• 9.369.475 stemmen

Geregisseerd door: Takashi Shimizu

Met onder meer: Kei Horie, Yui Ichikawa en Shingo Katsurayama

Gesproken taal: Japans

Plot Ju-on 2

Actrice Harase Kyoko weet niets van de vloek 'ju-on', die ontstaat door de wrok van iemand die in kwade toestand overlijdt. Als blijkt dat ze zwanger is, overweegt ze te stoppen met haar werk. Toch accepteert ze een klus voor een paranormale televisieshow, waarvoor ze naar een met geesten bevolkt huis gaat. In dit huis is ooit een vrouw vermoord door haar man en hun zesjarige zoon is spoorloos verdwenen. Alle mensen die hierna in het huis hebben gewoond, zijn op onverklaarbare wijze overleden. Al snel krijgt Harase's vriend een auto-ongeluk en krijgt ze zelf een miskraam. Toch voelt ze dat er nog iets in haar buik leeft.

Kyoko Harase

Tomoka Miura

Noritaka Yamashita

Masashi Ishikura

Aki Harase

Kaoru Ishikura

Kayako Saeki

SSeagal

Kijk er alweer naar uit, damn, wat maken ze goede horror die japanners! De eerste film was ook te gek, hopelijk biedt deze film net zoveel creepy stuff.

avatar van Justice4All

Justice4All

Deze deel is ietsje minder dan deel. aldus IMDB

avatar van Lawian

Lawian

moet ik deel 1 zien voordat ik deze kijk . kan ik het begrijpen zonder deel 1 ????

avatar van ToNe

ToNe

Je kan het waarschijnlijk zonder moeite volgen.

Aangezien er nog 2 delen vóór deel 1 waren...

SSeagal

Als je hier op de imdb link klikt, pakt ie hem niet, no search results??? Iemand al opgevallen ook?

Zodra er een streepje (min-teken) in de titel zit pakt de imdb search de titel inderdaad niet. Dat is bekend.

avatar van Hemdale

Hemdale

Weer een erg lekkere horror uit Japan. Ik vond de film eigenlijk wel net zo goed als deel 1.

avatar van ToNe

ToNe

Vandaag [weer] gezien.

Ik vond hem minder sterk, maar vooral minder griezelig dan deel 1.

Alweer episodisch en onchronologisch verteld waren sommige segmenten echt overbodig, zoals die van de twee figurantes.

Het lijkt erop alsof de regisseur met stijlvormen wil experimenteren. Die scene mislukt. De 'bonkende' Tomoko daarentegen was wel erg sterk.

Dat het Ju-on universum onvoorspelbaar blijft, blijkt wel aan het eind.

Dacht je in deel 1 gesnopen te hebben wat er achter de duistere vloek zat; In deel 2 wordt het helemaal bizar.

Waarschijnlijk een leidraad voor een derde deel, die ze maar beter geen grudge moeten noemen, maar prodigal.

avatar van Zombie McGruder

Zombie McGruder

Ja, zo kan 'ie wel weer... Het grootste probleem van deel 1 vond ik de vaak onbegrijpelijke samenhang tussen de verschillende verhaaltjes, maar dat euvel is hier bepaald niet opgelost. Sterker nog, deze Ju-On 2 lijkt nog meer op een 'kijk-nou-eens-wat-een-enge-scenes-wij-kunnen-verzinnen'-clipfeest dan op een enigszins degelijke (en begrijpelijke) horrorfilm.

... Hee lekker, ik heb nog wat sake liggen... O bah, het smaakt vies... Hmmm, wat is dat geluid?... Poes?... Poes?... Ben jij dat?... Aaaaaaaah!

avatar van Hemdale

Hemdale

Zombie McGruder schreef:

lol

Maar ik ben het wel met je eens. Na herzien ga ik ook van 4* naar 3*.

avatar van agent smith

agent smith

hoe komen jullie eigenlijk allemaal aan deze film?

kan hem nergens vinden

avatar van agent smith

agent smith

laat maar, hij is nu ook te bestellen bij van leest

avatar van Justice4All

Justice4All

Aardig gelukte film vergeleken met deel 1, maar is niet beter geworden dan de vorige deel. Ik geef een magere 3***.

SSeagal

Fraai gemaakte scene's, creepy sfeer en geluiden, bizarre beelden maken eigenlijk de film "amusant". Jammer dat het verhaal wederom weer zo'n rommeltje is. Vond deze zeker ook goed en de moeite waard om aan mij horror-collectie toe te voegen, maar beter dan deel 1 vond ik hem niet. ***

Wat mij betreft toch echt wel de beste van de 4. Vraag me ook af of mensen hier wel helemaal juist stemmen, want die quote van McGruder zit niet in deze film (wel in The Curse 2)

Soit, eerste keer dat echt van de home video look afgeweken wordt, en hoewel dat aan het begin een beetje tegenviel, wordt de film hoe langer hoe beter. Het gebrek aan doorlopend verhaal is wat mij betreft een stevig pluspunt, want uiteindelijk draait het toch allemaal rond de scares, en van alle Aziatische suspense films die ik gezien heb, is dat witte, kruipende, slurpende en krakende onding toch wel het meest effeciënte ddat ik gezien heb.

Meer van hetzelfde dus, maar beter, vandaar 4*. Ben ook wel benieuwd wat Amerikaans geld (zelfde regisseur) met de saga kan uitrichten. Het einde belooft in ieder geval veel goeds.

avatar van Spider

Spider

Een van de meest shockhorror film opgevolgd door een nog meer creepier deel 2.

