• 9.373.955 stemmen

Something's Gotta Give (2003)

Komedie / Romantiek | 128 minuten

Genre: Komedie / Romantiek

Geregisseerd door: Nancy Meyers

Met onder meer: Jack Nicholson, Diane Keaton en Keanu Reeves

Gesproken taal: Frans en Engels

Releasedatum: 5 februari 2004

Plot Something's Gotta Give

"Schmucks are people too."

Harry Langer heeft een succesvolle baan in de muziekwereld en heeft over het algemeen relaties met wat jongere vrouwen. Wanneer hij het huis van de moeder van zijn nieuwste vriendinnetje bezoekt in de Hampton's krijgt hij een hartaanval. Aangezien zijn vriendin de stad in is, is hij aangewezen op de moeder (Erica) en zijn dokter. Al snel blijkt dat zowel hij als de dokter iets voelen voor Erica.

avatar van M_M

M_M

Ik denk dat ik 'm vanavond ga kijken,

Ben benieuwd;)

M_M schreef:

Ik denk dat ik 'm vanavond ga kijken,

Ben benieuwd;)

Same here, alleen moet ik het niet vergeten.

avatar van Spetie

Hele aardige romantische komedie met een prima Jack Nicholson en een net zo goede Diane Keaton. Het spel tussen de twee is prima en er is duidelijk een chemie te bespeuren. Ook het verhaal is, howel voorspelbaar best leuk verzonnen. Jammer alleen van de rol van Keanu Reeves, die totaal verbleekt naast de andere hoofdrolspelers. Ook zwakt de film richting het einde toch helaas wat af. In zijn geheel echter best vermakelijk.

JohnWilliams

Ik heb hem gisteren gekeken.

Alleen die huilscene vond ik wel wat overdreven.

avatar van The Last

The Last

Leuk feel-good filmpje weer van Meyers.

't Is inderdaad weer eens iets anders dan al die standaard ''highschool'' troep met de bijbehorende standaard relatieproblemen, en 't is ook weer iets anders om Reeves als een goed acterende geile hunk te zien. Nicholson en Keaton (met een terechte Oscar-nominatie voor Keaton) stelen duidelijk de show met een geweldige chemistry tussen beiden.

Tevens vond ik de drama-elementen in deze romantische komedie beter werken dan in die van WWW, waar het te lang doorgaat en op een gegeven moment begint te vervelen. Dat is meteen het enigste punt waar deze film mee wint van WWW, daarom een half puntje hoger: 3,5

avatar van XxDangerousxX

XxDangerousxX

Spetie schreef:

Nee hoor, zelfs als hij het goed had gedaan, hadden jullie wel weer kritiek op hem geleverd. De meeste van jullie dan.

Overigens vind ik dat Reeves het wel redelijk gedaan heeft met een personage waar niet veel uit te halen valt.

avatar van M_M

M_M

Ik had 'm laatst gezien, 't acteerwerk was wel goed maar verder niet mijn favo genre.

JohnWilliams

Ook niet mijn favo genre maar wel leuk om eens te kijken (feel-good movies zijn vaak wel leuk)(natuurlijk)

avatar van Tha Luz

Tha Luz

Wel leuk alleen erg voorspelbaar en de grappen vielen tegen.

3.0

avatar van consumer1970

consumer1970

Gekocht zonder dat ik iets van deze film wist, ik dacht een komedie met Jack Nicholson is altijd goed. Een mens kan zich vergissen.

Flinterdunne miskleun ondanks de grote namen en niet in de laatste plaats door dat idiote huilen van Keaton.

avatar van erwku

erwku

Een veel te lange en vooral lang uitgerekte romantische komedie.
De film is een mix van de Gradutatue en Woody Allen maar dan in de jaren vijftig.

Voor vrouwen en door vrouwen, lijkt het motto. De film vliegt gelukkig nergens echt uit de bocht en voor wie het bedoelt is, is er wel wat aan te beleven.

