• 9.371.620 stemmen

My Favorite Blonde (1942)

Komedie | 78 minuten

Genre: Komedie

Geregisseerd door: Sidney Lanfield

Met onder meer: Bob Hope, Madeleine Carroll en Gale Sondergaard

Plot My Favorite Blonde

"HELP! SHE'S AFTER ME! IS THERE A BRUNETTE IN THE HOUSE?"

Larry wordt achterna gezeten door een aantal spionnen van Nazi-Duitsland. Samen met de Britse geheime agent Karen probeert hij de spionnen te slim af te zijn.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van neo

neo

Aardige komedie met veel slapstick momenten, een leuke rol van Hope en nie te vergeten het legendarische optreden van Percy 3 sterren

avatar van bunkerboy

bunkerboy

Gieren van de eerste minuten , onliners om de paar minuten , een te gekke plot met een propaganda ondertoon (we zijn 1942 remember)

Hope zorgt kortom voor Hope in de bioscopen toen . Het is mij moeilijk een beter komiek voor te stellen dan hem , hij staat gewoon torenhoog . Voor mij een genie

4,5

avatar van Mescaline

Mescaline

Heerlijke Bob Hope film! Hij is duidelijk erg op dreef in dit filmpje, het tempo is daarbij ook nog eens erg aangenaam! Volgens mij wel 1 van de snellere films uit de jaren 40, door de korte speelduur blijft het verhaaltje ook interessant en vermakelijk en Bob weet de tijd goed te benutten met zijn oneliners en gezichtsuitdrukkingen.

Madeleine Carroll is trouwens ook een erg leuke tegenspeelster, zal zeker geen straf geweest zijn voor Bob om scenes met haar te mogen doen.

Dit is een what you see is what you get film, het doet precies wat het moet doen maar dat dan wel in een zeer vermakelijk tempo en met een creatieve uitwerking.

avatar van clubsport

clubsport

Vooral in het begin zijn de grappen van hope behoorlijk flauw op et irritante af , later word het gelukkig een stuk beter , het samenspel tussen Hope en Carroll werkt goed al zijn verder de spannende momenten behoorlijk slap .

Al met al een redeijke komedie mede ook door de afwisseling en de vaart in het verhaal .