The Langoliers (1995)
Genre: Thriller / Sciencefiction
Geregisseerd door: Tom Holland
Met onder meer: David Morse, Patricia Wettig en Dean Stockwell
Plot The Langoliers
Tijdens een nachtvlucht naar Boston komen een aantal passagiers erachter dat ze zich helemaal alleen in het vliegtuig bevinden. Alle andere passagiers en de crew zijn spoorloos verdwenen. Het toestel vliegt op de automatische piloot. Paniek breekt uit totdat Brian, een ex-piloot, de kist veilig in Bangor aan de grond weet te zetten. Echter daar blijkt ook alles verlaten te zijn...
Laurel Stevenson
Albert Kaussner
Harker
Rudy Warwick
J1981W
Deze film heb ik als kind gevolgd toen hij als miniserie op tv werd uitgezonden. Vond hem toen geweldig en ben hem zo ook blijven herinneren. Onlangs heb ik hem op dvd bekeken, hij viel me toen wel erg tegen. De langoliers zijn ronduit lachwekkend en het verhaal is echt te langdradig. Toch geef ik 3 sterren omdat ik er vroeger zo van heb genoten! Hij is overigens best de moeite van het kijken waard maar hij duurt gewoon te lang.
Zuzuu
Ze proberen het vliegtuig aan de grond te zetten en dan bemerken ze dat de tijd in de vorm van vreemde wezens hen op de hielen zit.
Toen ik dit las, viel ik op de grond van het lachen.
els1948
heb het boek gelezen, vond het heel spannend, dus nu ga ik de film kijken, ben benieuwd,dus kan nog geen waardering geven.
markel66
Langdradige film.
Het irritante geronk van"wat er komen gaat"duurt vreselijk lang.
Op zich had het allemaal nog redelijk kunnen zijn maar dan had de speelduur maximaal 90 minuten moeten zijn en echt niet langer...
Niks meer aan toe te voegen
Thomas83
Deze film heb ik jaren geleden eens als miniserie gezien op RTL 4 geloof ik. Ik herinner me nog dat ik hem echt heerlijk vond. Zo mysterieus en spannend. Ik heb echt genoten.
De wezens zien er dan wel niet uit, maar ik heb me er niet aan kunnen storen toen, al had ik ze liever anders gezien.
Gabbere
Amuserend langdradig
Lockheed L-1011 Tristar blijft een leuk toestel, jammer dat ze sinds 1984 niet meer gemaakt worden en we ze zo weinig zien.
Ik vind de scene dat het geluid hun nadert wel het spannendst, goed opgezet.
horrorjp
Erg langdradig en sommige special effects waren niet goed neer gezet. En De langoliers hadden ze van mij wel iet beters op mogen verzinnen.
En waar ik me nu tog echt aan begin te ergeren met Stephen King verfilmingen is dat er altijd een blinde, dove, of iemand met een andere handicap de hoofdpersoon word met een 6e zintuig. Bij Rose Red begon ik me er al aan te ergeren maar bij The Langoliers is zij gewoon irritant.
De film had ook wel zijn plus punten en dat is het leuke verhaal.Dat ze eerst zoveel passagiers kwijt raken en dan ook nog tot een goede oplossing komen. En er zat een lekkere sfeer in waardoor je je niet verveelde. (al had het wel wat korter gemogen)
Ik heb me wel vermaakt maar denk dat ik dit deel van Stephen King wel het minste vind! en niet snel weer eens zal gaan kijken
2,5
boozebelly
- 1908 stemmen
Echt een vreselijke, goedkope baggerfilm
Het verhaal op zich is wel geinig, maar zowel het acteren als de special effects lijken werkelijk nergens op.
Ook duurt de film veel te lang en lijkt het meer op één of andere aan elkaar geplakte flutserie dan op een film.
Helaas worden de boeken van Stephen King vaak slecht verfilmd, met deze als dieptepunt, samen met "Quicksilver highway".
'T is ook niet te geloven dat deze film uit 1995 komt. Lijkt eerder op een B-film uit de jaren 80.
'T is gewoon nie normáál, 'T is nie te Geleuven!!! Da's toch nie normáál meer...!!! Abnormaal, 't is "ABNORMÁÁL" NIE TE GELEÚÚÚÚÚVUHH!!!
JacoBaco
Vroeger vond ik deze film (de eerste keer dat ik hem zag) echt super goed. Toen zag ik hem als mini serie op TV. Special effects op het einde van de film konden wel iets beter vond ik.
Paar maanden geleden weer is gezien omdat ik zei kom laten we deze weer is gaan kijken.
Nou, na 15 min werd ik al schijtziek van de film. En na 1,5uur dacht ik, ik kijk nog liever naar de 100 meter slakken race op de olympische spelen. Da's 35x zo spannend
Saaie film, geestdodend en de special effects zijn te vergelijken met nintendo 8 bit, alleen zijn die net nog iets minder lelijk.
deTuinman
Gister gekeken. Net als vele stephen king verfilmingen is deze super spannend, echter zijn de langoliers zelf een doorn in het oog.
psycholamp
- 1960 berichten
Niet alleen de Langoliers.
Demoniac
Film is best leuk en spannend. Maar inderdaad; de special effects waren diep triest. En niet alleen de Langoliers nee.
Glacius
Naar mijn mening een verhaal met best veel potentie, die erg matig is uitgevoerd. Ik heb me best vermaakt hoor, maar er zijn teveel minpunten die de film en het verhaal omlaag halen.
