The Langoliers (1995)
Genre: Thriller / Sciencefiction
Geregisseerd door: Tom Holland
Met onder meer: David Morse, Patricia Wettig en Dean Stockwell
Plot The Langoliers
Tijdens een nachtvlucht naar Boston komen een aantal passagiers erachter dat ze zich helemaal alleen in het vliegtuig bevinden. Alle andere passagiers en de crew zijn spoorloos verdwenen. Het toestel vliegt op de automatische piloot. Paniek breekt uit totdat Brian, een ex-piloot, de kist veilig in Bangor aan de grond weet te zetten. Echter daar blijkt ook alles verlaten te zijn...
Laurel Stevenson
Harker
Rudy Warwick
Waku
Langdradige film.
Het irritante geronk van"wat er komen gaat"duurt vreselijk lang.
Op zich had het allemaal nog redelijk kunnen zijn maar dan had de speelduur maximaal 90 minuten moeten zijn en echt niet langer...
:DOEMAARGEK*
Hij duurt nog allang, maar hij kijkt sneller weg dan ik dacht. Echt een apart verhaal, maar wel goed. Af en toe is die beetje voorspelbaar. In het begin denk je echt van, wat gaat er gebeuren en hoe is dat gebeurd en zo. Af en toe ook best grappig.
Oja, de animaties zijn echt te nep.
3,5 ster!
murtcelP
Heel spannende film, die vooral voorkomt uit de leegte en stilte van plekken die normaal heel druk zijn. Erg goed gedaan.
Het eindigd dan wel lachwekkend vanwege de slechte animaties, maar dat is zo leuk dat het de film eigenlijk niet echt slecht maakt. ***1/2
angelotus
De meest geweldige film die ik ooit heb gezien, maar dat ligt meer aan het verhaal dan aan de verfilming moet ik eerlijk zeggen...
Qua special effects is het inderdaad niet veel soeps, maar qua acteerwerk vind ik het een waardige film! een 4,5je
rieksv
graag zou ik deze film in mijn bezit willen hebben maar kan hem nergens krijgen wie heeft hem voor mij of een tip vr gr rieksv
U-96
- 2081 stemmen
Ben zelf ook al erg lang op zoek, maar helaas lijkt het erop dat hij niet op NL DVD te krijgen is.
Spil
Heel KORT; SLECHTSTE en de GOEDKOOPSTE FILM DIE IK OOiT heb GEZIEN......!!!!! Er is geen dicussie over mogelijk..
Gelukkig is die discussie ook niet wenselijk met figuren zoals jij...
Ikzelf vind het één van de sterkste verhalen van Stephen King. Uiteraard vond ik het boek beter, maar wat ik zo sterk vind aan deze film is dat er nagenoeg niets gebeurt en dat er toch zoveel spanning omheen hangt! Lege vliegtuigen, lege luchthavens, etc, geven het een sfeertje waar je U tegen zegt.. Uiteraard is het einde te grappig maar dat doet aan de film voor mij niets af...
Spastrick
Net zoals zovele Stephen King verhalen ook dit verhaal weer heel goed verfilmd. Natuurlijk was het boek beter, maar dat is met Stephen King bijna onvermijdelijk.
WB
...maar wat ik zo sterk vind aan deze film is dat er nagenoeg niets gebeurt en dat er toch zoveel spanning omheen hangt! Lege vliegtuigen, lege luchthavens, etc, geven het een sfeertje waar je U tegen zegt..
Mee eens!
Walking Disaster
De acteurs spelen redelijk goed, en de film blijft over het algemeen wel boeien tot het einde. Het enigste nadeel is, dat de "special effects" behoorlijk beroerd zijn. Dit haalt bij mij dan ook de score behoorlijk omlaag. De boeken van Stephen King heb ik bijna allemaal gelezen, en ik ben dan ook een fan van hem. Maar jammer genoeg kan ik deze film maar 2,5 ster geven.
irene129
heerlijke weg kijk stephen king film, maar wel met een zwak eind! Maar goed je kan niet alles hebben
Huggie1960
Gisteren nog eens bekeken. Vond de tv-serie toentertijd erg spannend. Blijft een goede film met een mysterieus sfeertje.
