Genre: Komedie / Horror
Releasedatum: 12 november 2015
Zondag om 00:35 uur op Sat 1
Plot Scouts Guide to the Zombie Apocalypse
"Always bring protection."
Drie scouts, en tevens vrienden voor het leven, bundelen hun krachten met een stoere serveerster om 's werelds meest onwaarschijnlijke groep helden te worden. Wanneer hun rustige stad wordt geteisterd door een zombie-invasie, vechten ze samen voor de ultieme badge en moeten ze hun vaardigheden op de proef stellen om de mensheid te redden van de zombies.
Ben Goudy
Kendall Grant
Ron the Janitor
Beth Daniels
Alexander1900
Scouts Guide to the Zombie Apocalypse is een van de weinige films waar ik echt naar uit heb gekeken. Horror / komedie ben ik altijd voor te porren, echter zijn er maar weinig goede films uit die genres gemaakt. Helaas. De trailer ziet er veelbelovend uit, namelijk dat het een vermakelijke, sfeervolle en spannende film gaat worden. Maar schijn bedreigt. De film is niet vermakelijk - op enkele grappen na, sfeervol ook niet en spannend werd het zelden. Ook is het camerawerk matig wanneer er actie is, 'shaky' camera en snelle beelden, nee deze film is duidelijk niet aan mij besteed. Wat blijft er dan nog over? De rondborstige Sarah Dumont?
Het lijkt wel het gevalletje 'Dance of the Dead' waar ik ook (torren)hoge verwachtingen van had maar als puntje bij paaltje komt, je van een koude kermis thuiskomt.
mcdaktari
Het gebeurd niet vaak dat ik om een komedie moet lachen, maar om deze heb ik toch regelmatig moeten lachen, en daarbij is het ook nog mooi gemaakt ook. De gore ziet er prima uit en tussen de aftiteling door kwam nog een korte scene met Scout Leader Rogers.
Ja dit is wel een geslaagde horror/komedie
blurp194
Tegenvaller.
Het genre van de zombie-apocalyps is wel een beetje uitgemolken - dus als je dan een film gaat maken, moet je wel iets origineels en vernieuwends zien te vinden. Dat leek toch wel even zo te zijn, maar de padvindergimmick houdt niet lang genoeg stand en wordt ook niet erg effectief gebruikt. Verder is de film dan zo voorspelbaar en cliche als het maar zijn kan - en dan vond ik de zombies, de gore en de actie eigenlijk ook nog wat tegenvallen. Heb er over gedacht om de zaal uit te lopen zelfs, en dat gebeurt me toch niet heel vaak.
joolstein
Tja, de poster was hoopvol. Dacht zelfs dat deze film misschien weleens nog een onverwachte super film kon zijn! Helaas is het dat niet, maar echt verkeerd viel hij ook niet! Het blijf toch net allemaal te tienerachtig! Had het kunnen weten natuurlijk toen ik Tye Sheridan zag! Toch waren er wel leuke momenten in de film. Vooropgesteld ik ben niet erg van de komedie. Toch moest ik toch af en toe grijnzen.Zeker een pluspunt! Ik vond vooral het flesje in de stripster haar hoofd erg gaaf! Het eind goed al goed einde was toch wel erg zwak. Verder (persoonlijk) irriteerde ik me erg aan de slechte muziek. Dieptepunt daarom voor mij een zombie die Britney Spears gromt. Ik wil de film niet af serveren als slecht. Mede door dat er ook lichtpuntjes waren. Toch zal ik de film ook niet gauw nog een keer opzetten om te kijken. Dan toch liever een film met zombie katten!!!
Ralf81
Film die zeker niet slecht is, maar des te leuker wanneer je hem met een groep vrienden kijkt! En natuurlijk niet al te serieus neemt...
Kondoro
Scouts Guide to the Zombie Apocalypse
Oef, wat lachen en genieten dit. Ik heb Scouts Guide to the Zombie Apocalypse al een tijdje in mijn Kijk-lijst staan, ben zelf erg fan van zombie films en daarom kon ik echt niet wachten tot het zien van deze film. Ik werd al gek van de trailer dus de film kon in mijn ogen niet meer fout gaan, en dat ging het ook amper! Ik moet zeggen dat ik erg genoten heb van Scouts Guide to the Zombie Apocalypse, de film kent zo zijn grappen en is op veel plekken erg hilarisch. Ook de droge grappen kwamen bij mij goed binnen en ook daar heb ik toch erg om moeten lachen.
