• 9.378.371 stemmen

Geregisseerd door: Takashi Shimizu

Met onder meer: Kei Horie, Yui Ichikawa en Shingo Katsurayama

Gesproken taal: Japans

Plot Ju-on 2

Actrice Harase Kyoko weet niets van de vloek 'ju-on', die ontstaat door de wrok van iemand die in kwade toestand overlijdt. Als blijkt dat ze zwanger is, overweegt ze te stoppen met haar werk. Toch accepteert ze een klus voor een paranormale televisieshow, waarvoor ze naar een met geesten bevolkt huis gaat. In dit huis is ooit een vrouw vermoord door haar man en hun zesjarige zoon is spoorloos verdwenen. Alle mensen die hierna in het huis hebben gewoond, zijn op onverklaarbare wijze overleden. Al snel krijgt Harase's vriend een auto-ongeluk en krijgt ze zelf een miskraam. Toch voelt ze dat er nog iets in haar buik leeft.

Kyoko Harase

geweldige film alweer

avatar van megaman

megaman

Mr Confused schreef:

Deel 3 van Ju-on: The Grudge zou dit jaar nog moeten uitkomen. je kan hem reeds bestellen op

maar helaas heeft die enkel thaise subs!

Ju-on: The Curse 1 & 2 kan je vinden op ebay voor een democratisch prijsje.

Op IMDB staat dat Ju-on: The Grudge 3 pas in 2008 uit zou komen. De film die op je link staat is waarschijnlijk gewoon Ju-on: The Grudge die tijdelijk Ju-on (The Grudge) 3 werd genoemd omdat het officieel het derde deel was na Ju-on The Curse 1 en 2.

avatar van 606

ik vond deze echt super spannend vooral dat stukje in het ok bij de bevalling greeg gewoon de rillingen.

avatar van megaman

megaman

Het viel me wel op dat de DVD van Ju-on: The Grudge 2 qua beeld wat minder is dan Ju-on: The Grudge 1. Zo is de kleur van het beeld wat bruinig en heeft het een soort blur-achtig effect. Verder weer een dijk van een Grudge-film!

sinterklaas

Ik moet deze echt hebben. Deel 1 was al doodeng en de tweede schijnt nog enger te wezen. Kan niet wachten tot ik hem heb.

avatar van Miss_movie

Miss_movie

Spanndend maar niet eng,

maar als je voor het eerst of weinig een enge film kijkt

dan zal het best wel eng zijn denk ik.

Rare einde en alle 2 de delen waren wel leuk om tezien.

Paar schrikmomenten maar niet echt zo eng .

sinterklaas

Gister heb ik eindelijk deze gezien en hij was inderdaad enger dan de vorige, veel enger zelfs. Helemaal niet minder dan deel 1 zoals de meesten beweren.

Het beeld is inderdaad zoals gezegt een beetje sepia, beetje bruin blurachtige tinten maar dat maakt het juist nog spannender.
Het begint al gelijk eng met dat witte kereltje die zich tussen de pedalen van de auto bevind en voor de rest komen we al meteen in de grimmige Grudge sfeer. Ik begreep nu ook al meer wat al die vreemde geluiden voor moesten stellen en wat die vloek nou precies inhoud. Over die vreemde geluiden gesproken: ik wist in het begin ook niet wat dat gebonk moest voorstellen maar later wist ik het met als klap op de vuurpijl Kayako die Tomoka vanaf het plafon bij haar keel omhoog trekt met haar haar. Typisch van die open einde's

En we krijgen ook de nachtmeries/hallucinaties van Chiharu te zien en denk je ook allleen maar komt er een eind aan want ze zijn zoooooo eng. Zijn die nachtmeries afgelopen, opgelucht, o jeetje ze beginnen weer.

En ik scheet bijna in m'n broek bij de scene's met dat die pruik boven die vlek komt en dat Kayako eruit komt met schokkende bewegingen en bij die bevalling, jeeeezus, het leek net of kayako door de TV heen wilde kruipen mijn kamer in. EEEEEK

En is iemand dit opgevallen ergens aan het eind als het verhaal van Kayako begint : op dat moment dat er iemand dat huis wil onderzoeken ofzoiets ik weet niet meer wie moet je rechtsboven eens kijken en dan zie je Kayako uit het raam kijken. Vast een easter egg.

Ik had gelijk, deze is enger dan de eerste en dan is dat nog te zacht uitgedrukt.

Net als deel 1 krijgt deze 4,5* sterren

Je bent gewaarschuwd!

sinterklaas schreef:

Ik had gelijkm, deze is enger dan de eerste en dan is dat nog te zacht uitgedrukt.
Net als deel 1 krijgt deze 4,5* sterren
Je bent gewaarschuwt!

ik zij toch toen je vroeg aan mij of die enger was heb je gewaarschuwd he

sinterklaas

Ja inderdaad. Gewoon een superfilm. Enne weet jij al van die easter egg die ik hierboven heb geschreven?

