• 9.374.148 stemmen

Something's Gotta Give (2003)

Komedie / Romantiek | 128 minuten

Genre: Komedie / Romantiek

Geregisseerd door: Nancy Meyers

Met onder meer: Jack Nicholson, Diane Keaton en Keanu Reeves

Gesproken taal: Frans en Engels

Releasedatum: 5 februari 2004

Plot Something's Gotta Give

"Schmucks are people too."

Harry Langer heeft een succesvolle baan in de muziekwereld en heeft over het algemeen relaties met wat jongere vrouwen. Wanneer hij het huis van de moeder van zijn nieuwste vriendinnetje bezoekt in de Hampton's krijgt hij een hartaanval. Aangezien zijn vriendin de stad in is, is hij aangewezen op de moeder (Erica) en zijn dokter. Al snel blijkt dat zowel hij als de dokter iets voelen voor Erica.

avatar van V

V

Jack Nicholson acteert zoals altijd geweldig en ook Diane Keaton is erg goed op dreef (die hysterische huilbuien, hilarisch). Lekkere feelgoodfilm waarin ik Keanu Reeves niet eens slecht vond! 3,5*

avatar van eerdekes

eerdekes

De film begint goed en humorvol, en ze weet dat ook goed vol te houden voor jammer genoeg maar 1 uurtje.

Daarna daalt hij af en dat is het jammere aan de film.

Het acteerwerk verdient zéker en vast ook geen beklag, al zaten er af en toe ook wat oninteressante dialogen in. Zoals bijvoorbeeld nicholson en keaton aan dat strand.

***

avatar van Vera

Vera

Deze film vind ik echt heel erg goed!

De humor van Jack Nicholson is zo als altijd heel erg goed en leuk!

Ja. ik heb erg gelachen om deze film en het verhaal was perfect .

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Aangename, vlotte komedie met ontspannen acteerprestaties van Jack Nicholson en Diane Keaton. In de bijrollen maakt vooral Amanda Peet een blijvende indruk. Waarom die meid eigenlijk nog geen superster is, is me een raadsel. Ze steelt ook hier weer elke scène die ze heeft.

3 sterren.

avatar van FX

FX

bioscoopzaal schreef:

Helemaal mee eens. Maar nu ik haar naam zie, gaat er een belletje rinkelen, speelde zij niet ook in de tv-serie Jack & Jill?

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Inderdaad, al heb ik die reeks eigenlijk nooit gezien. Ik ken haar vooral uit Identity en het middelmatige The Whole Nine Yards. Daar was ze ook zowat het enige lichtpuntje.

avatar van Drijntje

Drijntje

Ik vond de film eigenlijk niet zo geweldig. Hij was wel vermakelijk, begrijp me niet verkeerd, maar... Ik vond het verhaal gewoon niet zo sterk. Jack Nicholson is altijd wel leuk om naar te kijken, maar in deze film had ik toch het idee dat zijn gekke bekkentrekkerij niet volledig uit de verf kwam. As Good As It Gets is natuurlijk véééééél beter!

avatar van Be3F

Be3F

Erg grappig, Jack wederom geniaal....perfecte film om met je vriendin te kijken, of als tip te geven aan je ouders

avatar van Anne_Girl

Anne_Girl

Leuke film. Goed verhaal, leuke grappen. Wel langdradig en soms flauwe grappen. Maar over 't algemeen lekkere komedie!

avatar van Frerke

Frerke

Ik heb deze film vanavond helemaal in mijn uppie gezien. Kreeg er spijt van dat het niet met mijn vriendin was; Wat een verrukkelijke feel good movie. We kunnen het hebben over wat overbodige scenes, flauwe grappen, gekke bekken trekken, typisch Amerikaans, onwaarschijnlijkheden of wat dan ook, maar het heeft me flink in de greep gehad.

En dat is knap. Echt een topfilm in haar klasse.

Grappig dat Starsky nog even mocht verschijnen.

Hutch was toch die blonde?

avatar van mrdig

mrdig

Op zich leuk, maar toch uiteindelijk teleurstellend.

Een goed acterende Jack in een te lang en te zoetsappig verhaal. Er gebeurde te vaak te weinig. 2.5 ster.

avatar van TheRisingSun

TheRisingSun

Geweldige film! Heb bijna twee uren genoten van Nicholson en toch ook zeker wel Keaton. Geweldig gewoon hoe Nicholson op sommige situaties reageerd. Bijvoorbeeld wanneer hij Keaton naakt ziet! Hilarisch gewoon! Maar ook Keaton in haar huilbui. Misschien heel stom,maar ik vond het echt schitterend om te zien. Maar ook de bijrollen van Peet en Reeves vond ik zeer goed gespeeld door beide,vandaar......

avatar van Peter

Peter

Heerlijke film met super acteerprestaties van zowel Diane als Jack.

