• 9.378.932 stemmen

Genre: Thriller / Sciencefiction

Geregisseerd door: Tom Holland

Met onder meer: David Morse, Patricia Wettig en Dean Stockwell

Plot The Langoliers

Tijdens een nachtvlucht naar Boston komen een aantal passagiers erachter dat ze zich helemaal alleen in het vliegtuig bevinden. Alle andere passagiers en de crew zijn spoorloos verdwenen. Het toestel vliegt op de automatische piloot. Paniek breekt uit totdat Brian, een ex-piloot, de kist veilig in Bangor aan de grond weet te zetten. Echter daar blijkt ook alles verlaten te zijn...

Laurel Stevenson

Dinah Catherine Bellman

Captain Brian Engle

Craig Toomey

Albert Kaussner

Rudy Warwick

avatar van kristof28

kristof28

Ik heb er net naar gekeken.

Als kind had ik die film ook gezien. Maar ik dacht dat die langoliers toen roze waren en er totaal anders uitzagen dan die metaalachtige tanden enz van dat beest. Ook dat vliegtuig dat soms enkele seconden te zien is van buitenaf is ook precies vrij recent met de pc gedaan.

Heeft nog niemand dit opgemerkt? Op de dvd staat trouwens dat het bewerkt kan zijn!

avatar van deTuinman

deTuinman

Dit heeft volgens mij alleen betrekking op beelden die niet vertoond mogen worden.

avatar van Curly1985

Curly1985

Gisteravond gekeken, vond er niet veel aan.
Het verhaal was opzich wel leuk en interessant genoeg. De uitwerking slecht en langdradig.
Ten eerste vond ik de film gewoon te lang duren, er zat geen vaart in.
Ten tweede vond ik het acteerwerk van een aantal bijzonder slecht.
En als laatste waren de special effects in de vorm van een soort evil-pacmans erg lachwekkend en haalde me compleet uit de film.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

De plot samenvatting bij deze film verklapt alles al. 80% van de film weet je niet hoe het in elkaar steekt en waarom iedereen weg is en waarom cola smakeloos is enz. Kan dit worden verbeterd?

avatar van BoordAppel

BoordAppel

avatar van Ralf81

Ralf81

Heb de plotbeschrijving reeds aangepast!

avatar van LEIDENAAR187

LEIDENAAR187

Ik heb hem jaren geleden,wel 10 jaar geleden minsten,als kind,en vond hem toen erg eng en spannend,en echt super zenuwslopend,maar kan me ook herinneren dat ik het einde zwaar vond tegenvallen want kwamen opeens pacmans tevoorschijn

avatar van erik1677

erik1677

eigenlijk wel gek dat een regisseur met een debuut als fright night 2 van de minste stephen king verfilmingen op zn naam heeft staan.

Echt slecht zijn niet, maar zijn toch wel samen met de goldn years toch wel een van de minste stephin king verfilmingen.

Mooie aan deze film zijn de personages in deze film , maar het einde is gewoon te kut voor woorden

avatar van aerts007

aerts007

Zoals zovele keren, het begon veelbelovend, om te eindigen in mineur!

avatar van Erick1985

Erick1985

Erg goede en veelbelovende film. Heb er tot het laatste halfuur erg van genoten. Het einde verpest alles. "Special effects" om te HUILEN!!! Dat was ontzettend jammer. Verder is de film erg goed. 2 sterren.

avatar van charmed one

charmed one

een briljante stephen king verfilming

avatar van gatygun

gatygun

Ik heb deze film in mijn kinderjaren gezien, het einde had mijn ouders videorecorder nooit opgenomen, waardoor ik nooit het einde gezien had. Ik had mijzelf altijd afgevraagd wat het einde nu is zou zijn.

Ik vondt ondanks dat ik hem nooit afgezien had, een erg spannende en sterke film. De personages zijn ook heel goed. En het mystic was heel goed gebracht.

De animations zijn als je die nu terug kijkt erg outdated maar wat verwacht je na zoveel jaar. In die tijd was het een erg goede film.