De film begint opzich best leuk, een schoonmaker in een soort lab (?) die aan het schoonmaken is, hard mee zing met zijn liedjes en best wel nieuwsgierig is op de dingen die er gebeuren binnen het bedrijf. Zo kwam hij een zombie tegen wat hij niet wist, wou reanimeren wat dus niet goed ging en werd door wat vliegende manoeuvres ook een zombie werd, eigenlijk het begin van de Apocalypse! De scouts komen al snel in aanraking met deze wezens door het aanrijden van een hert, die op magische wijze toch weer weg was. Zo was hun scout leider al een zombie geworden. Wat later in de film komen de Scouts zelf dan toch in aanraking met zombies bij een stripclub. Zo begint de geinige weg van de scouts in de Apocalypse en zo begon ook het genieten voor mij. Toch moest ik zeggen dat ik delen erg gaaf vond, onder andere de scene waar de scouts de zombies gingen 'slachten' binnen de dance feest en, ja ook de scene met de vrouwelijke politie agent die al zombie was waarbij haar blouse open scheurt en haar twee bergen te voorschijn kwamen, waarna eens scout ze toch even moest voelen, ja flauwe droge humor, typisch iets voor mij! En zo volgen ook nog wat meer capriolen maar dan moet je de film maar zelf kijken om hier achter te komen.
Het verhaal sloeg erg aan bij mij, ik vond het verhaal toch erg leuk om te volgen. Het was niet zo dat het verhaal saai was, misschien af en toe wat saaie in kak momenten onder andere in de cel maar dat werd naar mijn mening snel opgepakt. Ik vond toch dat de zombies zich niet gedroegen naar mijn voorkeur, ik zie liever dat zombies zoal dom zijn. Ze moeten niet veel kunnen in mijn ogen, niet dat ze met een zombie het liejde Baby One More Time – Britney Spears gingen zingen en dat de zombie mee ging doen, wat overigens ook toch wel hilarisch was. De setting van de film was prima, het acteerwerk kon soms wel wat beter want dat trok je niet bepaald mee in de film. Ik moet zeggen dat Scouts Guide to the Zombie Apocalypse in mijn ogen erg geslaagd is, en ik vind dat de film in mijn Top 10 van het jaar 2015 hoort, snel aanpassen dus!
ElPablo
Niet alle grappen waren even goed geslaagd maar overall heb ik me uitstekend vermaakt.
Onderhoudende, vlot gemaakte horrorkomedie, waarin drie vrienden te maken krijgen met het einde van de wereld en een bijbehorende zombieplaag. De drie sympathieke hoofdrolspelers zijn goed gecast en de plot zorgt regelmatig voor grappige (en spannende) momenten. Gelukkig wordt de boel niet al te flauw. De bloederige special effects zijn tevens dik in orde. Tegen het einde is de rek er wel een beetje uit en verzandt één en ander in rommelige en vooral voorspelbare toestanden, maar tot die tijd is dit een leuke aanwinst binnen het inmiddels overvolle en uitgekauwde (hahaha) genre.
broncode
Ieder genre kent zijn klassiekers en dit is een topper in zijn genre. De grappen zijn zeer origineel en zeer komisch en de snelheid ligt op een aangenaam tempo. De trampoline scène is inmiddels legendarisch geworden en zal nooit meer in deze vorm herhaald worden.
De kills zijn goed uitgevoerd en van een zeer hoog kwaliteits niveau. Na housebound van vorig jaar werd ik weer getrakteerd op een geweldige horror comedy.
birdotcom
Eindelijk weer een film in het genre Shaun of the Dead, ouderwets gelachen, de settings waren goed, de kills niet overdreven en leuk uitgewerkt. Zeker een aanrader
zjandannybob
Kijkt leuk weg. Niet te serieus nemen en gewoon een keertje kijken met een biertje er bij.
cantforgetyou
- 1954 berichten
Erg leuke film. Goede special effects. Flauwe humor, maar vaak wel grappig. Wij hebben genoten. Tussen alle zombie/horror troep. Is deze van betere kwaliteit.
Donkerwoud
Ongeveer gelijktijdig aan het zien van deze film een goddeloze hoeveelheid alcohol mijn systeem in gejaagd. Om de één of andere reden was ik na het zien ervan lyrisch over de droge humor, maar twee dagen later is mijn herinnering compleet weggeëbd. Er staat mij vaag iets bij van een zingende schoonmaker in de opening en een politieagente/zombie met twee fikse memmen. Is de film de moeite waard? Onder invloed van alcohol zeker wel. Het is alleen jammer dat het in mijn beschonken toestand weinig meer indruk heeft achtergelaten dan flarden in mijn herinnering. Misschien minder drinken als ik films kijk!?
jerry r
ik dacht daar gaan we weer met de zoveelste zombie komedie.
het verhaal stelt niks voor maar dat drukt de pret niet.
ik heb me uitstekend vermaakt wat een leuke film zeg!
de scène met de trampoline is geweldig.
PinheadRules
Uitstekend vermaak onderweg in het vliegtuig. Nog niet eerder een zombiefilm kunnen kijken op het onflight entertainment systeem. Het was wel de gekuiste versie, dus geen selfies met blote lichaamsdelen etc.
Barry83
Een film die je niet te serieus moet nemen en vol leuke humor zit. Kon deze film zeker waarderen