Ik heb me redelijk vermaakt door de ironische en met een knipoog spelende Jack Nicholson en een mooie rol van Diane Keaton. De romantische sfeer en de wel heel dik er bovenop liggende positieve boodschap, zorgden wel voor een constante glimlach op mijn gezicht. Het samen spel van Jack&Diane vond erg fijn om na te kijken en neigde soms naar acteer les voor dit genre.

Dit alles verdoezeld het veel te lange script en de soms wel erg zoetsappige romantische scenes en een gekunsteld happy end. De pseudo psychologische elementen en het toneelstuk wat Erica schrijft vond ik tevens een zwak uitgewerkt element. De rol van Keanu Reeves is lachwekkend ongeloofwaardig, zowel zijn spel als het karakter. En dat hij inzag dat Erica nog steeds verliefd op Jack was, is het bewijs van een onnozel gemotiveerde bijrol.

Nicholson acteer weer heerlijk op het randje van wat toelaatbaar is. Want zijn sommige grijnzen van hem niet een knipoog naar alle dames die op de bank zitten weg te kwijnen?

Een mooie boodschap van de film is misschien wel dat oudere mensen nog erg kunnen genieten van het leven en kunnen veranderen voor het geluk in het leven en de liefde. In die zin zijn er nog genoeg oudere mensen die hier van kunnen leren (IPV naar de rijdende rechter te gaan over een deurmat of vishengel)

Wel een aanrader, voor diegene die het neemt voor wat het is.

avatar van MissyNador

MissyNador

Veels te langdradig! Ik zat lang op het einde te wachten. Verder vond ik het niet veel aan. Terwijl dit juist mijn favoriete genre is.

avatar van markie1978

markie1978

Zeer goede film, maar volgens de rececent van de VARA gids krijgt deze film maar 1 ster (ook net als hier is het max 5 sterren). Dat je niet van dit soort films houd kan ik me voorstellen maar 1 ster geven is wel erg weinig en zeker voor een profesionele recensent, die moet ook kunnen aanvoelen wat een goede film is in zijn genre.

Het is des te meer raar dat een film als Wimbledon (die de zelfde dag op tv was) een rating kreeg van 3 sterren. Dus als je beide films nog nooit gezien zou hebben, zou je eerder naar Wimbledon (de film) gaan kijken. Wat mijn inziens erg jammer is want deze film is toch veeeeeel beter. 5*

avatar van erwku

erwku

markie1978 schreef:

niet te serieus nemen die vara gids, zoals ik veel zogenaamde sterren beoordelingen niet serieus neem. De enige die misschien enige waarde bezig betreft beoordeling zijn: de encyclopedie van Leonard Maltin of Roger Ebert. Opvallend bij Maltin is dat als een film niet een uitschieter is zwak uitgevoerd of misschien enkele leuke ideeën heeft altijd tussen de 2 en 3 sterren uitkomt. Dit is een lijn die ik beaam. Immers 1 sterren films of lager, zijn echt geflopte films of films die niets te bieden hebben of walgelijk zijn.

Tussen de 2 en 3 sterren vind ik voor deze film redelijk.

avatar van Lexcoaster

Lexcoaster

Heerlijke film met geweldig acteerwerk, een origineel verhaal en een ietwat sentimentele regie. Steekt ver boven de middelmaat uit qua romantische komedies.

avatar van Scarlett2

Scarlett2

Hele leuke feel good movie.

De humor sprak mij juist erg aan, omdat het allemaal zo dik erboven op lag. Ik vond de invalshoek van verliefde bejaarden vernieuwend.

Nicholson speelde een botte boer, maar op een charmante manier. Keaton een neurotische vrouw op leeftijd, heerlijk. Alleen Reaves vond ik iets minder, misschien zie ik hem nog steeds als mr. Matrix.

