• 9.377.249 stemmen

Met onder meer: Johnny Depp, Mary Stuart Masterson en Aidan Quinn

Releasedatum: 26 augustus 1993

• Prime Video Bekijk via Prime Video

Plot Benny & Joon

"A romance on the brink of reality."

Benny werkt in een garage en heeft moeite om een hulp te vinden die zijn geestelijk gehandicapte zusje Joon kan verzorgen. Zonder toezicht zet Joon de boel in de fik of ze krijgt uitbarstingen in het openbaar. Wanneer Benny een pokerspel verliest moet hij de neef van een vriend in huis nemen. Deze Sam heeft ook vreemde trekjes, maar krijgt makkelijk contact met Joon. Als Benny ziet hoe goed Sam en Joon met elkaar overweg kunnen, voelt hij zich een beetje buitengesloten.

avatar van snoepieykim

snoepieykim

anne J schreef:
Super, geweldig, heerlijk.
gisteren (half) en vandaag (half) gekeken.
Ik begon te kijken met een lach en het eindigde met een lach. Perfect einde, met de strijkbout brood roosteren.
Ik vond ze allemaal, stuk voor stuk goed spelen
Echt leuk leuk leuk , al die grappige kunstjes inderdaad van Sam/Depp door de hele film. In het cafeetje, park, bij het ziekenhuis, etc.

Aah,, moest echt lachen

Daar ben ik het helemaal mee eens!

Heerlijke film!

Goed acteerwerk, en leuk openingsliedje.

kan iemand mij zeggen hoe die heet?

avatar van anne J

anne J

depp_addiction schreef:

Heerlijke film!

Goed acteerwerk, en leuk openingsliedje.

kan iemand mij zeggen hoe die heet?

I'm gonna be (500 miles)

avatar van theresia

theresia

heerlijke film, vooral dat kunstje wat depp deed in het park, fantastisch. johnny deed het gewoon weer zoals in de meeste films heel overtuigend die andere trouwens ook.

avatar van jeanintjuh

jeanintjuh

Heeft iemand enig idee waar ik deze film kan kopen? Of verkoopt iemand hem toevallig

avatar van anne J

anne J

jeanintjuh schreef:

Bol.com waarschijnlijk. En als ie niet apart te koop is op bol.com is het wel in een collectie.

avatar van Karinaaa

Karinaaa

wouw, geweldige film, heerlijk!

echt, prachtig geacteerd, mooi verhaal.

al die grappige dingen van Sam.

Heb hem op dvd, en ga hem zeker nog eens kijken!

avatar van neoryzer

neoryzer

had er nog nooit van gehoord en heb hem ook in de bibliotheek ontdekt, dus ik wist niet goed wat ik mocht verwachten...

Nu kan ik iedereen deze film aanraden, want je kan er niet anders dan vrolijk van worden!! een echte feelgood movie! en sjiek hoe depp hier zen rol neerzet.

avatar van sangha

sangha

volgende week donderdag op tv

avatar van TerryA

TerryA

en de akteer werk van Mary Stuart Masterson moet ook genoemd worden. top actrice (o.a. Fried Green Tomatoes) dat totaal onderschat bleef. Ze is intussen regisseur geworden

avatar van mirpsie16

mirpsie16

wauw ik vond deze film echt geweldig en wat is Aidan Quinn hier nog een lekker ding heb de film net gezien

avatar van Sannepan

Sannepan

Prachtige film over bijzondere mensen.

Hij wist me zeker te ontroeren: een lach en een traan.

Ben er helemaal vrolijk van geworden.

Alles was geweldig goed in beeld gebracht en er zat fijnzinnige humor in verwerkt. Dat gecombineerd met goede acteerprestaties (met name van Johnny Depp) en je hebt een heerlijke film die goed wegkijkt. Een echte aanrader!

Had trouwens wel een klein stukje van het begin gemist. In de gids stond dat de film om 23.35 uur begon. Zet ik rond 23.20 uur m'n tv aan, blijkt ie al bezig te zijn. Rare Veronica!

avatar van xekjiram

xekjiram

Zo... Dankzij Veronica weer teruggezien, en mijn 5 blijft gehandhaafd.

Wat een geweldige film! M.S.Masterson was intens overtuigend, maar Depp stal de show met een super imitatie van zijn eigen filmhelden (Charlie Chaplin, Buster Keaton) en een timing die respect afdwingt.

De scene in het park en het ziekenhuis verdienen een plek in de top 10 van van "beste scenes ooit".