Onlangs is gekeken nadat ik uitgevonden had hoe de film exact hete, en moet wel zeggen dat het een erg goed en spannend verhaal is. Ook vondt ik het einde wel gaan hoor. Kijk het is geen star wars kwaliteit film als je hem nu bekijkt. Maar het is zeker een topper.

ondanks dat mensen deze film als b film bestempelen . Vindt ik het alsnog 1 van de spannendste films die ik ook gezien heb. De film blijft me altijd bij . zal wel zo zijn omdat ik hem toen ik klein was nooit afgezien had.

In iedergeval een dikke 5 hiervoor.

avatar van Demeter

Demeter

Niet veel soeps deze film. Het gegeven is leuk, maar de uitwerking faalt aan alle kanten. Alleen de goede sfeer en de vraag hoe het af zou lopen zorgden er nog voor dat ik door bleef kijken. Maar wat duurde deze film lang zeg! Talloze onnodige scènes rekten de speelduur uit tot zeker een uur te lang. De special effects zijn zo lachwekkend slecht dat ze je helemaal uit de film halen. Natuurlijk kun je niet veel met een laag budget, wat ze voor deze film ongetwijfeld hebben gehad, maar als het niet op een overtuigende manier kan, doe het dan niet, zou ik zeggen.

Dan nog een slecht acterend meisje dat de hele tijd van alles aan ziet komen, omdat ze paranormaal begaafd is, waar je helemaal moe van wordt, omdat ze die shit op zo'n houterige manier ophaspelt dat het alleen maar lachwekkend is. En nog irritanter, al kan dat bijna niet: één of andere psychoot met bloeddoorlopen ogen vindt het leuk om papier te scheuren en daarbij heel bezopen te kijken en dat gegeven herhalen ze dan een keer of vier, alsof we dat na één keer niet begrepen hadden. Het scenario laat sowieso te wensen over, want veel dialogen komen wat geforceerd en onnatuurlijk over.

Gelukkig kon ik er allemaal wel om lachen met Tims die me nu geen zeurkous kan noemen, want hij vond hem net zo slecht als ik, toch Tims? Kom, schrijf jij ook maar eens wat op.

avatar van tims

tims

Demeter schreef:

Ik kan me voor een groot deel aansluiten bij je werkelijk uitmundende kritieken, ware het niet dat je een essentieel onderdeel van de film onbelicht laat, nl: De spuitwagen. Hoe ze met 4 man sterk de spuitwagen gaan halen om het vliegtuig vol te tanken was werkelijk geniaal. 6 Minuten rennen om bij die spuitwagen te komen en weer 6 minuten terug naar het vliegtuig. Vervolgens een teleac-cursus "Hoe tank ik een vliegtuig vol" . Van deze zinderende gebeurtenis heb ik ( met mede-slachtoffer Demeter) ruim 23 minuten mogen genieten.
De laatste 20 minuten van de film waren voor mij pure jeugdsentiment....DE GROBBEBOLLEN van TiTA-Tovenaar kwamen in actie. Ze hebben na hun optreden bij tita tovenaar wel leren vliegen....
Dit alles voor de luttele prijs van 6.99 bij de Blokker.

Mijn hemel...wat een bagger!

avatar van Demeter

Demeter

hahaha, LOL

En dat meisje maar zeuren dat de Langoliers er aan komen, terwijl ze gewoon de Grobbebollen bedoelt!

avatar van 606

Heel leuk verhaal mindere special effects.

Acteren ging nog wel.

avatar van CaptainTwisted

CaptainTwisted

Wat was de film ijzingwekkend goed. Totdat ie helemaal uit zen verband gerukt werd door die verschrikkelijke vliegende bitterballen. Wat was dat toch vreselijk. Hoop dat ze ooit de moeite willen doen om hier een fatsoenlijke remake van te maken!

2 *

avatar van boozebelly

boozebelly

• 1908 stemmen

Ik ben wel een liefhebber van Stephen King verhalen, maar ze worden zó vaak zó slecht verfilmd. De Langoliers vind ik één van de grootste dieptepunten.

Het acteerwerk is vaak beneden de maat, met als toppunt dat irritante meisje. Het lijkt wel een schoolreisje zoals ze zich gedragen.

