Cyborg Cop II (1994)
Geregisseerd door: Sam Firstenberg
Met onder meer: David Bradley, Morgan Hunter en Jill Pierce
Plot Cyborg Cop II
"Get ready for war."
Een politieagent is getuige van de gruwelijke moord op zijn partner en zorgt ervoor dat de moordenaar, een beruchte terrorist, op de elektrische stoel terecht komt. Wat hij echter niet weer is dat de moordenaar na zijn dood zal worden omgebouwd tot een Cyborg Cop, een bionische robot, die de strijd met de misdaad zal moeten aangaan. Helaas is de nieuwe robot niet stabiel, en vermoordt de wetenschappers die hem tot leven hebben gewekt. Het is nu aan de politie om de cyborg tegen te houden.
Jack Ryan
Mike Alvarez
Gloria Alvarez
Warden Chuck Hunter
djelle
Cyborg Cop 2, een zeer goed (zo niet overtreffend) vervolg. De film vliegt er al meteen in met een toonaangevende optiteling (letters die op het scherm vliegen alsof het kogels uit een machinegeweer zijn en de naam 'Cyborg Cop 2' vormen
, sorry vind dat gewoon cool), het cheesy deuntje dat gretig begint te spelen en meteen al een hevige shootout waarbij 20, 30 doden vallen... Jaha, met zo'n begin kan je mijn enthousiasme wel wekken. Zeker wanneer ik David Bradley alias held van de dag weer zie aankomen op zijn stoere moto om de zaak eventjes op te lossen, weet ik dat ik me opnieuw mag nestelen voor 93 vermakelijke minuten.
Bradley, die hier weer de ganse tijd flauwe grapjes en oneliners uitkraamt, is goed op dreef (ben ik trouwens de enige waarbij zijn manier van acteren een beetje aan Bruce Willis doet denken?) en weet het goed te brengen. De film heeft uiteraard ook een aantal minpunten, waarvan de meest storende een raar soort orgelspel is (zo leek het toch) in de score, die verschrikkelijk veel herhaald wordt. En de cyborgs zien er natuurlijk weer erg onovertuigend uit (het is zo duidelijk dat het normale mensen zijn waar ze gewoon een mechanisch klinkend stemmetje op geplakt hebben)... maar dat is allemaal niet zo erg wegens ondermeer het hoge actie-gehalte.
Junk Food van de bovenste plank!
4****
bascross
Wat een bagger. De hoofdrolspeler is de enige die nog een beetje aardig speelt, de rest is echt slecht.
Verder is de film totaal niet boeiend.
hendrik119
zeker de saaiste film die ik ooit gezien heb, totale onzin alles, special effects lijken net door een 5 jarige jongen gemaakt te zijn.
als je hem nog niet gezien hebt, absoluut niet kijken.
VS60*
Wat slecht!
Ik heb mij zo ongeveer de gehele film zitten ergeren aan de achtergrond muziek. Een vreselijke soort kerk-muziek die constant doorgaat en absoluut niet gedoseerd wordt.
De film komt erin met meteen een enorm slechte scéne. Slecht geacteerd ten top. Stunts die letterlijk goedkoop zijn en een op David Hasselhoff lijkende agent vechtend als Jet-li.
Wanneer de Cyborgs eenmaal geintroduceert zijn, heb ik op een gegeven moment mijn lach niet meer in kunnen houden. De special effects die er toen aan te pas kwamen leken helemaal nergens op. Het leek wel een soort stop-motion van een getekende vlam over de oorspronkelijke film gemonteerd die het loopvuur voor moest stellen.
Het is mij een mysterie dat ik hem nog helemaal af heb gekeken.
DragQueen
David bradley redt deze film in zijn eentje, die geteisterd wordt door slechte special effects en een bagger verhaal. de muziek is zo slecht onder de aktie-scenes geplaatst, en past totaal niet. vanwege de aktie die er in de film gaf, geef ik hem 1,0 ster.
The Last
Net zo slecht als z'n voorganger. Beeld alweer zo belabberd slecht!
Omdat ik deze toch nog ietjes leuker vond dan de voorganger krijgt deze van mij 1 sterretje.
charmed one
wel een leuk vervolg. hij was wel spannend. ik heb me wel vermaakt.
aburex
Nog zo slecht niet. Heb deze film voor 1 € bij Carrefour gekocht en had er eerlijk gezegd niet veel van verwacht. Voor zijn prijs is hij wel de moeite waard.
