• 9.373.219 stemmen

Jitsuroku Andô Noboru Kyôdô-den: Rekka (2002)

Actie / Misdaad | 96 minuten

Genre: Actie / Misdaad

Alternatieve titels: Deadly Outlaw: Rekka / 実録・安藤昇侠道伝 烈火

Oorsprong: Japan

Geregisseerd door: Takashi Miike

Met onder meer: Riki Takeuchi, Ryôsuke Miki en Ken'ichi Endô

Gesproken taal: Japans

Plot Jitsuroku Andô Noboru Kyôdô-den: Rekka

"He is the hunter, and the hunted."

Kunisada is een meedogenloze yakuza en de leider van de levensgevaarlijke Sanadas. Terwijl Kunisada een gevangenisstraf moet uitzitten, hoort hij dat zijn opvolger werd vermoord door een lid van de rivaliserende Otaki-bende. De moord blijkt echter onderdeel te zijn van een plan om Kunisada uit te schakelen, en als hij dit ontdekt, besluit hij om wraak te nemen op zijn eigen bende.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Deze Takashi Miike film verschijnt 31 augustus op dvd (Total Film).

Adviesprijs is € 20,00.

Typische Miike films.

Enkele coole scenes, enkele geschifte scenes, enkele dolkomische scenes, en weer een hoop saaie scenes ook. Begin is leuk, het einde fantastisch, maar wat ertussen komt sleept dikwijls te lang aan.

Vooral al dat geneuzel rond die Yakuzaintriges kon me weinig boeien. Best ingewikkelde bedoening, en niet echt interessant. Gelukkig maken enkele fantastische rollen en geniale scenes dit ruimschoots goed. Doorsnee Miike film dus, die nog steeds met kop en schouders boven de doorsnee troep uitsteekt

avatar van Dopke

Dopke

Heb weer volop genoten van deze Miike

avatar van DOA

DOA

Goede film. 4*!

Af en toe saai, maar schijt aan! JA toch...!

avatar van Goodfella

Goodfella

Als Riki 'Elvis' Takeuchi met een bazooka om zich heen begint te blazen gaat Rekka eindelijk helemaal los. Jammer dat daar een dik uur met dialogen in de trant van "ik kill die gast van die bende omdat hij de tweede man van die andere bende heeft gekilled en die bende was bevriend met de bende waar wij eerst mee bevriend waren tot er iemand van hen werd gekilled..." aan vooraf gaan. Typisch Takashi dus

avatar van remorz

remorz

Leuke Miike-film met enkele fantastische scenes. 3*

JoeCabot

binnen een week of 2 op MTV, ben benieuwd. Ichi en audition vond ik wel goed, dus hoop ook deze...

avatar van JoeHallenbeck

JoeHallenbeck

Vanavond om 22:00 uur op MTV.

avatar van mikoz

mikoz

lekker hard

avatar van Macmanus

Macmanus

Wel een oké Miike.
Dit is inderdaad zo een film waarvan hij er meer heeft gemaakt. Een yakuza leider die word afgemaakt en iemand wil wraak maar mag nog niet toeslaan, dan word er een hoop geluld en dan slaat hij alsnog toe.
Geen hoogvlieger maar toch weer genietbaar. 3*
Binnenkort maar eens The Bird People in China gaan kijken die hier al een tijdje ligt, hopelijk word dat weer een hoogvlieger.

Van IMDb:

Takashi Miike cut this movie to the strains of the 1971 progressive rock album "Satori" by the Flower Traveling Band, which he learned of through costars Joe Yamanaka and Yuya Ichida, who were also the band's founding members. Miike found the album to be way ahead of its time and was delighted at how well and inconspicuously it cut into a movie made 30 years later.

Grappig gedaan en het werkte inderdaad goed. Leuke Miike ook, wat we van hem gewend zijn. Fraai begin, langzaam middenstuk en een debiel einde. Rock & Roll!

JoeCabot

die scenes met de bazooka was toch wel dé top van belachelijkheid! voor de rest wel nog leuk...

avatar van Zavo

Zavo

Dat was ook de bedoeling lijkt me, ik moest er hard om lachen.

JoeCabot

Het past gewoon niet bij de film. Zo'n scene hoort thuis in scary movie of zo...

BoordAppel

Het past in ieder geval wel perfect bij Miike .

JoeCabot

Wel, ik heb nog niet zo veel films van Miike (tot nu toe 3), maar zo iets heb ik toch nog nooit gezien...

avatar van Goodfella

Goodfella

JoeCabot schreef:

maar zo iets heb ik toch nog nooit gezien...

Dat zeg ik bij iedere film van hem gemiddeld een keer of drie. Daarom is het ook zo'n leuke regisseur.

BoordAppel

Vraag me wel af welke films jij dan van Miike gezien hebt, JoeCabot, want net zoals Goodfella heb ik bij elke film die ik van hem gezien hem wel een keer iets van: what the fuck? En dat gebeurd meestal zo tegen het einde.

avatar van as

as

BoordAppel schreef:

Het begint wel een beetje een thema te worden, ja. Vermakelijk Yakuza filmpje op zijn takashiaans. Lomp en Hilarisch bij vlagen en heerlijke gave muziek. Toch zou ik hem wel eens op dat meesterwerk willen betrappen.