Tuurlijk is het verhaal dunnetjes en zie je alles aankomen, maar dat maakt de film in mijn ogen niet slechter. Genieten.

avatar van Adentro

Adentro

Gister voor het eerst gezien. Wat een heerlijke film. Echt een genot om Keaton en Nicholson samen te zien spelen. Een fantastische combinatie en een zeer overtuigende film. Vond ze erg goed passen bij elkaar.

Natuurlijk is de film voorspelbaar, maar deze twee kanjers maken dat meer dan goed. Heb me zeer vermaakt. Dit is nou een romantische komedie waar ik het warm van krijg.

Had zelfs het idee dat Keanu Reeves wat minder houterig was dan normaal

avatar van tjoppie

tjoppie

Jack Nicholson met bijna altijd zijn zelvde stem kan tog wel beter acteren dan wat hij hier liet zien ofnoh??,verder vond ik het allemaal net iets te saai .

avatar van Tazke

Tazke

Voor iedereen die hem nog niet gezien heeft:

KIJKEN!

avatar van Ace Hanlon

Ace Hanlon

Deze film heeft drie dingen tegen: Nicholson, Keaton en Reeves. Dus toch maar niet kijken. Ik kijk wel naar één van de Schwarzeneggers

avatar van Al!

Al!

Snap jij het wel?

avatar van Tazke

Tazke

Gelukkig maar dat smaken verschillen!

avatar van Rosicky

Rosicky

Heerlijke wegkijkert. Ik vind de films van Meyers sowieso wel goed te pruimen, en dan Jack Nicholson d'r bij geeft het geheel net even dat beetje extra. Deze film ben ik morgen waarschijnlijk alweer vergeten, maar wat zit ie goed in elkaar!

avatar van nightbreed

nightbreed

Geinig filmpje met een leuke rol van Nicholson. Ik vind dit een typische vrouwenfilm maar ondanks dat vond ik de film (als man zijnde) genietbaar. Ik vind Diane Keaton helemaal niks met haar altijd politiek correcte films met een feministische ondertoon, maar in deze film heb ik me gelukkig niet aan haar zitten ergeren. Het was wel waardeloos dat de film 6 keer werd onderbroken door de reklame, het moet echt niet gekker gaan worden met die reklames.

avatar van AddictedToMovies

AddictedToMovies

Flauwe vrouwenfilm die nog enigzins te pruimen valt door Jack Nicholson, maar zelfs hij kan de film niet redden.

avatar van Ace Hanlon

Ace Hanlon

nightbreed schreef:

....Het was wel waardeloos dat de film 6 keer werd onderbroken door de reklame, het moet echt niet gekker gaan worden met die reklames.

Daar is een oplossing voor: DVD-recorder met HD aanschaffen en in Timeshift spelen. Je kunt dan een half uur later gaan kijken en de reclame snel doorspoelen. Of gewoon opnemen, reclame er tussenuit knippen en later kkijken. Ik kijk op de "commercielen" nooit meer rechtstreeks en dat bevalt mij best.

avatar van BjornH

BjornH

alleraardigste film met een toffe Nicholson .....wat een held is die vent zeg

avatar van unexpected_faith

unexpected_faith

Dit is nou een leuke romantische komedy

Niet zo'n standaard verhaal en interessant om te zien hoe de oudere generatie er mee omgaat! Het is echt romantisch!!

Deze film lijkt wat op it's complicated, die vind ik wat grappiger!

deze heeft wat meer een verhaallijn.

Ik hou wel van dit soort films, geweldig!

3.5 ster !

avatar van Decec

Decec

Redelijk film...

avatar van Zizzo

Zizzo

Leuke film tot half uur voor het einde, daarna vond ik het wat bergafwaarts gaan, Nicholson en Keaton zetten een sterke rol neer, en spelen leuk samen, wat ik toch wel het hoogte punt vond. De humor was op zijn plaats, en het verhaal vermakelijk. Al en al een geslaagde roman/komedie.