• 9.378.170 stemmen

Geregisseerd door: Brian Gilbert

Met onder meer: Christina Ricci, Kerry Fox en Ioan Gruffudd

Plot The Gathering

"Evil Souls Rule"

Een bizar ongeluk in Glastonbury leidt tot de opgraving van een eeuwenoude muurschildering. Hierop staat de kruisiging op een hele bijzondere manier weergegeven: in plaats van een afbeelding van Christus, zijn de sinistere gezichten van de toekijkers te zien. Diezelfde figuren schijnen bij veel ongelukken en rampen te zijn verschenen over de afgelopen 2000 jaar. Nu worden deze gezichten in het dorp gesignaleerd, maar alleen door Cassie, een Amerikaanse toeriste die herstellende is van een ernstig auto-ongeluk. Hallucineert ze? Of zijn deze sinistere vreemdelingen de voorbodes voor een volgende ramp?

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Cassie Grant

Frederick Michael Argyle

Dave Elford

avatar van VERD

VERD

Verrassende film. Goed verhaal en bij vlage zeer spannend. In het midden wordt hij op een gegeven moment een beetje langdradig maar het einde maakt dat helemaal goed. Zeer zeker de moeite waard om een avondje voor uit te trekken.

avatar van morpheus

morpheus

Interessant verhaal, niet zonder cliche's uitgewerkt maar degelijk genoeg verfilmd om te blijven boeien. De film maakt vooral gebruik van goedkope schrikmomenten waarvan veel hun impact missen. De film bouwt de spanning te langzaam op maar wordt gelukkig richting het eind nog wel even lekker spannend. Het is en blijft allemaal wel vrij voorspelbaar maar The Gathering kijkt vlot weg met zijn korte speelduur en schotelt een boeiend verhaal voor.

Uitwerking is dus redelijk maar de herkijkwaarde is nihil (als je de beeldschone Ricci uiteraard even wegdenkt).

**1/2

avatar van bisse

bisse

101 minuten is zo kort toch ook weer niet of bedoel je dat het gewoon erg vlot wegkijkt?

avatar van bisse

bisse

Nee heb de film net gekeken en de speelduur die hier wordt aangeduid klopt helemaal niet,in werkelijkheid duurt de film zo n 84 minuten. Goede onderhoudende film trouwens met een zeer origineel script waar waarschijnlijk veel meer in had gezeten(toch 3 ster).

avatar van blitzwingz

blitzwingz

een aardige film met een interessant uitgangspunt, maar nou niet echt ééntje waar ik kippevel van kreeg. Hoewel hij eng behoort te wezen ben ik gek genoeg niet één maal geschrokken. Bovendien viel het acteerwerk van Christina Ricci me enigzins tegen.

Het is er gewoon eentje zoals er al zoveel zijn, en hij zal me dan ook niet echt lang bij blijven.

2,5 sterren

avatar van Rujar

Rujar

Dit is typisch zo'n film waar je veel meer mee kan doen. De schrikeffecten waren er niet/nauwelijks. (zo nu en dan deed de film mij denken aan Silent Hill en dan wel het spel).

Verhaallijn matig (teveel cliches en veel jatwerk uit eerdere films) en het plot te voorspelbaar. Christina Ricci, die toch de koningin van de onafhankelijke cinema, is kon de film ook niet redden.

2 ster

avatar van wackyboy

wackyboy

Ben het wel eens met de postings hier.

Het uitgangspunt van de film, het hele idee erachter vond ik erg interessant en het was uiteindelijk jammer dat er zo'n niet-spannende film van gemaakt is. Budget was waarschijnlijk niet over naar huis te schrijven, want het geheel geeft de indruk dat het voor t.v. is gemaakt. Christina Ricci, toch altijd een leuke actrice, is hierin ook niet op haar best. In het interview met haar in de extra's op de DVD, geeft ze dan ook een beetje een verloren indruk. Vooral als ze moet uitleggen waarom ze deze film heeft gekozen om in te spelen, ze lijkt het zelf ook niet helemaal te weten.

Toch wel een gemiste kans, want het verhaal had wel potentie.

avatar van Bananen Man

Bananen Man

Interressant uitganspunt waardeloos uitgewerkt.Ook weer heel ongelofwaardig dat een Amerikaanse een hoofdrol moet spelen, alsof die bij de kruisiging van jezus aanwezig zou zijn.

1.5 *

avatar van janusjanus

janusjanus

De hoofdrol werd gespeeld door een strak T-shirt....

avatar van Gehenna

Gehenna

Okey dit is dus echt wel een coole thriller met Christina Ricci (Ow wat lekker) in de hoofdrol, ze speelt haar rol geweldig naja ik kon amper mn ogen van dr afhouden Anyways de film moet het heel erg hebben van de suggestie en de sfeer en daar is niks mis mee want de film is bijzonder sfeervol en spannend. Aanrader om eens te huren enne Ricci fans kopen! 3*

avatar van The_Game

The_Game

Ik als Ricci fan heb hem ook dan maar gekocht. Is een aaridge film, die alleen wat spanning mist. Het verhaal is wel goed en Ricci is Ricci. Die meid blijft gewoon goed in elke rol die ze maar heeft. 3*

avatar van AardeWerk

AardeWerk

Een mooi gegeven, best aardig uitgewerkt en de moeite van het kijken waard. Trouwens de DVD ligt tegenwoordig in de winkel voor een lowbudget prijsje, eigenlijk kun je hem voor zo weinig (5€) niet laten liggen.

avatar van ~Burner~

~Burner~

best leuke film, en een mooie meid 3*

avatar van jaspertje3

jaspertje3

Mwohh nog wel redelijk verhaaltje, echt een film voor tussendoor. Nog wel goede special effects in de vorm van neerschieten en de ontploffing voor een film zoals deze. Het is net een tikkie aan de saaie kant in het begin, maar later wordt nog wel ietsjes spannend.