3.5*en

BoordAppel schreef:

Vraag me wel af welke films jij dan van Miike gezien hebt, JoeCabot

Ik heb nog 'Audition' en 'Ichi the killer' (koroshiya) gezien, laatste is wel al een tijdje geleden... Maar dat zijn idd niet echt actiefilms...

avatar van benq

benq

Weer een typische Miike film en dat is geen straf!!

Een goed weird begin maar gevolgd door een te saai middenstuk dat gelukkig bijna word goedgemaakt door een stripboek-achtige eind.

Maar vond zelfs deze film nog leuker dan al die Amerikaanse doorsnee films bij elkaar.

En As,vond Audition toch wel een klein meesterwerk maar twijfel of Miike nog z,on film ooit uit de hoge hoed tovert.

avatar van Martin Van K

Martin Van K

Door de positieve kritieken hier op Miike had ik deze film met hoge verwachtingen gekocht, maar eigenlijk viel hij mij een beetje tegen. Ik hou enorm van de aziatische cinema en kan het absurde van vele scènes zeker apprecieren, maar deze film kon mij niet echt boeien. Daarvoor mistte ik een beetje een goed plot.

Nu ja, deze actiefilm toornt nog steeds boven de gemiddelde Amerikaanse bullshit uit. 3*

De volgende Miike op mijn programma is Zebraman!

avatar van Reinbo

Matige Yakuze vertelling. Op het eind komen nog wel wat aardige momenten, maar niet bijzonderder dan in een oude steven segal of Stallone film. Krappe 2,5.

heb ook het idee dat het maar goed is dat ik weinig bekend ben met de japanse taal want krijg het idee dat er door de acteurs in bijrollen zeer belabberd geacteerd wordt. Beetje GTST niveau.

avatar van MrVengeance

MrVengeance

Leuke film, met een wrede soundtrack.

Begin is leuk, daarna wordt het wat minder, maar het einde maakt alles weer goed.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Beter dan ik had verwacht. Op momenten heerlijk droogkomisch en wordt dat Yakuza gebeuren gelukkig met een flinke korrel zout genomen. Heb die lui nooit stoer gevonden en da's ook hier weer het geval. Sommige scenes of dialogen waren echt een genot op het komische gebied. Typisch Miike. Visueel zag het er ook behoorlijk strak uit allemaal. Hele film stevent af op 4* maar dan zorgt dat einde toch voor een halve ster minder. Hier ging Miike ietwat te ver in het absurde. Dat 'Rock n Roll' had voor mij niet gehoeven. Prima soundtrack trouwens van Travelling Flower Band. Het japanse antwoord op bands als Led Zeppelin begin jaren 70.

sinterklaas

Weer een leuk bizar over the top filmpje van Miike. Weer vol met rare en vreemde dingen, maarje je weet hoe Miike is. De film had ook iets weg van een komedie. Riki Takeuchi speelde weer erg cool zijn rol als een gekke gangster. Dat stukje met dat Takeuchi met een bazooka een flatgebouw beschiet en dat je dan een forse explosie in de skyline ziet is weer lekker overdreven en kan iemand mij die 'rock and roll' scene uitleggen?

En dan dat einde HAHAHAHA dat sloeg nou echt helemaaaaal nergens op die vent die met een enorme machinegeweer op die twee gangsters schoot en dan nog niet eens raak schoot en dan Riki door die kogels heen rend en hem verslaat met een pijpje.

Ook erg leuk dat het bloed tegen de camera spat en er pas bij de volgende scene afgaat.

Weer een geslaagt filmpje van Miike. Ik wil er meer zien.

avatar van kiriyama

kiriyama

Weer een fijn filmpje van de heer Miike.

Het deed me allemaal erg aan de eerste dead or alive denken, leuk begin, saai middenstuk en geweldig eind. Het plot kon me gestolen worden en het middenstuk was dus (op een paar momenten na) wat aan de saaie kant. Maar ik heb weer op en top genoten. Zeker de laatste 10 min. zijn erg leuk.

sinterklaas

Die stukken zijn misschien wel saai maar de saaie stukken zijn dan wel sfeervol. Dan moet je bij de Miike films gewoon letten op de bizare dingen en de humor. Maare die scene in dat ziekenhuis was toch ook lachen Takeuchi schiet eerst die rolstoelman neer en op het laatst word die vriendin van die rolstoel man ook neergeschoten, bloed op de camera en de man die haalt daarna effe een blikje uit de automaat alsof er niks gebeurt is.

Dat soort dingen.

avatar van kiriyama

kiriyama

sinterklaas schreef:

Dat soort dingen.

Er zaten ook wel leuke stukken tussen, maar toch iets te weinig om echt goed te zijn. Ook prachtig die hitman met die vent z'n handen nog aan z'n keel en daarna de afdrukken ervan.

sinterklaas

Of die vent met die enorme machinegun verslaan met een pijpje of 'rock and roll'