• 9.378.340 stemmen

Geregisseerd door: Takashi Shimizu

Met onder meer: Kei Horie, Yui Ichikawa en Shingo Katsurayama

Gesproken taal: Japans

Plot Ju-on 2

Actrice Harase Kyoko weet niets van de vloek 'ju-on', die ontstaat door de wrok van iemand die in kwade toestand overlijdt. Als blijkt dat ze zwanger is, overweegt ze te stoppen met haar werk. Toch accepteert ze een klus voor een paranormale televisieshow, waarvoor ze naar een met geesten bevolkt huis gaat. In dit huis is ooit een vrouw vermoord door haar man en hun zesjarige zoon is spoorloos verdwenen. Alle mensen die hierna in het huis hebben gewoond, zijn op onverklaarbare wijze overleden. Al snel krijgt Harase's vriend een auto-ongeluk en krijgt ze zelf een miskraam. Toch voelt ze dat er nog iets in haar buik leeft.

Kyoko Harase

Dario G.

plaatje lijkt Micheal Jackson wel

avatar van R9

R9

maar komt die alleen vijdag of komt die morgen *(zaterdag.red)

ookweer?

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Nooit gedacht dat ik MTV nog dankbaar zou zijn, maar bij deze; tof dat ze Ju-on 2 uitzonden. Was wel benieuwd geworden na de spannende eerste film.

En ook dit is weer een spannende film, met zowel schitterende als huiveringwekkende scènes hier en daar. Prachtige mysterieuze muziek, heerlijk bizarre scènes en prima camerawerk zorgen voor een hoop sfeer. Denk dat ik deze zelfs toffer vond dan de eerste. De film heeft net iets meer vaart en zag er over het algemeen ook iets beter uit. Van mij mag Shimizu met Ju-on 3 komen, als ie maar oppast niet teveel in herhaling te vallen.

3,5 sterren.

Regan_Robbie24

hoe kunnen er 2 in hetzelfde jaar zijn uitgebracht?

avatar van JonathanTucker

JonathanTucker

Regan_Robbie24 schreef:

hoe kunnen er 2 in hetzelfde jaar zijn uitgebracht?

Waarom zou dat niet kunnen?

Regan_Robbie24

omdat het vaak deel naar deel gaat, bijvoorbeeld The Ring uit 2002, nu is er pas een deel 2. of Poltergeist of The Exorcist!

en deze ga ik ook kijken. soon.

avatar van JonathanTucker

JonathanTucker

Dat verschilt per film. Je kan makkelijk 2 films in 1 jaar uitbrengen.

avatar van frodette

frodette

ieuz tis gelijk Michael Jackson de neus lijkt er sterk op

avatar van JuuB

JuuB

Pff.. Ook super eng!..Vooral dat stuk met die 'kruipende pruik'..

Regan_Robbie24

hij is wel enger, maar niet mooier vond ik. snap ook het verband met Ju-On: the grudge niet. het is wel deel 2, maar snappen... echt niet. alleen weer dat jongetje die zo geinig is en dat enge wijf die iedereen vermoord met haar ogen.

***,5*

avatar van stefan1187

stefan1187

goh wat een verschrikkelijke LULFILM is dit zeg k heb er echt geen minuut van genoten

avatar van SelmaDuim

SelmaDuim

Misschien had je eerst de eerste 3 delen moeten kijken, in plaats van te beginnen met deel 4?

avatar van Mr Confused

Mr Confused

SelmaDuim schreef:

Welke 4 delen? Nummer 3 is nog eens niet uit. Of bedoel je die 2 ju-on films die enkel voor de japanse Tv zijn gemaakt?

Ju-on: the Grudge is een trilogie waarvan het 3e deel er hopelijk zo snel mogelijk aankomt.

avatar van SmuttWars

SmuttWars

Mr Confused schreef:

Is het zeker dat er een deel 3 komt, het is nu nog geen trilogy toch?

avatar van BlueSword

BlueSword

huh...ik dacht dat er maar 2 japanse delen waren, zijn het er gewoon 4.

maarja, best wel leuke film, af en toe wat schrikmomenten, aardig spannend.

ik heb er gewoon van genoten.

3.0* dat meisje is echt kei eng!

avatar van mikoz

mikoz

Lekker vermaak altijd deze films , veel spanning alhoewel wel bijna altijd hetzelfde.

avatar van Goodfella_90

Goodfella_90

Kan je deze gaan zien, wanneer je deel 1 niet kent?

avatar van stinissen

Ja hoor ik vind van wel.

avatar van BlueSword

BlueSword

zeker, ik begreep het verhaal gewoon, is toch bijna het zelfde verhaal.

avatar van donnie darko

donnie darko

Ik heb hem opgenomen. Ga hem waarschijnlijk vandaag kijken. Ik hoop dat hij meevalt, ik heb de eerste wel niet gezien maar wel de amerikaanse remake, die ik wel slecht vond. Ik hoop dat deze beter is.

avatar van donnie darko

donnie darko

Nou, deze was wel een stukje beter als de amerikaanse versie van de eerste grudge. Een stukje interessanter en spannender. Ik vond het ook totaal niet erg dat het japans was, want ik vond dat het sfeertje wel iets had van de betere amerikaanse horrorfilm. Zeker geen slecht filmpje dus, een paar zeer geslaagde scares, en een dikke 3* voor dit leuk tussendoortje.

