• 8.896.441 stemmen

Welcome Home, Roxy Carmichael (1990)

Drama / Komedie | 95 minuten

Genre: Drama / Komedie

Geregisseerd door: Jim Abrahams

Met onder meer: Winona Ryder, Jeff Daniels en Laila Robins

Releasedatum: 29 maart 1991

Plot Welcome Home, Roxy Carmichael

"She doesn't want much. Just a whole new life."

Clyde, Ohio, staat op z'n kop. De beroemde en mooie Roxy Carmichael zal terugkeren naar haar geboorteplaats om het 'Roxy Carmichael Centrum voor Kosmetiek en Drama' te openen. Iedereen werkt zich in het zweet om Miss Carmichael op gepaste wijze te verwelkomen. Buitenbeentje Dinky is zo door Roxy geobsedeerd dat ze zich zelfs verbeeldt dat Roxy haar moeder is.

logo tmdbimagelogo tmdbimage

avatar van geronimo

geronimo

• 1955 berichten

Hoebedoelu?

Niet lullig bedoeld hoor. Ik bedoel, jij ziet wel meer van dit soort films. Meestal jaren 80, nou deze dan 1990.

avatar van geronimo

geronimo

• 1955 berichten

Oh op die fiets...

Regan_Robbie24

hier speelt Robby Kiger van Children of The Corn & MOnster Squad toch in?

en is ie ergens te koop???

Regan_Robbie24

had deze gevonden in Duitsland, in het duits! dus heb ik toen niet genomen, wat zijn duitsers soms toch dom, je gaat toch niet iets vertalen!?!!!

maar zit hier Robby Kiger in??

avatar van SuperSideSwipe

SuperSideSwipe

Ik vond dit toen ik een stuk jonger was een buitengewoon leuke film. In die periode nog twee topfilms van Ryder gezien, en sindsdien is ze een van mijn favoriete actrices gebleven.

Ik vond haar hier zeer aandoenlijk als een soort schoffie.

Einde was ook wel aandoenlijk.

3,5

Regan_Robbie24

een super leuke film, Beannie is echt cool, of te wel Robby Kiger (monster squad, children of the corn), hij is hier super knap in(of te wel lekker). en Winona Ryder is me een geval apart die goed in d'r rol zit 5*

avatar van stefan dias

stefan dias

Ik zag hier toevallig een (te) klein stukje van. Lijkt me geen meesterwerk an sich, maar de toon is toch verrassend fris en het viel me weer eens op wat een fantastische acteur Jeff Daniels wel is.

avatar van scorsese

Redelijke film waarin een geadopteerd tienermeisje die niet met de maat meeloopt denkt te weten wie haar moeder is. De kleine gemeenschap waarin de film zich afspeelt is wel aardig neergezet en ook het hoofdpersonage komt voornamelijk vanwege de jonge Winona Ryder goed uit de verf. Verder heeft de film niet al te veel om het lijf.