En bij het verschijnen van de Langoliers themselves lag ik in een deuk, ik heb een paar keer terug gespoeld naar de scene dat ze het vliegveld bestormen omdat ik niet wist wat ik zag

De film valt op dat moment werkelijk helemaal in duigen. In 1995 waren er toch wel mogelijkheden om die "grobbebollen" iets realistischer weer te geven? Als ik de regisseur was en het team kwam met deze special effect's aanzetten, dan gingen er geheid koppen rollen. Kom op zeg, ik wil wel een beetje serieus genomen worden.

En als het niet anders/beter kon omdat daar geen geld voor was, dan betaal het personeel maar uit en stuur iedereen maar naar huis, want met dit eindresultaat durfde ik niet op de proppen te komen.

En dat "cheesy" einde, haha.....dat ze dat aanloopje nemen en hand in hand de lucht inspringen....Jéééj WHAHahahaha, dat was echt de kers op de taart

Of beter gezegd: De pinda op de stronthoop.

Toch nog 1 ster voor het onbedoelde amusements gehalte.

Bof.

Op zich vermaakt het wel, vooral ook door het aardig mysterieuze verhaaltje. Opzet is sterk, maar er wordt zeker niet het maximum uitgehaald. Nogal typisch voor King verfilmingen.

Acteerwerk was vaak vreselijk slecht, nogal wat continuïteitsfouten en vaak ook erg hoekige dialogen. Die waren nodig om aan 300 minuten te komen, maar jammer was het wel.

Verder ook aardig goedkoop, tot de CG aan bod komt. Moet toch wel tot de slechte effecten uit die tijd behoren. Deed mij denken aan die oude Serious Beats covertjes, maar dan nog slechter eigenlijk.

Morse doet het op zich wel goed en het sfeertje is ook best aardig, maar echt goed wordt dit nooit. Ook onnodig lang gerekt, had makkelijk een gewone speelfilm van 90 minuten kunnen zijn. De cameo van King zelf was dan wel weer geweldig.

Ow, en de Langoliers zijn eigenlijk maar een beetje bijzaak. Ook wel vreemd voor een film die toch naar ze genoemd is.

avatar van Arcadius

Arcadius

Deze film toch maar eens bekeken. Ik moet zeggen, op de belabberde CGI na best vermakelijk. Ondanks de lengte die idd veel korter had gekund toch 3 sterren.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

ik vind het nogal een zwak nietszeggend filmpje, als film totaal mislukt, maar het boek vond ik vele malen beter. De film duurt 3 uur en dan gebeurd er ook nog vrijwel niks, dan is 3 uur best lang. Normaal vind ik een film toch niet snel te lang, maar deze had gerust de helft korter gemogen, voor mij teminste

avatar van rep_robert

Net zoals zoveel films van Stephen King zit hier veel meer potentie dan er uit wordt gehaald. Laat ik het maar bij 3 grote minpunten houden die de film de das om doen:

1. Acteerwerk

2. CGI

3. Speelduur

Het acteerwerk is echt heel erg belabberd, dit is vaak een probleem bij een King verfilming en ook hier is het niet anders. Je wordt veel doodgegooid met slechte dialogen, gecombineerd met het non-talent van de cast. Die Toomy en die blinde meid waren echt schijtirritant. Hoop dat ik hun nooit meer in een film hoef te zien! Morse was wat mij betreft de enige die een beetje niveau haalde, maar hij is ook een iets grotere naam.

Ook de CGI is van zeer bedroevend niveau, het vliegtuig in de lucht ziet er niet uit en die Langoliers zijn echt het toppunt van lelijkheid. Iets wat ik wel jammer vind, wat mij betreft hadden die Langoliers ook niet eens in de film gezeten. Ten eerste voegen ze bar weinig toe en ten tweede zien ze er gewoon nog steeds niet uit.

