Les Aventures de Rabbi Jacob (1973)
Genre: Komedie
Alternatieve titels: De Avonturen van Rabbi Jacob / The Mad Adventures of "Rabbi" Jacob / Le Folli Avventure di Rabbi Jacob
Frankrijk / Italië
Geregisseerd door: Gérard Oury
Met onder meer: Louis de Funès, Claude Giraud en Renzo Montagnani
Gesproken taal: Engels, Frans en Hebreeuws
Plot Les Aventures de Rabbi Jacob
"THE WILD... THE HILARIOUS... THE SCREWBALL... THE RIOTOUS"
De antisemitische en conservatieve fabriekseigenaar Victor Pivert (Louis de Funès) is bij toeval getuige van de mislukte aanslag op een Arabische revolutionair. Om te ontsnappen aan de achtervolgers van de Arabische geheime dienst verkleden hij en de revolutionair Slimane (Claude Giraud) zich als een rabbi en zijn metgezel. Pivert en de Arabier Slimane worden nu aangezien als rabbi Jacob en zijn secretaris, twee in Amerika wonende geestelijken die in Frankrijk worden verwacht.
Victor Pivert
Salomon, Pivert's driver
Moishe Schmoll
Ralfke
- 2075 stemmen
Eigenlijk alle films met Louis de Funes zijn meesterlijk, maar deze hangt me (samen met die film met de kauwgomballenfabriekscene - mooi woord voor Scrabble) nog het meest bij.
FisherKing
Inderdaad ; de beste film van Louis de Funes, naar mijn idee.
Bij lange niet. Le Corniaud en Le Grande Vadrouille zijn zijn meesterwerken. Kort gevolgd door de eerste gendarme-film.
Mischa
Nee, deze is toch echt één van de beste: de stuitend racistische opmerkingen aan het begin, het slaan van ondergeschikten, de muziek, en natuurlijk:
SILENCE! RABBI JACOB, IL VA DANSER!!!!!!
Newbie
Geweldige komedie, humor zoals je nu niet meer tegenkomt
... Dit is inderdaad een van zijn betere. Een geweldigeacteur die Louis.
Newbie
Ik snap het niet goed..., dit is toch de film met de kauwgomballenfabriekscene?
Redlop
Ik snap het niet goed..., dit is toch de film met de kauwgomballenfabriekscene?
Klopt helemaal!
GerwinF
Silence! Silence! Rabbi Jacob, il va danser!
Echt heerlijke scene is dat, en wat een grappige film blijft dit ook. 4 Sterren.
Diesel
Nooit helemaal afgekeken deze film maar dat wat ik er van gezien heb beviel me wel. Grappige mannetje die Louis De Funès...
Redlop
Silence! Silence! Rabbi Jacob, il va danser!

