Code 46 (2003)
Geregisseerd door: Michael Winterbottom
Met onder meer: Tim Robbins, Samantha Morton en Om Puri
Releasedatum: 21 april 2005
Plot Code 46
"How do you solve a crime when the last thing you want to know is the truth?"
In de nabije toekomst is het slechts mogelijk de (zwaar bewaakte) steden te verlaten met een speciaal reisbewijs. Buiten deze steden leven mensen (non-citizens) zeer beperkt in slechte omstandigheden. William is een verzekerings-inspecteur die een zaak betreffende vervalste reispapieren moet onderzoeken. Hierdoor komt hij in een andere stad, waar hij Maria ontmoet. Ondanks dat zij waarschijnlijk iets te maken heeft met de vervalsingen, wordt hij verliefd op haar. Maar zijn reispapieren staan slechts een verblijf van 24 uur toe..
William Geld
Bikku
Driver
Sphinx Receptionist
Sylvie
Deze film heb ik in Maart of zo toegevoegd en er daarna helaas nooit meer wat van gehoord. Lijkt me toch best aardig.
titan
Tegenvallende film. Het thema (de imperfectie van de zogenaamde perfecte toekomstwereld) heb ik al eerder en beter gezien, de film wil nergens echt interessant of spannend worden en het koppel Robbins/Morton spat niet echt van het scherm af (beiden heb ik wel eens beter gezien).
Daarnaast wist Winterbottom zijn eerdere films met visuele stijlmiddelen vaak iets extra's te geven, terwijl hij bij Code 46 nogal conventioneel en af en toe zelfs gelikt te werk is gegaan. 2,5*
eerdekes
trailer op themoviebox.net.
Maar ik beschik weer niet over real player
davidov
Kon je dat maar ergens gratis downloaden...
uhm...dat kan ook? het zit alleen heeel erg goed verstopt op de site
davidov
Die link zou het moeten doen....en wat je daar download zou de basic versie moeten zijn van de vernieuwde realplayer....
de site is nu vernieuwd zie ik en het staat er nu vrij duidelijk, vroeger moest je een loep gebruiken om de link te kunnen vinden die weer verstopt zat op een pagina tussen andere onzin links
tell me if it works or not.
Jordy
uhm...dat kan ook?
Sarcasme noemen ze dat geloof ik
davidov
hehe is ook heel goed mogelijk ja, maarja je weet het maar nooit met al die oudjes hier