Af en toe moest ik diep nadenken omdat bepaalde scenes flashforwards bleken. Maar dit is ook wel apart om te zien in een horror.

Ben ook erg benieuwd naar de amerikaanse Grudge.

avatar van ex_uva

ex_uva

Ik weet het niet hoor, maar die films uit Japan zijn allerminst eng. Krakende, stotterende, lijkbleke meisjes die vies rondkruipen...

Ach ja, ieder continent kent zijn eigen sentiment.

0.5*, voor de moeite

Yak

Hoewel een aantal heerlijk nare momenten, toch wel een beetje meer van hetzelfde, maar dan minder goed dan Ju-On: The Grudge 1 (hierna te noemen: JOTG1). Wat me vooral een beetje tegenstond, was dat het witte, kruipende, slurpende en krakende onding zich nu te pas en te onpas manifesteerde. Corrigeer me als ik het verkeerd heb, maar ik had altijd de indruk dat dit wezen niet los gezien kon worden van het huis waar al die gruwelijkheden hebben plaatsgevonden, en daardoor vond ik vooral de geboortescène, hoe sinister ook, behoorlijk verwarrend. "Oké, dat is vast onze vriendin de kruipgeest, maar wat moet ze dáár nou weer?", dat is het eerste wat me te binnen schoot bij die scène. Ook de vlekken op de vloer die plotseling opdoken leken alleen in het leven geroepen om op willekeurige plekken het monster te laten verschijnen. Het leek allemaal veel minder samenhangend.

Ik vond dat deel twee ook wat al te veel genekt door het plotseling afbreken van tamelijk goed opgebouwde suspense-momenten. Je hoopt eigenlijk op een moment dat als kijker je net zo erg de koude rillingen over het lijf lopen als de acteurs in de film, maar deze momenten worden steeds afgekapt. Had je in deel één bijvoorbeeld nog (spoiler JOTG1!)de magnifieke scène waar het zwarte monster plotseling voor de beveiligingscamera stapt, dat soort sidder-momenten ontbraken tot mijn grote spijt in dit vervolg. En hier en daar leek deel één wel gewoon herkauwd te worden (spoiler JOTG1!): verschijningen onder de lakens, verschijningen op videobanden, school-koters die tegen beter weten in naar het huis gaan (compleet het 'meisje dat vervreemdt van haar vriendin'), enz.

Voorspelbaarder, veel minder sinister, hier en daar een flauwe herhalingsoefening, maar toch wel genoeg mooie momenten om het een 3* te geven.

Allermooiste moment dat JOTG1 zelfs oversteeg: het moment dat bleek waar het geklop op de muur vandaan kwam. OH MY GOD!!

Tja, dit soort recenties doen toch beseffen dat het veel uitmaakt welke film je eerst zien. Althans, ik neem aan dat je met Ju-On 1 de eerste Ju-On : The Grudge film bedoelt.

Die's natuurlijk ook verre van origineel, aangezien er eerst al twee Curse delen waren, en Ju-On : The Grudge 1 ook maar een afkooksel was, met weer (de derde keer al) dezelfde elementen. Blijf dit toch de beste vinden.

Yak

Ik schuif ook veel af op mijn Ju-On onkunde, want ik ben inderdaad begonnen bij Ju-On The Grudge. Die vond ik sterk, deze vond ik in vergelijking daarmee een stukje minder.

Yak

In mijn eerste bericht alle referenties naar Ju-On 1 veranderd in Ju-On The Grudge 1 om verwarring te voorkomen. The Curse 1 en 2 staan trouwens ook nog hoog op mijn lijstje.

avatar van tomahawk1973

tomahawk1973

Deze vond ik iets minder dan deel 1.Maar toch pakkend en eng genoeg.Ga zeker meer japanse horror kijken(heb er nog genoeg liggen).Ben nu benieuwd naar de amerikaanse versie van de grudge.

Dit is deel 4

avatar van Hannibal

Hannibal

Maar dit is The Grudge deel 2

SelmaDuim

En dus deel 4 van de serie.

avatar van HALLOWEEN

HALLOWEEN

nee Deel 3 toch.

*zucht*

Voor degenen die het nog niet willen snappen:

1. Ju-On: The Curse

2. Ju-On: The Curse 2

3. Ju-On: The Grudge

4. Ju-On: The Grudge 2

Samen is dat dus 4!

(De remake "The Grudge" uit 2004 tel ik natuurlijk niet mee, want het is geen onderdeel van deze serie)

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Dan hoop ik dat deel 1 en deel 2 wel stukken beter zijn dan de grudges. Wat een wanprodukties.

avatar van Linda

Linda

Deze vond ik helaas iets minder dan Ju-On: The Grudge. Ik vond hem soms wat aan de saaie kant. Op de een of andere manier vond ik Kayako hier ook een stuk minder eng. Het nare geluid wat er uit haar mond komt blijft geweldig maar voor de rest mis ik hier toch wat. Misschien is het de humor. Ju-On: The Grudge vind ik echt ontzettend grappig (ook al is het helemaal niet grappig bedoeld), hier heb ik maar een paar keer kunnen lachen. 2,5 ster.

avatar van stan

stan

er komt een ju-on The Grudge 3 in dit jaar dus dat is dan het 5e deel echt niet normaal maja maakt mij niet uit.

laat maar komen!!