Twins (1988)
Met onder meer: Arnold Schwarzenegger, Danny DeVito en Kelly Preston
Releasedatum: 23 maart 1989
Bekijk via Netflix
Plot Twins
"Only their mother can tell them apart."
Als Julius (Arnold Schwarzenegger) hoort dat hij een tweelingbroer heeft, neemt hij het eerste vliegtuig naar Californië. Daar ontmoet hij Vincent (Danny DeVito), zijn tweelingbroer. De twee zijn totaal verschillend: Julius is de goedheid zelve, terwijl Vincent steelt en continu op de vlucht is voor de maffia. Samen besluiten ze op zoek te gaan naar de waarheid achter hun verleden.
Julius Benedict
Al Greco
Granger
Werner
Dennis Evahi
Erg grappige film dit, melige bende. Ik snap niet dat deze film zo laag staat. Gewoon vermaak, niets meer, niets minder. Genoeg hilarische momenten...okeetje, prima!
*** en een halfje
Bert1
Een scene is me bij gebleven:
Arnold die op twee wielen in dat autootje rijdt, hilarisch.
kArIzMa_TuRk
Een van de eerste Swartsenegger films die ik gezien heb.
Euhhh.....hoe heet die man?

Saldek
Gewoon lekker luchtig vermaak zonder poespas en overmatigheden. Alleen de twins zelf al als de meest onwaarschijnlijke tweeling in de geschiedenis van de mensheid vind ik al hilarisch. Gewoon onderuit, biertje erbij, hoofd op nul en gaan. Dan issie pas goed. 3,5
sherena
Grappige film. Niet al te serieus nemen.
take out the paper and the trash
Leland Palmer
Goede komediefilm! Schwarzenegger heeft al eerder bewezen ook goed in komediefilms te passen, dat doet hij in Twins weer prima! Natuurlijk is het vooral raskomiek DeVito die je het meeste aan het lachen maakt, maar ze bewijzen alle twee een goed duo te zijn wat mij betreft. Voor de rest een simpel verhaal en niet grootse acteerprestaties, maar ach.....wat kan het schelen: we hebben gelachen!
* * *
Usual Suspect
Leuke komedie, die zeker op sommige punten erg onrealistisch is, maar nergens stoort.
De grote kracht van de film is de perfecte combinatie van de grote Arnie en kleine De Vito.
Verder heeft de film de nodige grappen en leuke situaties, en gaat het verhaal naar het einde toe steeds meer naar de drama kant.
3***
DragQueen
Leuke komedie, met een grappig verhaal. amusante rollen van 2 uitersten qua lichaamslengte. scwarzenegger en de vito hebben een goede chemie in de film, en zorgen hilarische situaties. 3 sterren.
Shinobi
Wel een aardige comedy met een leuke chemie tussen Arnie en Devito. Verder zitten er ook wat geslaagde grappen in.
Ik geef 'm 3, 0 sterren.
Thomas83
Geen goede film, maar wel eentje die erg lekker wegkijkt en waar ik vroeger erg veel plezier aan heb beleeft. Dit was een van de films die ik als kind ontzettend vaak op band opnieuw heb gekeken.
Schwarzenegger vormt een leuk duo met DeVito.
Driver_hhg
Leuke komedie, kan ik elke keer wel kijken als die op tv is. Staat nu ook aan, maar beetje te laat ingeschakeld, wel jammer.
desteven007
Een scene is me bij gebleven:
Arnold die op twee wielen in dat autootje rijdt, hilarisch.
Jep inderdaad, ik heb dat op Battlefield Vietnam ook gedaan net zoals in de film
The Last
Vroeger ong. een uurtje van gezien, was iig wel erg vermakelijk, met een 2 erg grappige hoofdpersonen.
Vermakelijk
DeVito en Arnie zijn een leuk duo. De film wilt niet diepgaan en dat doen ze ook niet dus. Het is wel erg leuk om te kijken. Zeker vroeger van genoten.
Voor de 8e keer sinds 2002. 6 keer per 8 jaar. Wiskundig gezien zou dat zou neerkomen op 15 keer in twintig jaar. Je zit d'r iets naast...
-Roald-
neem het niet té lekkerlijk
kArIzMa_Movie
Lang geleden dat ik 'Twins' heb gezien. Wat me nog bij is gebleven is het gezicht van Arnold, na dat hij van bil ging. Dat was echt priceless, haha. Ongekend.
Ietwat flauwe comedy met de vreemde combi Schwarzenegger en DeVito uit de doorgaans sterkere koker van Reitman. Bij vlagen vermakelijk maar vooral gemideld.
niethie
Jeugdsentiment. Redelijk grappig maar bovenal erg overdreven filmpje met een erg flauw plotje. Leuke rolletjes van Arnie en DeVito maken veel goed.
2,5 sterren
woeler82
Ik vind deze een van de mindere van schwarzenegger , vooral Devito
vind ik niet bijpassen in deze komedie, erg flauwe grappen
Movie Jim
Arnold Schwarzenegger en Danny de Vito zijn gewoon geweldig samen met zn tween. Ze horen ook gewoon bij elkaar. Daarom ook een goeie film
Na vele jaren weer eens herzien en het is me goed bevallen.
Het blijft een plot dat lekker wegkijkt en teert op de chemie van DeVito en Schwarzenegger die hun rol prima spelen. De mislukkeling DeVito die overal problemen veroorzaakt vs de symphatieke maar wereldvreemde Schwarzenegger zijn een prettig duo met hun wereld van verschil in leven en denken. De film heeft er een paar leuke momenten mee, al hadden dat er meer mogen zijn.
Het plot is niet diepgaand en het is vergezocht en bepaald niet realistisch, maar het stoort me totaal niet. Je weet ook wel hoe de film af zal lopen maar ook dat vond ik niet zo erg. Het enige irritante vond ik het allerlaatste stukje waarin je ziet dat beide broers met de 2 zusjes kregen en ook ieder kinderen kregen. Lekker overbodig en me iets te overdreven een happy ending. Had dat nou toch weggelaten.
Verder, erg vermakelijke film. Sowieso de leukste komedie met Schwarzenegger erin.
3,5* (Halve ster extra ten opzichte van de vorige keer)
AjaxRulezzz
- 2085 berichten
Redelijke film, soms vermakelijk, maar soms weer niet. Niet erg speciaal, wel leuk om een avond mee te vullen.
mrron
Ik vond devito in de serie: "It's always sunny in philladelphia"beter dan in deze film, maar samen met Arnold Schwarzenegger vormde dit toch een goed duo.
Lexcoaster
Ik moet zeggen dat ik dit toch wel een erg vermakelijk filmpje vond. Oke, er zitten cliché's in en het is toch allemaal best wel formulewerk, maar het werkt dankzij het redelijk originele gegeven van het verhaal. Daarbij zijn DeVito en Schwarzenegger perfect gecast voor hun rol.
Leuk! 3,5*

Vervolg in de maak van komedieklassieker 'Twins' met Arnold Schwarzenegger en Danny DeVito

Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles

Hitler: The Rise of Evil
Drama / Biografie, 2003

Twice Two
Komedie, 1933
experimentweeshuisperfectiondeliverylow intelligencejet engine twins separated at birthartist colonysame habitsopposites