4 sterren.
neoryzer
Typische S.King film, dus verwacht een mysterieuze, spannende sfeerfilm! 3.5*
Theatertje
Wat een belachelijke griezelfilm was dit! Het enige fijne was het herzien van Dean Stockwell, de 'zanger' van "In Dreams" in David Lynch' BLUE VELVET. Voor meer hoeft deze hoestfilm niet gezien te worden. Er wordt niet in gegriezeld of zo, dus vergeet het maar als je deze film huurt om eens een nachtje te kunnen kijken naar vette horror
RoOsJ_LoVe
wat zijn die monstertjes toch eng ... :S
nou totaal niet dus..
voor de rest wel goede film
aleen jammer van die monstertjes
3***
Nienke1981
Ik heb deze ook een heeeeele tijd geleden op tv in delen gezien. Ook al gebeurt er weinig, hij is toch spooky! Inderdaad het einde valt een beetje tegen, met die nep wezentjes.
maurice74
Goed dat eindelijk weer eens op dvd uitkomt. Wil deze film al heel lang nog een keertje zien. Niet echt van een hoog niveau, wel vermakelijk (vooral Balki).
Savatage
3,5 * Ik heb er van genoten. Wel grappig om ook eens film te zien waarvan het begin stukken beter is dan het einde
Phreaky-
De film is wel op dvd beschikbaar. Alleen omdat het een (straight on video) release is waarschijnlijk niet overal verkrijgbaar. De 1e versie verscheen al enkele jaren geleden. De dvd is o.a. op bol.com te bestellen.
Baklap
heeerlijk wat speelt Bronson Pinchot een geweldige Toomey wat een zieke gast, heerlijk irritant gedurende de hele film lekker lang en heerlijk gewoon een mooie 4.
jd1954
Prima film. Spannend tot het laatste moment. Alleen de "special effects" aan het eind zijn niet zo special. Maar dat is bij mij niet ten koste gagaan van de spanning.
****
boy_1
ben de film vandaag nog tegengekomen bij Van Leest, maar de serie Supernatural won het toch:P Volgende keer dat ik er ben deze toch maar meenemen, want vond het boek erg goed! Dus wil de film nu ook wel zien...
Maar dat het einde in de film wat slecht zou worden(als ik uitga van de reacties hier) was al wel te voorspellen want die wezentjes lijken mij ook niet te verfilmen...:S
Tarkus
Mooi verfilmd Stephen King verhaal in een 3 uur durende film.
Maar toch is deze prent best boeiend van begin tot einde.
Alleen zijn de special effects niet bijster goed, om niet te zeggen slecht en amateuristisch.
Maar desondanks is de film niet vervelend of langdradig, als is hij dan nog zo lang.
kentukkie
psychologisch drama ..duidelijk een voorloper van fight club ...dr.phil...28 days later en robocop
psycholamp
- 1960 berichten
Dit is echt erg. Zeker het As-The-World-Turns-Einde van 3 kwartier. Ik heb er wel om kunnen lachen, maar dat was niet positief. De film duurt zo'n 3 uur te lang.
kentukkie
inderdaad psycholamp
nu mijn ware mening over deze film -- 3 uur van mijn leven weg-gegooid !!!
realmadrid
heb de film net gezien geweldige film gaaf verhaal al met al zeker een topfilm
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11922 berichten
Ik heb het boek pas gelezen en ben echt heel erg benieuwd...is deze film nog ergens te krijgen in Nederland?
psycholamp
- 1960 berichten
Ja, bij van Leest drie voor 33 euro en dus ook vast wel bij de Free. Maar ik raad je sterk af deze film te kopen, tenzij je kickt op slechte computeranimaties. Dit vind ik echt de allerslechtste King-verfilming die ik gezien heb.

gebaseerd op boektime warptijdreizenairplane trip