Nee vertel

avatar van kiriyama

kiriyama

Toch wel een fijn filmpje, vond hem zelfs wat beter dan deel 1.

De (zogenaamd) enge scenes weten ook in dit deel niet echt te overtuigen maar kwamen wel een stukkie krachtiger over. De soundtrack met al z'n geluiden was weer het grote pluspunt en de visuele look was even matig als in deel 1. Acteerprestaties zijn om te janken, plot is ook niet waterdicht maar vermaken doet ie zeker.

Net als deel 1 een 3.5 al vond ik deze beter dan het origineel. Beide zitten ze enkel toch nog dicht tegen de 3 aan.

Toch maar gekocht?

avatar van kiriyama

kiriyama

Toch maar gekocht?

Samen met die the eye.

sinterklaas

.....die ik ook dringend moet hebben.

sinterklaas

er klopt iets niet. Ik zie net op IMDB dat Chiharu ook al in deel 1 speelde. Maar daar ging ze toch dood? en nu komt ze weer tot leven in deel 2 en sterft opnieuw . Kan iemand me dat even uitleggen?

sinterklaas schreef:

Laat maar, ik raakte een beetje in de war met Izumi.

hij was beetje niet zo goed van begrip, ja het waren verschillende verhalen over verschillende personen ofzo in ht begin wastie ook wel eng

mar deze is beter dan de amerikaanse denk

sinterklaas

Ja deze is uiteraard beter. Maar de Amerikaanse The Grudge 2 is ook een stevig portie huiveren hoor en bezorgen veel scenes je angstzweet.

avatar van .Marjo.

.Marjo.

japanse horror is vind ik altijd 10 x enger dan de rest. Deze dus ook. ik vraag me toch altijd af waar die japanners hun inspiratie vandaan halen. die gasten maken echt wel zieke, originele shit.

avatar van s0njaa

s0njaa

Ik vond t helemaal nikss

en ik raakte door de war met al die tjappies

tjappies?????

avatar van OlafK

OlafK

Ik vond er totaal niets aan. De spanning viel weg door al dat hysteriche gegil en gejank. Neen, niet voor mij.

avatar van LdK

LdK

hoe kun je deze film nou een 1,5* geven..

geweldig goed, minstens net zo goed als de eerste.
En ook geweldige muziek en geluidseffecten
Maarja het gaat mij nog het meest om de schrikmomenten.
Is het jullie ook opgevallen dat:
als zo'n gozer ,ik ben even zijn naam vergeten, die filmpjes weer zit te bekijken op dat scherm valt hij in slaap, dan zie je op het scherm die enge shit terwijl hij slaapt, daarna wordt hij wakker en loopt hij weg en dan zie je linksboven dat enge wijf weer..
brr

avatar van wei

wei

Zag destijds Ju-On: The Grudge in een volle bioscoop en vond hem doodeng. Een aantal van mijn gezelschap werd van de film niet warm of koud. Denk dat het een film is die voor iemand of helemaal werkt of juist helemaal niet. Was ook 1 van de eerste nieuwe lichting J-horrors die ik zag en ik scheet in mijn broek.

Vijf jaar later maar eindelijk het vervolg eens gekeken, want door de twee zwakke Amerikaanse remakes waren mijn verwachtingen niet meer al te hoog. Maar, Shimizu flikt het toch weer. Film bestaat eigenlijk uit losse segmenten, maar dat geeft de regisseur de ruimte om zich volop op de spanning te concentreren en dat doet hij weer met verve. Na een wat stroeve start is de film bijna constant spannend, hierdoor stoort het gebrek aan een opbouw ook niet. Concept is ook al vaak herhaald (6 keer als ik me niet vergis), maar van dit niveau mag Shimizu er van mij nog wel een paar maken.

avatar van riefenstahl

riefenstahl

Slecht belichte, goedkope, saaie soft-horror.

avatar van maxo922

maxo922

net zo spannend als de eerste, al ziet het er op sommige nep en goedkoop uit, het blijft gewoon eng. vooral dat stukje dat dat meisje chicharu ofzo, droomt dat ze in dat huis is en dat dat verlepte wijf steeds achter haar is. brr...* 3,0

avatar van plorp

plorp

Die bevalling!!! AAAHHH ENG!!!

LdK schreef:

brr

Ja, mij wel. En is het jou miss opgevallen dat als het verhaal van Chiharu net is afgelopen dat als die andere personage naar dat huis toe loopt dat je linksboven Kayako door het slaapkamerraam ziet kijken?

avatar van Elineloves

Elineloves

Ik stoorde me eigenlijk totaal niet aan het beeld. Vond het een spannend filmpje die ik eigenlijk niet alleen 's nachts in 't donker had moeten kijken, vond t toch net allemaal wat té creepy.

De volgende dag zat deze film nog steeds in mn hoofd, dat is voor mij al een goed teken.