Zo de schrijver die constant letterlijk op een directe wijze uitlegt wat er aan de hand is en wat er zal gebeuren. De regisseur en schrijver van het scenario hebben klaarblijkelijk weinig verstand van film/schrijf-technieken.
Ik stoorde me aan het visueel-gehandicapte meisje met haar zogenaamde zesde zintuig -en krachten. Totaal onnodig voor het verhaal en een typisch Stephen King cliché.
De special effects waren grotendeels te slecht voor woorden, en dan doel ik met name op de 'Langoliers'. Daarnaast ook het design van de "monsters". Het enige wat ontbrak was de Pacman 'theme'.
Het acteren was ook niet al te best, maar eigenlijk alleen bij vlagen storend. Het script is natuurlijk grotendeels mede schuldig aan het ongeloofwaardig doen overkomen van de personages.
Blijft ook grappig in dit genre films; Black men always die (first). Erg typerend.
Verder, een positief punt is dat de film zo nu en dan best mysterieus is en daardoor spannend. En in de grote lijnen is het verhaal wel aardig.
SanderSander88
Zeer interessant concept, jammergenoeg is het uitgevoerd is zo'n smerig mini-serie stijltje.
TerryA
helemaal mee eens, maar dan vind ik zelfs 2 uit 5 te veel (2 uit 10 voor mij)
SanderSander88
Tja, het was interessant genoeg om nog uit te kijken en het verhaal zelf vond ik best goed. Het eind-shot was trouwens wel tergend slecht
MiSs CrY bAbY
Goede film, weer een andere kijk op wat er kan gebeuren als je knoeit met de tijd, echt leuke theorie. Ik houdt wel van die verschillende theorieen (net als bijv. the Butterfly Effect).
White Trash
Als mini serie gezien toen ik denk jaar of 12 was. Vond het enorm spannend en mysterieus.. kan me ook een geluid herinneren wat van steeds dichterbij kwam was erg tof. Het eind viel wat tegen leken wel een soort pac mannetjes haha heb toen volgens mij ook nite verder meer gekeken.
Heb deze miniserie een aantal jaren geleden gezien en hij wist me toen te boeien. Het verhaal vond ik best goed en ook spannend maar de acteer prestaties en de special effects zijn zeer ondermaats.
Malibu Stacy
Leuke verfilming van het boek, helaas zijn de "special effects" een beetje minder.
psycholamp
- 1960 berichten
Wat stelt die poster eigenlijk voor? Een grote vulva waardoorheen men naar de ondergaande zon kijkt? Is dat tevens de symboliek van deze film? Een hoop zaadcellen, waarvan er al velen dood gaan voordat ze goed en wel vertrokken zijn. Daarna proberen ze tot de kern van de zaak te komen, maar worden op de hielen gezeten door de vaginale zuren en antistoffen (de Langoliers). Hierbij sneuvelen er weer een paar, waardoor er slechts een paar geboren kunnen worden.
Nah... vast niet.
eltorro
Toen ik deze film kocht zag ik staan stephen king film dus ik dacht zal wel een leuke film zijn, marr dit is zonder meer een van de slechste films ooit. 1*5 omdat het verhaal van stephen king is
mrkos
De 1e x was ie leuk ( toen was ik ook 12 ofzo ) nu ben ik 21 en nu vind ik hem heel nep. gek he:P?
Ralf81
Mooie, spannende King-verfilming. De laatste helft van de film is wat minder overtuigend en spreekt totaal niet meer tot de verbeelding, maar met een goed glas fanta op het eind is zelfs dit nog wel te pruimen
Jerry1981
Vroeger vond ik deze geweldig. Een paar jaar terug nogmaals gezien en toen zag ik hoe slecht de computer animaties waren. Afgezien daarvan toch een leuke film.
83Utreg!
ook ik heb de serie op tv gezien toen ik een jaar of 12 was. Altijd herrinerd om de spanning en het creepy, naderende geluid.
De special -effects zijn ondermaats maar doen weinig af aan het mysterieuze, en tot de verbeelding sprekende verhaal. Sommige acteurs zijn af en toe irritant, maar de meeste zijn geloofwaardig genoeg.
Al met al een spannende film, die ik nog steeds kan waarderen.
ik staar me dan ook niet blind op de minpunten, die dingen kan ik los zien.
Exploitation
Een enorm slechte Stephen King verfilming!
Het lijkt alsof je naar B-TV film aan't kijken bent. En dan die lengte, 3uur, die wel het dubbele leken. Totaal niet spannend. En de special effects zijn echt om te huilen, ik heb films uit de jaren 50 gezien met beter special effects. 1,5*
deTuinman
Het lijkt alsof je naar B-TV film aan't kijken bent.
Uhmm dat is het ook
Glacius
Nah... vast niet.
Niet zo'n hele slechte theorie eigenlijk.
Bij de cover moet ik denken aan Scarface: This city is like a giant pussy, waiting to get fucked.

Netflix komt met 'Caught Stealing', maar Prime Video overtroeft met 'Roofman'

Videoland voegt de geprezen Zweedse film 'Så som i Himmelen' toe aan het aanbod

Tip voor fans van de 'Outlander'-spin-off: de fantasyhitserie 'A Discovery of Witches' op Netflix

'All The Money in The World' van Ridley Scott dinsdag te zien op televisie
gebaseerd op boektime warptijdreizenairplane trip