• 9.378.666 stemmen

Geregisseerd door: Michael Winterbottom

Met onder meer: Tim Robbins, Samantha Morton en Om Puri

Releasedatum: 21 april 2005

Plot Code 46

"How do you solve a crime when the last thing you want to know is the truth?"

In de nabije toekomst is het slechts mogelijk de (zwaar bewaakte) steden te verlaten met een speciaal reisbewijs. Buiten deze steden leven mensen (non-citizens) zeer beperkt in slechte omstandigheden. William is een verzekerings-inspecteur die een zaak betreffende vervalste reispapieren moet onderzoeken. Hierdoor komt hij in een andere stad, waar hij Maria ontmoet. Ondanks dat zij waarschijnlijk iets te maken heeft met de vervalsingen, wordt hij verliefd op haar. Maar zijn reispapieren staan slechts een verblijf van 24 uur toe..

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van james_cameron

Inhoudelijk niet bijster interessant, maar de twee hoofdrolspelers zijn op dreef en visueel is de film erg mooi. Een erg laag tempo en een schrijnend gebrek aan spanning doen het geheel helaas bijna de das om. Winterbottom heeft veel betere films gemaakt. Zie 24 Hour Party People en In This World.

avatar van tovenaar

tovenaar

De scene in de discotheek met stroboscoop had voor mij wel 20 minuten mogen duren... Intens, treffend en heerlijk geschoten.

Verder was het allemaal zéér degelijk, maar helaas kunnen Samantha Morton en ik niet gezellig door 1 deurtje.

avatar van as

as

tovenaar schreef:

Maar helaas kunnen Samantha Morton en ik niet gezellig door 1 deurtje.

dan tover je er toch een staldeur van -POEF- ( Zo dik is ze anders niet)

avatar van tovenaar

tovenaar

Dan zou ik eerder Samantha zelf 'om-poefen' .

avatar van Linda

Linda

Ik had niet al te veel verwacht van deze film maar dit was wel heel erg... En ik was al zo moe .

De film is behoorlijk traag en omdat de film bijna nergens ook maar een beetje interessant is werd het een behoorlijk slaperige boel. Het is me ook niet helemaal duidelijk waar de film nou eigenlijk heen wil, het verhaal was mij te magertjes uitgewerkt. Het bleef me ook te afstandelijk, het liefdesverhaal wist me nergens te raken.

De acteurs waren redelijk maar kunnen veel beter dan dit. Vooral Tim Robbins stelde me teleur. Gelukkig maakt Robbins toch de film nog een beetje de moeite waard om naar te kijken

1,5 ster.

avatar van HiLL

HiLL

tovenaar schreef:

Inderdaad een mooie scene! Verder een zeer matige trage film...behoorlijke rit van eigenlijk maar 92 minuten. 2*

avatar van sydney

sydney

Inderdaad een zeer matige film, die het bijna alleen van sfeer moet hebben. Bij sommige films werkt dat, bij deze totaal niet. Vooral vanwege de onwezenlijke liefdesrelatie verliest de film haar hele samenhang. Ook was de geschetste toekomstige wereld niet geloofwaardig, omdat het idee niet volledig was uitgewerkt. (2* = Een ik val bijna in slaap film)

avatar van gotti

Interessant verhaaltje. Het is vaker gedaan, maar dit is toch net dat beetje anders dan alle anderen mede door de puike muziek en de dromerige beelden (de al eerder genoemde disco scène was prachtig). Morton is niet moeders mooiste, maar acteren kan ie wel (Robbins bewees al wel eerder dat ie het toch wel kon). 4*

avatar van jaspertje3

jaspertje3

Film ging eigenlijk een beetje nergens over en was nogal traag. Als je de trailer ziet verwacht je een heel ander soort film. Maar goed, echt heel vervelend om te kijken vond ik het nou ook weer niet. Het bleef lichtelijk boeien maar super interessant wordt het nooit.