Bloompje
ja, weer iets helemaal anders van michael Winterbottom. zijn volgende film wordt een schokkende docu over seks
Britse seksfilm Nine Songs schokt Cannes
door onze redactie
AMSTERDAM - Nine Songs, de meest seksueel expliciete film van de Britse filmgeschiedenis, heeft zijn première in Cannes beleefd en dat hebben ze daar geweten! De film laat niets aan de verbeelding over: seksscènes worden onverbloemd geprojecteerd en orale seks en ejaculaties vol in beeld gebracht. De critici geschokt achterlatend.
Scène uit Nine Songs.
Regisseur Michael Winterbottom, bekend van 24 Hour Party People en Welcome To Sarajevo, staat helemaal achter zijn film: "Het zit me al een tijdje dwars dat de meeste verfilmde liefdesverhalen een fysieke relatie missen en als die er wél is, weet iedereen dat het nep is. In boeken wordt wel expliciet over seks gesproken, net als over elk ander onderwerp. Films zijn daar tot nu toe extreem conservatief en preuts in. Ik wilde juist het tegenovergestelde doen en een relatie laten zien die louter op seks is gebaseerd. Want, wat is er verkeerd aan om seks te laten zien?"
Hoewel er voor de rolprent nog geen filmkeuring is afgegeven, is de 43-jarige Britse regisseur optimistisch: "De fellatio- en ejaculatiescène, waar de meeste ophef over is, kan er altijd nog worden uitgehaald." De hoofdrolspeelster, een onbekende 20-jarige Amerikaanse, die had gevraagd of haar naam uit de publiciteit kon blijven, ontspringt de dans niet op de aftiteling. Winterbottom: "Ze is geen actrice. Ze vindt de film geweldig, maar wil terug naar de universiteit en ik denk dat ze daarom niet op de voorgrond wil treden."
as
Zou wel eens zeer interessant kunnen worden als winterbottom hem heeft gemaakt. Ben erg benieuwd.
morpheus
Helemaal mee eens, het lijkt zich allemaal in een waas af te spelen en de film is emotioneel heel afstandelijk. De toekomstvisie is wazig en slecht uitgewerkt en aan het einde vroeg ik me af waar ik nu eigelijk naar had gekeken. Tim Robbins en Samantha Morton zijn geen slechte acteurs maar zitten hier vast in een film zonder enige richting zich afspelend in een roesachtige waas.
*1/2
Tijd dan maar voor een positief berichtje.
Leuke (kleine) film die op alle gebied wist te bekoren. Nee, hier geen "overweldigende" (lees lelijke) CGI, flashy actiescenes en robotten. Leuk verhaal dat geen zware levensbeschouwende vragen in zich draagt, en ook geen ongemeen boeiende concepten als tijdreizen uitlegt, of de voor-en nadelen van cyborgs onderzoekt. Niets van dit zogenaamd "intelligent" geneuzel.
Nee, stel je voor, een simpele romantische film in een sci-fi setting. Het lijkt wel ongehoord. Persoonlijk vond ik de toekomstvisie fantastisch om zien. Een soort van "opgeruimde" wereld zoals we hem nu kennen. Futuristisch, maar ook uitermate realistisch. Haal alle oudere elementen weg uit onze samenleving, en smuk ze wat op met enkele futuristische toesten. Leuk detail dat hier in bijdraagt is de smeltkroes van culturen die door de film loopt, met personages die naast Engels ook veel leenwoorden uit andere talen in de conversaties voorkomen. Ik persoonlijk vond het een enorme verademing om eens dit soort sci-fi te kijken.
De film ziet er zeer verzorgd en mooi uit, de score is fantastisch en het verhaaltje heel aangenaam om volgen. 't Is geen meesterwerk of grootse film, maar danig onderschat hier. Jammer. 4*
PS: trouwens, wat is dat nummer wanneer ze in de oude auto vluchten net voor die crash. Ik weet dat ik het ken, maar kan het niet plaatsen. Altijd zeer vervelend.
Ja, eigenlijk was dit een vreselijke film, maar kan dat toch niet zomaar toegeven
Nee, vind het echt wel jammer dat dit hier niet hoger gewaardeerd staat. Heb er echt van genoten.
ehuurman
Saaie, trage en kleurloze film, ik had echt geen moment sympathie voor welk karakter dan ook. Gezien de acteurs en regisseur had ik hier echt meer van verwacht
morpheus
Gezien de acteurs en regisseur had ik hier echt meer van verwacht
Daarmee ben ik het oneens, beide hebben zich in mijn ogen echt wel bewezen.
Ben het gedeeltelijk wel met Onderhond eens. Qua vorm is deze film bijzonder mooi. (Deed me zelfs aan Michael Mann denken wat betreft beelden van Shanghai
Muziek is ook top en er zitten leuke vondsten in de film, zoals het taalmengelmoesje. Toch vind ik de basis van de film niet zo succesvol. Er gebeurt wel erg weinig en wat er gebeurt is wel erg voorspelbaar en hebben we bij vlagen al eens eerder gezien.
as
Klinische en afstandelijke film met goed spel van de hoofdrolspelers. Winterbottom zet een mooie sfeervolle film neer met een prachtig oog voor de art direction. Helaas wordt de film ook vaak saai en richtingloos. Hier rijst ook direct de vraag op: wat heeft Winterbottom willen vertellen. Een toekomstige utopie, een liefdesverhaal. Beidde wordt niet uitgewerkt en dat wraakt de film een beetje. Toch was ik wel gefascineerd door de film. Dat zal uiteindelijk wel meer met de filmmaker, die hard op weg is een totaal eigenzinnig ouvre op te bouwen, te maken hebben dan met de film zelf. Ook deze van Winterbottom is weer een eigenzinnig werkje. 3 sterren
morpheus
Daarmee ben ik het oneens, beide hebben zich in mijn ogen echt wel bewezen.
Ik zie net dat mijn bovenstaande opmerking onjuist is, ik ben het juist wel met ehuurman eens.
as
Tsjongejonge, komt deze ook eens uit? Wat is dat toch met die distributie hier in laagland. Duurt allemaal zo lang...
Erg vreemd. Zag deze gewoon te huur in een videotheek in Nijmegen.
Goodfella
Dat zal een importversie zijn geweest. Maakt ons distributiebeleid er niet begrijpelijker op. Men is vaak wel érg voorzichtig als een film ook maar een klein beetje gedurft is.. erg jammer.

Het aankomende derde seizoen van 'Knokke Off' krijgt een eerste teaser

A24 onthult nieuwe trailer van 'The Drama' met Zendaya en Robert Pattinson

Control