VOnd het toch wel een enge film, ik heb deel 1 nog niet eens gezien, maar zeker de moeite waard om deze film te kijken. dat het een japanse versie was vond ik helemaal niet erg.

avatar van werry

werry

ik vond hem wel eng en goed...

maar ouwieje.. natuurlijk het is zoiezo een onrealistische film.. maar ik vind de film heel erg geloofwaardig..

tot dat die vrouw bevalt en het kind ook bezeten is..

en het monster dus uit die vrouw komt..

dat vind ik echt slecht..

avatar van T.S.S.A.

T.S.S.A.

Wat een gezeur hieronder over welk deel nou wat is.

De eerste 2 delen

Ju-On

Ju-On 2

die zijn voor de Japanse TV gemaakt

Ju-On: The Grudge

Ju-On: The Grudge 2

Die zijn voor de internationale bioscopen gemaakt

Het zijn wel 4 delen, in de eerste 2 wordt "The Curse" uitgelegt en in de laatste 2 wordt "The Grudge" (De Wrok) op mensen overgebracht via het huis, Je kan alleen de laatste 2 wel los kijken van de eerste 2 vandaar.

Takashi wil wel een 3e deel maken bovenop Ju-On: The Grudge en Ju-On: The Grudge 2, maar dat is alleen maar aangekondigd.

Wat ik Alleen niet snap is het einde van Ju-On: The Grudge 2, maar misschien komt dat bij herzien.

Als iemand me in de tussentijd kan vertellen wat zij denken over het einde van deze film. Be My Guest.

Vond deze film de minste van de vier. Minste sfeer. De eerste 2 vond ik als combi echt super, Ju-On: The Grudge was opzich gewoon een goede film, maar deze valt er een klein beetje buiten.

avatar van FillumGek

FillumGek

Net gezien en verrassend goed voor een sequel! Hoewel ik na het eerste half uur al doorhad dat Shimuzu veel op herhaling zou vallen, en gedurende de film ben ik niet van mening veranderd. Ik vind de film veel minder verrassend en iets minder eng als het vorige deel.

Ik vind dat de film het vooral moet hebben van de schrikmomenten of kleine details. Ik vind bijvoorbeeld als die vrouw-geest uit de grond komt totaal niet eng, of Toshio die zo nu en dan komt kijken ( hij is eigenlijk wel tof! ) Dan vind ik de momenten waarin je maar een deel van de geest ziet of alleen dat afgrijselijke gekraak enger.

Al met al is het zeker geen slechte film en voor horrorfans of fans van de vorige delen gewoon een aanrader.

En wat dat einde betreft, Kayako was toch de vrouw die door die man werd vermoord ( moeder van Toshio) en in het einde zag je dat ze klein was. Maar ik kan het goed ook fout hebben, want ondanks dat ik het totaal beeld best goed begrijp ( niet voor 100%) liep de film zo nu en dan nog eens door elkaar heen.

Maar toch een 3.5*

avatar van A. de Cock

A. de Cock

Zoals in meeste vervolgen weet je ongeveer wat er gaat komen, maar desondanks een goede horror.

3,5* zeker waard.

avatar van megaman

megaman

wie weet wanneer Ju-on the Grudge 3 nou een keer komt? duurt wel erg lang.

en hoe kom ik aan Ju-on 1 en 2 (dus niet Ju-on the grudge).

verder vond ik ju-on the grudge 2 wel behoorlijk creepy, nog meer dan deel 1. maar dat is positief bedoelt dan.

avatar van Mr Confused

Mr Confused

megaman schreef:

wie weet wanneer Ju-on the Grudge 3 nou een keer komt? duurt wel erg lang.

en hoe kom ik aan Ju-on 1 en 2 (dus niet Ju-on the grudge).

Deel 3 van Ju-on: The Grudge zou dit jaar nog moeten uitkomen. je kan hem reeds bestellen op

maar helaas heeft die enkel thaise subs!

Ju-on: The Curse 1 & 2 kan je vinden op ebay voor een democratisch prijsje.

avatar van megaman

megaman

ik hoop dat Ju-on: The Grudge 3 ook via het Asiamania label uit komt net als Ju-on 1 en 2.

avatar van Jessu123

Jessu123

Mr Confused schreef:

maar helaas heeft die enkel thaise subs!

Ju-on: The Curse 1 & 2 kan je vinden op ebay voor een democratisch prijsje.

haha dat is ju-on: the grudge. let maar op de acteurs die heben in 1 gespeeld