• 9.371.602 stemmen

Genre: Actie / Thriller

Geregisseerd door: John Irvin

Met onder meer: Eric Roberts, Jeff Fahey en Pamela Gidley

Plot Freefall

"The first step is a killer"

Na een hartstochtelijke affaire met de roekeloze avonturier Grant Orion in Afrika, keert de mooie fotografe Kathy Mazur terug naar haar verloofde Dex. Vanaf dan is haar leven voortdurend in gevaar wanneer blijkt dat zij ongewild belangrijke informatie over corrupte Interpolagenten in handen heeft gekregen. Als Grant echter onverwacht weer opduikt om haar te helpen, is dit het begin van een klopjacht over hoge bergtoppen en immense rotspartijen.

Grant Orion

Dex Dellum

John Horner

Raul (as Anthony Fridjohn)

avatar van IceTigerGhost

IceTigerGhost

Eigenaardige B-prent, die begint als een klassieke avonturenfilm en na een paar vreemde sprongen het aktie-parcours volgt.

avatar van 606

niet slecht toch vermakelijk en redelijk geacteerd.

3,5 ster

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Ik heb deze samen met 2 andere dvd's van een vriend gekregen.

Mijn DVD- voorkant is mooier

Vind hem niet geweldig maar voor 1 keer kijken is ie wel leuk.

2**

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Aaarghh, kwam er net lekker vaart in de film deed de dvd fokking raar. Nou ja. Deze ook maar weer ruilen dan. Ik hoop niet dat dit (net als bij Blind Horizon) weer een fabrieksfout is!

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Dvd kunnen ruilen maar die had precies hetzelfte probleem. Maar op een andere dvd-speler deed ie het prima. (had hem uit de 5 voor 5 bak bij Bart Smit) Raar.

Maargoed, de film begon erg traag en zoetsappig met een ellenlange saaie sexscene erin en dan denk je dat het weinig word. Maar na een tijdje komt er toch vaart in en komen er een paar mooie actiescenetjes aan. Voor de rest vond ik Eric Roberts nog best goed spelen. Jeff Fahey vond ik daarintegen wat minder. Maargoed. Het eindscene op de rotsen was ook spannend.

Redelijk filmpje. Staat vermaak niet in de weg.

avatar van Carlos Olivera

Carlos Olivera

Redelijke film met wat standaard actie en een té lange sexscene, na een aantal plotwendingen en locatie wisselingen begint het allemaal een beetje langdradig te worden. Leuk om een keer gezien te hebben, meer ook niet.

avatar van fritsy

fritsy

De film hoes is mooier dan de film.

Irvin, Roberts en Fahey.... B-film heaven!

avatar van Lennert

Lennert

Mijn dvd vermelde op de achterkant dat het om 'wapen- en martial arts expert Eric Roberts' zou gaan, maar van martial arts heb ik vrij weinig gezien. Af en toe wat schieten en enkele mooie stunts in de vorm van het springen van bergen of gebouwen, maar verder was de film behoorlijk low on action.

Roberts zelf blijft overigens wel een charismatisch acteur, waar Fahey toch net iets teveel een karikatuur neerzet. Gidley speelt wat wisselvallig, maar komt hier met haar mooie verschijning toch mee weg. Wat de film echt in zijn voordeel heeft is de sterke regie en de mooie locaties waar het geheel is geschoten. De natuur komt in volle pracht naar voren en zorgt voor een mooie toevoeging in de erotische scene (die anders eerder als een matige pornofilmscene zou over komen).

Freefall is echter geen hele sterke film, daarvoor komt het toch wat traag op gang en mist de film een echt sterk script. Liefhebbers van Roberts en mooie scenery zullen hier echter geen problemen mee hebben.

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

kos schreef:

Irvin, Roberts en Fahey.... B-film heaven!

Precies, en ondanks de lachwekkend slechte uitvoering bij vlagen nog half vermakelijk, maar dan vooral onbedoeld. Het gaat helemaal nergens over maar als het wel ergens over zou gaan, zou ik waarschijnlijk meer teleurgesteld zijn.

avatar van kawa2

kawa2

gisteren gezien,
ok het was wel te verwachten dat het een B film zou zijn.
en dat deed ik dus ook. 9 dan valt ie vaak niet tegen)
maar man wat is dit slecht zeg.

het verhaal is totaal niet boeiend
acteer prestaties zijn ook echt gewoon bagger evenal de karakters

dr man wordt dood geschoten, en ze vraag er maar 1 keer naar waarom.
en is er totaal net verdrietig over

al met al bagger dus

avatar van Phantasm

Phantasm

Redelijke aktiefilm, al was het niet allemaall geweldig, leuk voor een keertje.

avatar van xxERWINxx

xxERWINxx

Vandaag bekeken, redelijk avonturen / actie filmpje.

Wel een beetje jaren 90 actie, wat geschiet en achtervolgingen, een paar corrupte agenten, maar echt spectaculair word hij nergens, zit nog wel een redelijk verhaal in, maar het was allemaal nogal traag.

Leuk om eens gezien te hebben, maar het was het allemaal net niet.

avatar van Survivor87

Survivor87

Een leuke avonturen/actiefilmpje (B-film) met een goede Eric Roberts die met dit soort films toen zijn ster in wording status die hij had veroverd in 1985 met de hit 'Runaway Train' spijtig genoeg deed doven. Maar, toch een leuke en goed B-film. En Jeff Fahey als bad-guy.

avatar van frans123

frans123

Wat een bagger...Zou de schrijver zelf het verhaal begrijpen?

avatar van frans123

frans123

Survivor87 schreef:

Eric is ten onder gegaan aan de zuip. Een goede acteur kan zich missers veroorloven. De Niro heeft er wel 12...of 20...