze charmant vormgegeven tienerhorrorfilm die voor de fans van het desbetreffende muziekgenre natuurlijk een absolute must is. Regisseur Charles Martin Smith tovert zeker in de tweede helft genoeg sfeervolle beelden en bombastische scenes tevoorschijn om geen verveling toe te laten slaan, waardoor het matige acteerwerk en ondermaats belichte concept niet al te vermoeiend worden. Op het vlak van griezelscenes had Trick or Treat gerust beduidend bruter en onvoorspelbaarder mogen zijn en Gene Simmons jaagt weinig angst aan, maar het vermaakt zeker rondom de koude dagen in oktober uiterst degelijk.

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

Class of 1984
Actie / Thriller, 1982