Jonesy
Ga hem vanmidag kijken en heb er echt zin in david bradley is gewoon een toffe acteur en deel 1 was ook erg gaaf. Hopelijk draagt hij in dit deel ook weer die malle knikkerzak om zijn middel
Phantasm
Ik vond het gewoon een geweldige aktiefilm die lekker wegkijkt.
killer13
ik ben een grote fan van de eerste film, maar dit is toch wel erg zwak hoor. normaal zou ik de film 1.5* of 2* geven. maar door david bradley die toch nog iets van de film wist te maken een 3
bierbak
De 2 zijn toch een beetje gelijkaardig qua "kwaliteit"? Fout, goedkope effecten maar best grappig en actierijk. Ik vind deze zelfs nog iets beter. De hilarische explosieve scene rond het tankstation is onvergetelijk. Heerlijk begin trouwens, 1 van de beste uit Firstenberg's beerput.
killer13
de eerste is puur jeugdsentiment voor mij. ik heb de cassette letterlijk kapot gespeeld, dus die krijgt sowieso de bovenhand in mijn ogen.. en al bij al zou ik deze ook heel leuk gevonden hebben... maar die verschrikkelijke muziek bij elke actiescene haalt me er helemaal uit en verpest het totaalplaatje een beetje voor mij. moest de muziek spannender geweest zijn en beter bij de actie passen, dan had deze ook een 4 gekregen van mij
xxERWINxx
Leuk vervolg op deel 1, zeer vermakelijk en leuke actie scenes!
dutchtuga
Cyborg Cop 2 is een vervolg dat zo belachelijk is dat het een vermakelijke zit had kunnen zijn. Had, want dit is echt bijzonder slecht en dat is aan vooral de score te danken. Wat is de muziek in deze film tenenkrommend zeg. Zelden dat de score een film zo weet te verknallen. Maar ook in andere opzichten is het allemaal minder dan het eerste deel. Het verhaal is inspiratieloos en Bradley kent een wel erg matig gescript excuus om de bad-guy op te jagen.
Shaky
Ik weet niet waarom, maar op de één of andere manier trekt deze pure trash die Cyborg Cop I en II is mij wel aan. Jeugdsentiment denk ik.
Hilarische actiefilm die opnieuw niet goed is maar wel erg vermakelijk (vooral het feit dat de 'actieheld' vrijwel de gehele film met een fanny pack rondloopt, hilarisch). Zelfs de afschuwelijke muziek die constant onder iedere scene zit kon me op den duur niet meer storen. Ik heb me opnieuw kostelijk vermaakt met deze guilty pleasure.
xxERWINxx
Herbekeken vandaag, had deze serie vroeger op videoband, nu op dvd.
Blijft leuk om ze nog eens te bekijken, dit deel is net zo goed als deel 1 !
xxERWINxx
Vandaag herbekeken, prima vervolg op het 1e deel.
Zeer vermakelijk deze 90's actie / sf. film, een hoop explosies en gevechten.
TronMan
Als je de deel 1 al leuk vond, deze is nog meer van hetzelfde , een heleboel B-cyborg's incl wisselbare onderdelen . Lachwekkend ,goedkoop,maar genoeg actie. Lees, een boel explosieven. Het ergste is, die heuptas (in deel 1 ook al) Bradley, loopt daar de hele tijd mee .We zien nooit wat er in zit, er wordt niks mee gedaan, het ziet er vrij debiel uit.. Zit nog een moment uit de terminator 2 in, daar waarop hij een kind (john connor ?) achter op z'n chopper motor pleurt. Geen love story dit keer, dus weinig tieten ,jammer.Toch met plezier weer gekeken. Op naar deel 3. helaas zonder Bradley en hopelijk zonder heuptassen!
xxERWINxx
Vandaag weer eens herbekeken na 7 jaar, blijft een zeer goed vervolg op het 1e deel, we zien hierin ook weer een hoop gevechten, explosies en schietpartijen.
Goed verhaal en heerlijk vermaak!

'Bridgerton' is terug op Netflix: eerste deel van vierde seizoen nu te zien

Corman's World: Exploits of a Hollywood Rebel
Documentaire, 2011