2 sterren is prima voor deze

avatar van neo

neo

Vond de vaak klinische look op zich wel mooi, net als de vele kleur contrasten. Van een interressant verhaal is nou niet bepaald te spreken, maar qua sfeer is het best aardig te kijken. Vond het op zich niet echt traag, en mijn vermoeden dat het uiteindelijk op niet veel zou uitlopen was terecht. In ieder geval de minste film van Winterbottom. 3 sterren

avatar van Menni

Menni

Vooral een film om te laten bezinken en over een jaartje ofzo nog eens te doen, want dat verdient Winterbottom en vraagt het licht kriebelende gevoel in de onderbuik. Heerlijk, niet rap veroordelen.

Blijf het gemiddelde hier te gek voor woorden vinden.

Heerlijke, dromerige film. Voorzien van een sublieme soundtrack (buiten de film om waarschijnlijk heel wat minder, maar toch) en prachtige beelden.

Meteen voor mij ook de enige sci-fi film die een zeker realtisch beeld van de toekomst weet te scheppen. Winterbottom doet echt een klassejob op dat gebied. De mengelmoes van talen, het "cleanere", hier en daar spaarse hi-tech. Kan me geen film herinneren die het beter doet.

En ook het verhaaltje vind ik boeiend genoeg. Alles behalve trage film, mooi en dromerig, apart en fris. 4* blijven zeker staan, eentje die ik nog wel op DVD wil zelfs.

Teveel mensen afgeleid door de term sci-fi ? Ik begrijp er echt niks van.

avatar van Ozarklynch

Ozarklynch

Hier kan ik me wel in vinden.

Vooral tovenaar's opmerking wat de strobo-scène betreft kan ik alleen maar beamen. Als de term roesverwekkende cinema nog niet bestond, bij deze.

avatar van Reinbo

Helaas weet het verhaal weinig te boeien, daarentegen ziet het er allemaal schitterend uit. 2* voor het verhaal, maar 4,5* voor de fotografie en Art direction.

3,5* gemiddeld

avatar van Tarkus

Tarkus

Dit vind ik de slechtste SF film die ik ooit heb gezien. Tim Robbins heb ik al betere dingen zien doen. Zelfs de goede soundtrack kan de boel niet redden. Rommel !!! 1/2 ster is zelfs al te veel...

avatar van danuz

danuz

Vreemde film dit. Een verhaal dat op zich niet erg origineel is, maar toch iets heel eigens heeft. De manier van filmen en de soundtrack zijn erg mooi. Beiden zorgen voor een bijna-droom ervaring, wat erg prettig aanvoelt. De film lijkt net boven de grond te zweven.

Hierdoor zijn sommige scènes zeer intens en emotioneel.

De omgevingen zijn erg mooi, schitterend vormgegeven en veelal verhult in lichtreclames, wat dus ook erg veel bijdraagt aan die dromerige sfeer.

Dit is dan ook gelijk het sterkste punt van de film..

Het verhaal voelde iets minder mooi aan, iets te makkelijk. Hierdoor kwam de film als geheel niet echt van de grond, het had nog mooier kunnen zijn. Al kan ik niet zo direct zeggen wat er dan aan het verhaal veranderd had moeten worden..

Door de dromerige sfeer vind ik het toch een erg mooie film die voor mij aanvoelde als een mix tussen The Island, Reconstruction en Lost in Translation. 3,5/4*

avatar van Benninf

Benninf

Hoogtepunt van de film: A Warning Sign!!

3 sterren.

avatar van grid8400

grid8400

Te traag veeeeel te traaaaaaag. Moest mezelf echt dwingen om hem af te kijken, maar wordt gewoon nergens interessant. magere 2*

avatar van basketballerke

basketballerke

2* Inderdaad erg traag en lang. Lichtpuntjes vond ik de prachtige locaties, sets en sfeer. En de muziek was ook goed.

avatar van Ronhart

Ronhart

Traag, er gebeurde eigenlijk niets, ik heb de film (wat zelden gebeurt) halverwege uitgezet omdat ie op geen enkel wijze kon boeien of overtuigen. Gewoon slecht, dus 1**

avatar van mahieu

mahieu

Juist gezien en redelijk tegengevallen.

