• 9.371.602 stemmen

Met onder meer: Mario Casas, Luis Tosar en José Sacristán

Gesproken taal: Spaans

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Toro

López (Luis Tosar) heeft zijn duistere verleden begraven en leeft een rustig leven. Hier komt verandering in wanneer zijn broer, bijgenaamd "Toro" (Mario Casas), naar de stad terugkeert. Oude wonden gaan weer open en, in een poging om hun nichtje te beschermen, slaan de ex-soldaat en zijn broer op de vlucht voor de maffia. Zo beginnen ze aan een zenuwslopende en gewelddadige tocht.

avatar van arno74

arno74

Ben heel benieuwd naar deze. Topregisseur en topcast.

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

Idem dito.

avatar van Kondoro

Kondoro

Nu op Netflix.

avatar van Brabants

Brabants

Regisseur Kike Maillo is duidelijk nog zoekende en waarschijnlijk geïnspireerd door de gewelddadige en theatrale Zuid-Koreaanse cinema, waarbij de stijl bij vlagen doet denken aan het werk van Nicolas Winding Refn. Over de top cinema gebaseerd op de Zuid-Spaanse penoze met een protagonist genaamd Toro. Deze vertaling van het woord stier komt duidelijk overeen, want hij beweegt en fungeert als zodanig. Zeer vermakelijke cinematografie maar het verhaal is te voorspelbaar en geeft zich op vele fronten te snel en eenvoudig bloot.

avatar van arno74

arno74

Kleine teleurstelling na zijn uiterst geslaagde debuut met Eva (2011) - een retrofuturistische scifidrama a la Artificial Intelligence. De frisse smaak en de originaliteit uit die film wordt in Toro vervangen door standaard actie met een mager verhaal. Wat mij betreft zit het probleem duidelijk in het script, al laten de acteerprestaties ook wat te wensen over, en dat terwijl het een topcast is, i.i.g. qua prijskaartje. Hoewel het verhaal aanvankelijk de interesse weet te wekken, wordt het veel te langdradig gebracht met allerlei wendingkjes die weinig toevoegen en alleen maar de film rekken. Voor wie op zoek is naar een Spaanse actiethriller lijkt mij Grupo 7 (2012) de betere keus. Hopelijk is Kike Maíllo voortaan veeleisender qua script(schrijvers) zodat zijn volgende film beter kan scoren. Een magere 2,5*, deze film is veel te doorsnee voor wat hij kan afleveren.

avatar van hutsekluts

hutsekluts

Prima misdaaddrama met enige actie. Script zat goed in elkaar. Hier en daar voorspelbaar maar uitstekend vermaakt!

avatar van pietje101

pietje101

In deze film worden zoveel fouten gemaakt dat je je er aan begint te ergeren. Hij is van voren tot achteren compleet voorspelbaar (behalve dan de fouten die er gemaakt worden). Gewoon troep. Aankijken niet waard.

avatar van 606

Deze films is opgenomen in 5 plaatsen in Zuid Spanje. In 4 daarvan ben ik geweest. In 1 ben ik zelfs jaren op vakantie geweest, Fuengirola.

Toro (2016) - Filming Locations - IMDb

hehe, ik ook 4 van de 5. Ben benieuwd.

avatar van 606

kos schreef:

hehe, ik ook 4 van de 5. Ben benieuwd.

kijk het nu, valt niet tegen.

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Valt toch tegen. Het begint leuk met wat lekkere actie maar al snel kakt het toch een beetje in. Het script en de karakters zijn niet al te interessant en het verhaal is vrij simpel. Het is op zich niet slecht hoor maar weinig verrassend en zeker niet verfrissend, daardoor zat ik me soms zelfs een beetje te vervelen. Geen voldoende.

avatar van Onceuponanytime

Onceuponanytime

Allemaal wat overdreven en voorspelbaar, maar toch de moeite om te bekijken ( behalve naar het kapsel van de hoofdacteur ) De filmmuziek zorgt voor een extra ster...

avatar van hoffhaan

hoffhaan

Lekker misdaaddrama wat lekker wegkijkt. Op zich een voorspelbaar verhaal maar het vermaakt. 3.5

avatar van david bohm

david bohm

Mooi geschoten maar niet bijster interessante misdaadfilm. Ondanks de prima cast blijven de personages eendimensionaal. Het verhaal is dan ook vrij mager en voorspelbaar.

Redelijk.

avatar van Grindhouse62

Grindhouse62

• 2065 berichten

Ik heb Toro zojuist in de vooravond gezien en ik heb mij prima vermaakt met deze aardige misdaaddrama. Dit actie is aanwezig, maar zit gedoseerd verdeeld over de gehele film. Deze film verdient sowieso een eenmalige kijkbeurt.