Best jammer, het gegeven van deze film vind ik namelijk wel interessant. De film kent ook genoeg spannende momenten en ik was ook nieuwsgierig de hele tijd naar wat er nou precies aan de hand was. Jammer dat het ee beetje met een sissertje afloopt. Nu heb je vooral een spanningsopbouw de 1e twee uur, wat wel aardig werkt en een redelijk saaie laatste half uur/drie kwartier, waarin veel overbodige sentimentjes e.d. in verwerkt zitten. Het had wat mij betreft wel minstens een uurtje korter gemogen, drie uur is gewoon veel te lang voor een film als dit.

Helaas, het idee en het uitgangspunt is wel aardig uitgewerkt zo nu en dan, maar de slechte cast, de CGI en de veel te lange speelduur nekken de film nu. Oh ja, dat serie achtige spring einde is echt te langwekkend voor woorden

avatar van Halcyon

Halcyon

Een film met hoogtes en laagtes. Het eerste uur is zondermeer sterk omwille van het mysterie dat op doeltreffende wijze wordt neergezet. Daarnaast worden de personages een voor een ingeleid en word je als kijker helemaal de film ingezogen. Op audiovisueel vlak is het allemaal wat minder, maar dat deert weinig aangezien de mysterieuze/beklemmende aard van de gebeurtenissen voldoende op je inwerken.

Daarna neemt de film de ene wending na de andere waarbij niet langer het mysterie, maar veeleer de personages een hoofdrol gaan opeisen. Dat is spijtig omdat het verhaal hiermee aan geloofwaardigheid en dus ook aan kracht inboet. De traumatische ervaringen van de gladde zakenman zijn als sleutel tot het geheel niet bijster interessant en de vergezochte theorietjes van de schrijver zijn te toevallig altijd juist. Dit zijn twee minpunten die volledig op het conto van King komen te staan en waar de makers weinig te verwijten valt. Waar de makers echter wel grandioos de mist in gaan, is de visuele vormgeving van de Langoliers. Het is eigenlijk ongelofelijk dat zulke spuuglelijke en lachwekkend goedkope effecten zomaar in een dergelijke film gebruikt worden, alsof er niets aan de hand is. Om met zo’n prul op de markt te komen moet je wel heel blind zijn. De betreffende scènes zetten dan ook een flinke domper op het angstklimaat dat tot dusver netjes uitgebouwd werd.

Desondanks de genoemde minpunten blijft The Langoliers een vermakelijke film. De film wisselt genoeg van perspectief tussen de verschillende personages en als kijker blijf je tot het einde benieuwd naar hoe de vork precies in de steel zit. De lange speelduur is in deze een voordeel omdat die je de kans geeft je helemaal in het geheel in te leven.

avatar van witboek

witboek

Vraagje:' Is het niet : Komen een aantal passagiers erachter dat ze zich helemaal alleen in het vliegtuig bevinden?'

avatar van lagaiske

lagaiske

IJzersterke aanzet om daarna gaandeweg te verlappen naar een bedenkelijk niveau.

De special effects waren om te huilen.

Maar door het eerste uur blijft het toch een degelijke film.

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Als jongere vond ik deze film superspannend maar als ik nu nog een keer kijk zie ik wel wat schoonheidsfoutjes ja. Toch blijft het verhaal me nog steeds boeien.

avatar van DragQueen

DragQueen

Het gegeven verhaal heeft veel potentieel te bieden. Helaas is de uitwerking verre van goed te noemen. Het verhaal had meer verdiend. De special effects waren erg matig, en de acteerprestaties van de cast waren ook niet groots. Ook kent de film een zeer traag verloop. De eerste helft van de film belooft dan nog wat goeds, maar dit wordt teniet gedaan door de slechte tweede helft. Waarin het geheel wat instort. 2,5 Ster.

avatar van EGK4000

EGK4000

Ik vind het wel een leuke film, alleen jammer idd van die pacman stijl wat er nep en slecht uitzag!

avatar van ckuhl

ckuhl

Best mooie film, op gegeven moment word het te nep dat is jammer.

Zeer sterke acteur die piloot.

avatar van m1chel

m1chel

• 1948 berichten

Ik vond dit echt een erg goeie film hoor. Zelfs met zijn 3 uur lengte wist hij me constand te boeien.