Redelijk magere verhaallijn. Kvond het allemaal wat te kort. Het verliefd worden mocht wel wat langer duren. De disco scene met strobo vond ik daarentegen wel een prachtige scene. Momenten die mooi konden uitdraaien werden naar mijn mening verstoord door de ranzige (sorry voor mijn uitgesproken mening) kop van Samantha Morton. Het einde maakte de film gedeeltelijk weer goed maar over het algemeen 2,5 **.

avatar van Mc

Mc

• 2092 stemmen

Prachtige cinematografie en een fenomenaal gevoel voor muziek bij die beelden maakt deze film de moeite waard. De rest echter niet, het verhaaltje was niet bijster interessant en het tempo was net iets te laag. Winterbottom weet wel op een goede manier een beeld van de toekomst te schetsen.

avatar van Redlop

Redlop

Het zag er mooi uit, dat wel. Erg veel moeite gedaan om een vrij eenvoudig verhaal te vertellen dat nooit meeslepend wordt. Het vervelende bandje Coldplay sluit met het nummer 'Warning Sign' qua zeurderigheid goed aan bij de stemming van de film. 2*

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Echt niks aan, enorm saai verhaal, echt niet boeiende personages.

Het wereldje dat zou moeten zijn ontstaan vond ik niks, kon er geen sfeer in voelen, en ja het was gewoon echt saai ik kon amper mijn ogen open houden.

avatar van Avitas Sibannac

Avitas Sibannac

Begrijp dit lage gemiddelde ook niet zo goed. Vond het vooral een aangename film. Goeie soundtrack, mooie beelden, een dromerige sfeer en eens een ander beeld over de toekomst.

Kortom alle elementen voor een geslaagde film.

3,5 *

avatar van brucecampbell

brucecampbell

In de eerste plaats is dit een prachtig liefdesverhaal, dat eigenlijk het sf-gedeelte niet nodig heeft. 3,5

avatar van Freud

Freud

Het scenario is niet bijster indrukwekkend, maar sober genoeg om nooit te ergeren, integendeel, ik vond het best mooi, al was ik nergens echt ontroerd. Maar wàt een prachtige beelden! Ik vond de film visueel zo aangenaam, dat ik pas na tweederde van de film begon te ontdekken dat het verhaal me weinig kon schelen . De muziek zit er ook pal op, en de montage is vaak schitterend. Dat maakt het natuurlijk nog geen meesterwerk, maar wel een verademing om naar te kijken, en dat is ook al een hoop.

avatar van nightbreed

nightbreed

Yes, eindelijk weer eens een film op TV die ik heel graag wil zien en die ik nog niet heb gezien

avatar van R.

R.

Een heerlijke dromerige film. Het verhaal stelt weinig voor en is soms ook redelijk vaag. Maar dit draagt alleen maar bij aan de dromerige sfeer. Ik had er weinig van verwacht maar ik doezelde lekker weg in de droomwereld van deze film. Zeker aan te bevelen om deze film snachts te kijken.

avatar van nightbreed

nightbreed

Nou, hier had ik mij veel van voorgesteld...wat een afknapper zeg.

Op zich is het standaard gegeven, het maatschappij critische gedeelte, een interessant gegeven maar het wordt slecht uitgewerkt.

Ten eerste weet de film niet te overtuigen omdat de toekomst er als nu uitziet, niets nieuws behalve een paar overbodige en belachelijke snufjes.

Er is totaal geen chemie tussen Robbins en Morton, het leek er zelfs op dat Robbins Morton afstotelijk vond.

Het ergste vond ik dat geforceerde taalgebruik, ze hebben een soort van wereldtaal verzonnen die hoofdzakelijk bestaat uit Engels met Spaanse toevoegingen en hier en daar een Japans of Frans woordje, echt belachelijk want het kwam echt heel suf en dom over en dat zag je ook aan de hoofdrolspelers.

Cijfer: 2,5