Wel wat aan de korte kant, bij 1 uur en 19 minuten rolde de aftiteling bij mij over 't scherm, dat zijn geen 101 minuten zoals hier vermeld staat.

*Edit* vond 't ook wel wat weghebben van The Skeleton Key

avatar van corniche

corniche

Zelfde uitgangspunt als Grand Tour: Disaster in Time (1992) of hoe ik hem kende: TimeScape.

Alleen hier vind ik de ontwikkelingen ongelofelijk voorspelbaar. het is bijvoorbeeld redelijk duidelijk dat Cassie ook deel uitmaakt van the gathering, eigenaardig dat ze er zelf niet aan dacht

Ik vond er niet zo veel aan. Leuk entertainment, maar ik was er niet kapot van.

Ricci maakte het voor mij niet goed.

avatar van SSL-Gladiator

SSL-Gladiator

Deftig acteerwerk. Zeer goed uitgewerkt en origineel plot. Je hebt wel een gevoel dat je naar een low budget film zit te kijken en dat is ook zo. Maar, het is voor één van de weinige keren echt wel een goede film. Aanrader op eens te huren !!

avatar van otherfool

otherfool

janusjanus schreef:
De hoofdrol werd gespeeld door een strak T-shirt....

Extreem goedkoop aandoend filmpje dat met de spanningsboog in de fout gaat; als we erachter komen dat de 'gathering' niet meer dan toeschouwers zijn verlegd de spanning zich naar de misbruikte moordenaar, in feite een compleet ander verhaal. Weinig schrikmomenten en een bijzonder matige ontknoping zorgen voor een teleurstellinkje.

1,5*.

avatar van Silvio Dante

Silvio Dante

Wat een rotfilm zeg, ik verwachtte niet veel, maar dit slaat alles...

Het verhaal slaat op niks en is slecht uitgewerkt, van acteren is haast geen sprake, geen echte schrikmomenten...

Wat was dit eigenlijk voor iets?

avatar van killerfreak

killerfreak

Spannend sfeertje is er wel, acteerwerk valt al bij al nog mee, maar het had allemaal veel beter kunnen uitgewerkt worden.

avatar van nummervlinder

nummervlinder

Maar kreeg ze dan een tweede kans, omdat ze bij het geval Michael niet heeft staan toekijken, maar eigenlijk heeft ingegrepen?

avatar van Uncle_Junior

Uncle_Junior

Origineel uitgangspunt wel, alleen jammer dat er af en toe een beetje houterig werd geacteerd. Toch een prima film voor tussendoor. 3*

avatar van murtcelP

murtcelP

Een film met een origineel uitgangspunt, maar helaas niet heel goed uitgewerkt. De sfeer is de gehele film wel spannend en mysterieus, maar helaas werken de bloederige schrikeffecten en horror-elementen juist averechts. Wel mooie muziek en Christina Ricci is leuk! ***1/2

avatar van P8rb

P8rb

een mysterieuze film, redelijk spannend.

3,0

avatar van Godspeed

Godspeed

• 1909 stemmen

Een goed verhaal, zeer mysterieus met goede momenten van spanning. Toch hier en daar een beetje vaag, waardoor ik blijf steken op 4 sterren.

avatar van cezus

cezus

Leuke film, hoog sixth sence gehalte, een van de hoofdpersonen in deze film ziet ook 'dead people'.

Het mooie van deze film zijn de engelse acteurs en het engelse platteland die deze film authentiek maken. 3,5

avatar van Fangs

Fangs (crew films)

Op het leuke uitgangspunt na valt er bar weinig te genieten aan deze clichévolle horrorthriller met slecht acteerwerk en mislukte schrikmomenten. > 1.5*

avatar van Youri

Youri

Het verhaal is goed, alleen is het niet spannend of effectvol verfilmd. Van dit verhaal kan een veel huiverige horrorfilm gemaakt worden. Denk aan The Omen of Grudge. Jammer van de gemiste kans. Ricci is toch dat kleine meisje uit The Adams Family en Casper?

avatar van geronimo

geronimo

• 1955 berichten

Leuk om Ricci 'ns in een "normale" rol te zien. Niet dat ik veel films met haar heb gezien, maar meestal speelt ze wel een of andere freak.
Jammer dat sommige elementen niet waren uitgewerkt zoals:
waarom die Argyle nu juist dít moment koos om zijn mishandelaars van vroeger af te knallen, en waarom niet bijvoorbeeld 10 jaar eerder al

avatar van latrat

latrat

Leuk verhaal, op zich, het concept dan, maar het bevatte te veel hollywoodiaanse heldendaden en ongeloofwaardige relaties. Beetje bijd e haren getrokken. Dat is normaal in dat genre.
Ik wist wat ik ging krijgen en heb dat dan ook gekregen.
Maar wat had dat jongetje nu te maken met argyle?

avatar van abberline

abberline

goede verhaal, ik vind christina ricci echt de beste actrice ooit