Door zijn verrukkelijke uiterlijk zou je haast vergeten dat hij ook nog eens een top-acteur is... Beide aspecten zie je terug in deze film.

avatar van prometida

prometida

Ik verwachtte niet veel van deze film omdat ik er nog nooit iets over gehoord had of gelezen had. Maargoed, ik zag in de Veronicagids dat Johnny Depp hierin meespeelt dus móest ik hem wel kijken.

Nou ik vond het een erg goede film! Heel mooi verhaal, heel reëel en Johnny Depp speelde het heel goed, net als Mary Stuart Masterson.

Dat was me het avondje wel

avatar van susan**

susan**

prachtige film kan me steeds weer verbazen hoe goed Johnny Depp kan acteren ik bedoel de knapste én de beste acteur (vind ik)

ik had nooit durfen dromen dat, dat bestond

maar super mooi, zoals sommige zeggen een traan en een glimlach!

Ik heb deze DVD thuis. Het was al een tijdje geleden dat ik de film gezien had. Ik heb samen met mijn moeder gekeken en hebben ongelofelijk veel gelachen. Het was een herontdekking. Vooral de scene met de broodjes vond ik fantastisch.

avatar van Miezz

Miezz

Net gezien. Heel 90's, maar wel heel leuk. Voor alle pirate fans: Depp is hier nog niet van zijn puppy-vet af hoor

avatar van Princ3sss

Princ3sss

een hele goede film van Johnny!!

die Croques met het strijkijzer

ga ik ook eens proberen

avatar van filmanalist

filmanalist

wat een MOOI verhaal ik heb echt genoten van de film

avatar van wyatt earp

wyatt earp

wouw

heel mooi verhaal

geweldige film met depp

avatar van roozblooz

roozblooz

erg mooie film! heb er echt van genoten & gelachen Johnny depp speelde deze rol echt goed! hij was er echt geknipt voor! en toen in dat ziekenhuis, toen hij zo aan het slingeren was! whahaha zo moet je mij aan het lachen krijgen van mij een 4.5. leuk geacteert ook!

avatar van film master

film master

johnny depp bewijst gewoon dat hij een hollywood ster is.

avatar van Psyché et Amor

Psyché et Amor

Heb hem zonet gekeken.

Vond het verhaal niet helemaal realistisch.. Die Joon kwam niet over als geestelijk gestoord meer autistisch.. en Sam vond ik ook ongeloofwaardig als realistisch personage, wat niet aan de acteerprestaties van Depp lag.

Buiten dit feit om vond ik het een mooie ontroerende film. Het hele happy ending gebeuren vond ik nogal overdreven.. maargoed dat mag misschien ook wel een keer.

Toch een 3,5.. het was een vooral een lieve film.

avatar van TerryA

TerryA

stem verhoogd omdat zeker een 7.5 uit 10 waard voor deze zeer vermakelijk film dus een 4 uit 5 op mm

een aanrader!

avatar van stefan dias

stefan dias

Veel te zeemzoeterig allemaal. Zo zien kunstzinnige mensen er blijkbaar uit voor mensen die zelf heel weinig affiniteit met kunst hebben: prettig gestoord. Nu, ik vond er niets prettig aan. Depp probeert overeind te blijven en slaagt daar zelfs nog bijna in. 'Niet onaardig' is dan het eindoordeel, maar volgende week ben ik deze film beslist al lang vergeten.

avatar van FlyLo

FlyLo

Oersaaie, melige film.

Het verhaal is matig at best. Depp acteert zoals altijd goed maar kan deze film niet redden.

De humor in de film is bedoeld voor een 5-jarig publiek.

1* omdat het eerste half uur niet rampzalig was

avatar van Morton Rainey

Morton Rainey

Grappig verhaal en niet saai

Leuke film om zomaar even te kijken,

Johnny speelt erg leuk!

avatar van niethie

niethie

Hmm ik snap al de positieve reacties niet zo. Depp deed het best leuk en sommige scenes zorgde voor een dikke glimlach op mijn gezicht, maar meer dan dat ook niet.

2,5 sterren

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Vond dit wel een prima film eigenlijk. Leuke rol voor Johnny Depp, die de show weer eens steelt. Ook Quinn doet het goed overigens. Het verhaal is leuk en vermakelijk, al kwam ik ook niet verder dan een glimlach. Daarnaast wist de film me eigenlijk ook niet te raken en deed het me niet zoveel, maar er blijft toch zeker een filmpje over met de nodige leuke momenten en een leuke soundtrack met o.a. The Proclaimers. Wel grappig

avatar van Jeanine1987

Jeanine1987

Heerlijke film om met vriendinnen te kijken

weer een prachtige rol van JD....hij steelt de show met zijn typetje

het verhaal loopt vlot door en verveelde mij geen moment, heb m op dvd en ben van plan om m zeker nog een paar keer te bekijken