keimpeS
Hele leuke horror, zombie comedy met leuke humor en muziek. Ik had er niet zoveel van verwacht maar was toch wel aangenaam verrast. Het is ook nog wel even grappig om de aftiteling uit te kijken...
DVD-T
Het zombie genre bestaat al een hele tijd. Het heeft veel middelmatige films voort gebracht. Maar ook enkele meesterwerken als Dawn of the Dead. Zo nu en dan weet iemand weer eens iets leuks met het genre te doen.
En Scouts Guide to the Apocalypse is erg leuk. De personages moeten natuurlijk enkele zombie's doden, zichzelf bewijzen en het meisje krijgen. Behoorlijk standaard dus. Maar dit is echt zo'n film waar het plezier vanaf druipt en ik denk dat dit ook een hele hoge herkkijkwaarde gaat hebben.
Enkele leuke kills, de make-up effecten zien er erg goed uit, een aantal erg geslaagde grappen. Acteerwerk is best goed en iedereen heeft er duidelijk veel plezier in. En die soundtrack is echt helemaal geweldig.
Rico120
grappig meer niet
muziek helemaal niet slecht
alleen het zombie verhaal niet echt origineel wel leuk met een scout tintje
coumi
Prima film, humoristische horror die derhalve valt te vergelijken met Shaun of the Dead, en dan vind ik deze zelfs leuker. Verhaal word in een hoog tempo verteld, en de excentrieke grappenmakerij sprak me zeer aan. Regisseur Landon gaan we in de gaten houden, want die heeft overduidelijk talent.
Boeikens
Zombie comedy, onderhande al uitgemolken maar ik kan er nog steeds van genieten
De humor is geslaagd en ik lag bij momenten toch dubbel. Op kleine mindere momenten na loopt de film vrij vlot en ook de horror komt met lekkere gore niets te kort.
Het acteerwerk is ok voor het genre, camerawerk zeker niet top maar nooit ondermaats.
Geen Shaun of the Dead maar toch best goed.
Daan258
Een verrassend leuke film.
Eindelijk weer is echt een geslaagde en goede comedy/horror.
Vanaf dat de film begon en toen ik Blake van Workaholics in beeld zag dacht ik echt f*ck yeah
Wel jammer dat hij naast de intro niet meer te zien was in de rest van de film maar gelukkig maakt vele anderen dingen dit weer goed. Zoals de erg leuke en af en toe wel flauwe humor wat in mijn ogen echt heel goed uitpakte in de film, behoorlijke wat bloed en gore, prima acteerwerk en erg leuke rollen.
Er zaten echt een paar hilarische scene's in waarbij ik echt hardop heb moeten lachen wat ik lang niet gedaan heb bij een comedy/horror. Dit was vooral bij de scene waarbij Augie samen met de zombie britney spears begonnnen te zingen. Lach daadwerkelijk in een deuk.
Ik ben echt super verrast door dit werkje en is ook zeker een aanradertje.
Woland
Over het algemeen was ik prima te spreken over Scouts Guide to the Zombie Apocalypse. Superorigineel is het allemaal niet, het is een tiener-zomcom met de padvinders als gimmick, en alle te verwachten ingredienten qua script zijn er te vinden. Vriendschap, ruzie en bijleggen, een kick-ass chick, (anti-)held die verliefd is doch te verlegen, maar uiteindelijk toch het meisje krijgt, klootzak-vriendje dat gedumpt wordt, jada jada, en zoals het een zombiefilm betaamt, een hoop kills en gorigheid. Maar leuk gedaan is het wel, het is gewoon een vlotte komedie zonder pretenties die lekker wegkijkt. Echt hilarisch is het nergens, heel hoogstaand ook niet, maar als je anderhalf uur over hebt dan kan je je tijd slechter besteden.
Matige film waarin drie scouts hun krachten moeten bundelen om een zombie-invasie af te weren. Het scouting-gebeuren voegt weinig toe aan deze toch al weinig originele zombie-horror-komedie. De personages zijn clichématig. Lekker over de top en zeker wel een aantal grappige momenten en over het algemeen is de film redelijk vermakelijk. Maar 3.0 sterren zou net te veel zijn.
soom
Absoluut iets beter dan de vorige. Het acteerwerk is hier beter, de locaties iets beter uitgezocht. Niet vernieuwend.. Maar het leeft wel. Hoe vlak en flauw de personages ook zijn, het is gewoon geinig uitgedacht. Tamelijk dankzij de frisse spelers blijft het leuk.

Het aankomende derde seizoen van 'Knokke Off' krijgt een eerste teaser

A24 onthult nieuwe trailer van 'The Drama' met Zendaya en Robert Pattinson

Deathgasm

He Never Died

The Final Girls
Komedie / Horror, 2015
shotgunkamperencampsite stripclubfeestjebloedvergietenzombiegewelddripping blood flesh eatingmale bondingboy scoutszombie-apocalypsbondingzombieszombified