Merci!
Heerlijke jaren '70 film met een aartsconservatieve en lichtelijk antisemitische De Funes. Vraag me af een dergelijke satire nog wel gemaakt kan worden.
moustafa
ik had deze film 10 jaar geleden op video en dit is inderdaad zijn leukste film die Louis de funes heeft gemaakt, gevolgd door de gendarmerie films.
van mij krijgt tie een 5
erwku
veruit de leukste film van Louis de funes!
absurd verhaal en veel grappen. Een van mijn favoriete comedies! Echt kunst! Vooral die de DS en alles wat er mee gebeurd blijf ik grappig vinden!
SuperSideSwipe
Geweldig leuke film. Louis de Funes is een ware Komisch genie! Ik denk wel de beste komisch akteur aller tijden qua humor zonder tekst. Deze man beschikt over een groot talen met gezichtsuitdrukkingen. Je kan je helemaal rot lachen zonder dat hij maar een woord hoeft uit te spreken.
Deze film is denk ik wel een van zijn beste. Van begin tot eind lig je plat met een gekke en boeiende verhaal.
4,0
soom
Persoonlijk kan ik de humor van louis de funes niet echt waarderen, maar de scenes in de kauwgomballenfabriek vind ik echt wel tof.
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11904 berichten
5*!!!! Geweldig, briljant, hilarisch, dolkomisch en ga zo maar door. Heb deze blind gehuurd toen ik in de videotheek geen Gendarme-film kon huren die ik nog niet gezien had, en ik was zeer, zeer aangenaam verrast.
Een film die doordendert als een trein, met de snelheid van 10 TGV's. Kauwgomballenfabriekscene is inderdaad erg leuk, maar de scene waar m'n pa en ik tranen met tuiten om hebben zitten lachen was de scene waar een agent bezorgd vraagt waarom de Funes 'Mon agent', zegt, en dat hij dan zegt: 'Oui, parce qu' demain:' en dan de gebaren van een straatagent. Geniaaaaaaaal!
Hellraiser666
''Raciste? ik '' frans is moeilijk maar toen hij dat ontkende moest toch wel ff lache hij is nergens bang voor zelf niet voor iemand die een pistool tegen zijn hoofd houdt R.I.P Louis de funes 10,0 Sterren waard!
otherfool
De Funes is echt hilarisch in deze geweldige satire. Zo maken ze ze niet meer
4*.
Roodkapje
Na een paar funès gezien te hebben, komt deze er toch wel goed uit. Ik zou zeggen: typisch frans, slecht gefilmd, maar hilarisch. De scene in die kauwgomfabriek
en een dansende funes blijfen je een tijdje bij.
clio1.2
geweldige film.
Als je het geheel bekijkt is het verhaal eigenlijk waardeloos, maar wat geeft het, louis de funes werkt dat perfect weg met zijn acteerkunsten.
Als je de film al 1 keer gezien hebt kun je daarna vanzelf ergens in het midden beginnen te kijken en dan nog plat liggen van het lachen, zelfs al heb je die fratsen al 50 keer gezien op een week tijd.
Die gebaren en gezichtsuitdrukkingen zijn echt geweldig, zoals als hij na het huwelijk van die blanke met die zwarte vrouw rare gezichten zit te trekken en zo gaat het heel de film door.
Dat het verhaal niet veel soeps is ben je tegen het einde gewoon rats vergeten omdat je meer plat gelegen hebt van het lachen dan wat anders.
Domusmuris
Mooiste scene als de tante in de bus tegen die Palestijn zegt dat ze hem zo'n knappe Jood vindt... de man lacht dan zo schaapachtig, verrukkelijk!
En uiteraard de dansscene, schitterend.
Detail: als rabbi Jacob van het vliegtuig gehaald wordt heeft de jonge vrouw, de moeder van het jongetje, een handtasje waarop de garnering elke keer nogal glanst: in de vorm van een kruis!
Deze film leen ik alleen uit aan zeer vertrouwde mensen...
thunderball
Dit was de eerste Louis de Funes film die ik ooit zag. Ik heb dubbel gelegen en let wel: ik zag hem op de Belgfrans en kon er als 12 jarige geen noot van verstaan.
De Funes die hier weer zich uit in 1 grote woede aanval! Heerlijk! Grandioze smiechtigheden (expres langzaam in stappen in auto bij een file, gekke bekken trekken aan politie enz...)
Deze is samen met de 2 samenwerkingen met Bourvil misschien wel het grappigste wat ooit uit Frankrijk is gekomen! Na De Funes is het nooit meer zo leuk geworden.
4 sterren!
JJ_D
De allerslechtste Louis De Funès die ik ooit gezien heb. Al te weinig absurde situaties met clowneske mime - zoals we van hem gewoon zijn - maar in plaats daarvan flauwe situaties en een halfslachtige poging om zowel racisme als het jodendom belachelijk te maken.
Barslechte film dus, waarin ik bijna geen enkele keer aan het lachen gebracht werd. En waar is deze film dan goed voor?
Gray
ok, dit is heiligschennis hierboven,
zonder twijfel zijn allerbeste film!
JJ_D
ok, dit is heiligschennis hierboven,
Heiligschennis, zoals ook Louis de Funès zelf er tijdens zijn film vaak op betrapt werd, maar dan minder grappig...

Netflix-hits ingehaald door dramafilm 'Materialists' van Celine Song

Le Château de Ma Mère