4 sterren.

avatar van The One Ring

The One Ring

Twee topacteurs in een verder standaard verhaaltje. Al moet gezegd worden dat een liefdesverhaal met wat oudere mensen niet vaak gedaan wordt.

avatar van mvdw89

mvdw89

Erg grappige film met een leuk liefdes verhaal met natuurlijk jack nicholson in een prachtige rol, die gewoon voor hem geschreven is lijkt wel. Harry is mijn grote voorbeeld nadat ik deze film heb gezien.

avatar van krabat

krabat

brrr, in de bioscoop destijds kreeg ik een dejavu gevoel (The horsewhisperer bezorgde mij dezelfde kriebel in mijn buik). Wat een zenuwslopend saaie, maar vooral mierzoete film. Zelfs mijn vriendin kon haar ogen amper open houden en ik denk oprecht dat geen enkele man hiervan kan genieten. Nicholson maakt het nog een beetje draaglijk, maar die draak van een vrouw deed mij peentjes zweten.

bij iedere goedbedoelde grap moesten de dames op leeftijd in de bioscoopzaal (veelal gehuld in een soort van dekbedovertrek om een enkel pondje overgewicht te verdoezelen) hartelijk lachen terwijl mij de moed in de schoenen zonk. Meer dan 2 uur tevergeefs gewacht op die ene goede grap, maar helaas moest ik onbevredigd huiswaarts. Samen met de eerder genoemde paardenfluisteraar zal deze lang gaan strijden om de eerste plaats in mijn -10. Dames en Heren u zijt gewaarschuwd.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Oersaaie kutfilm die naar het einde toe steeds saaier werd. Slechts een handvol glimlachjes, en dan enkel en alleen om droge koppen van Nicholson en hoe hij van het bed valt enzo. Lijnrecht daar tegenover staat de overdreven huilscène van Diane Keaton, echt tenenkrommend irritant was dat.

Meer woorden mag ik er van mijn vriendin (die zich dood heeft verveeld) er niet aan vuil maken.

avatar van Nieke

Nieke

Ongelooflijk lange film, die maar blijft doorgaan en doorgaan, zo vol cliché's dat je hoofd ervan gaat tollen.

Om een onverklaarbare reden vind ik 'm toch 3,5* waard. Was het Jack? Was het Diane? Reeves die even mocht meedoen of zo...

Eigenlijk maakt deze lange, cliché-volle film een mooi geheel, en ik denk dat ik het daarom heb gedaan.

Kunstwerkje die je een hoop gedachten bezorgt.

avatar van J.Bell

J.Bell

Wat een mooie film is dit, het einde had voor mij wel een beetje anders mogen gaan, maar voor de rest een heel leuke film.

Leuke grappige momenten en nice geacteerd.

Ik hou van dit soort films

avatar van Poisonthewell

Poisonthewell

Boring

avatar van sweetlake

sweetlake

Gewoon een verassend leuke familiefilm. Uiteraard scheelt het als er topacteurs in een film meedoen die de film dat extra iets geven. Jack Nicholson is iemand die de moeite waard is erna te kijken. Keaton speelde zichzelf en Keanu zie ik liever in ander soort rollen. Genoeg kunnen lachen om de film zeker de moeite waard te vinden.

avatar van Nubis

Nubis

Coole film hoor.

Alleen 't eind mocht van mij idd ook wel wat anders. Sowieso het laatste half uur ongeveer.

avatar van tevelenco

tevelenco

Goede film.

Met een leuk en goed uitgewerkt verhaal.

Waarbij naar mijn mening meer de nadruk lag op het romantische dan op het komische.

En ook de akteerprestaties waren dik in orde.

Waarbij vooral Nicholson en Keaton indruk maakten.

Enig nadeel vond ik dat de film wel wat lang duurt maar voor de rest heb ik me prima vermaakt.

avatar van Julie

Julie

een ongelooflijk knappe komedie. jack nicholson is gewoon DE perfecte acteur die je voor deze rol kon kiezen. ik lag soms letterlijk plat van het lachen. als ik punten moet geven om het 'komedie-niveau' geef ik een 4*

avatar van Kriss

Kriss

Leuke film met goed acteerwerk. Hij was misschien een tikkeltje te lang maar verder erg onderhoudend. Is wel een film die ik denk ik niet snel nog een keer zal kijken. Hij krijgt van mij 3,5

avatar van helleke

helleke

Redelijk flauw filmke in vergelijking met de laatste films die ik gezien heb.

Kwam veel te sprookjesachtig en dus ongeloofwaardig over.

Het eerste uur was nog te pruimen maar daarna heb ik meer op mijn uurwerk gekeken dan wat anders.

Die huilscènes van Erica kwamen echt irritant over.

Heeft me dus echt niet geboeid.

Daarom een 2,5 sterren

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Eigenlijk goed vergelijkbaar met Meyers' vorige film; in het begin veel humor, later wat meer plaats voor drama en romantiek. De film is wel wat aan de lange kant (net als bij WWW had ook dit verhaal prima binnen de 100 minuten verteld kunnen worden) en van tijd tot tijd redelijk voorspelbaar. Echter, er zitten ook genoeg postieve kanten aan Something's Gotta Give. Zo is de film bij vlagen hilarisch, mede door het optreden van Keaton en de altijd geweldige Nicholson. En ik vond zelfs dat Reeves het leuk deed, ik heb me niet eens aan hem lopen irriteren, dus dat wil al heel wat zeggen.

avatar van Julie

Julie

leuke humor althans

het is de tweede keer dat ik hem gezien

en steeds blijf ik lachen om die grappen

avatar van soom

soom

Wel aardige film, met fenomenale rollen van Jack en Diane. Heb zeker weten wel een paar keer hard zitten lachen, en dat is altijd goed.

Mijn 2e film die ik van Jack heb gezien, en hij is wel goed.

Wel irritant waren de tranen van Diane Keaton, ze gaat een beetje te ver door...

Toch blijft ook deze film een beetje achter. De rol van Julian word niet zo goed uitgediept, hij komt nu over als een goedzak, mijns inziens dat het niet helemaal klopt...

Nancy Meyers is bekend met de romantische komedie en er zitten zeker weten een paar goede en sterke momenten in. Aardig om een middagje te besteden met een date, lijkt me.

avatar van Waku

Waku

Langdradig.

Meer ook puur een vrouwenfilm.

Persoonlijk kon het mijn aandacht niet lang genoeg vasthouden.