• 9.375.053 stemmen

Riding in Cars with Boys (2001)

Komedie / Drama | 132 minuten

Genre: Komedie / Drama

Geregisseerd door: Penny Marshall

Met onder meer: Drew Barrymore, Steve Zahn en Brittany Murphy

Plot Riding in Cars with Boys

"One day can make your life; one day can ruin your life. All life is is four or five big days that change everything."

Tiener Beverly groeit op in een eenvoudig gezin. Ze toont al van jongs af aan een grote interesse in literatuur en wil later schrijfster worden en studeren in New York. Als 15-jarig meisje ontwikkelt Beverly echter ook een gezonde interesse in jongens. Ze wordt over haar oren verliefd op een jongen van school. Wanneer ze zijn aandacht wil trekken op een feestje, maakt ze zich belachelijk. De ietwat suffe maar lieve Ray springt voor haar in de bres en dat is het begin van een passionele relatie. Die heeft echter verstrekkende gevolgen als Beverly ontdekt dat ze zwanger is. Als jonge tienermoeder is ze vastbesloten toch haar school af te maken.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Beverly Donofrio

Ray Hasek

Fay Forrester

Leonard Donofrio

Teresa Donofrio

Shirley Perro

Tommy Butcher

Beverly Donofrio (Age 11)

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Deze wil ik nog een keertje zien; waarom heeft ie nog geen stemmen en slechts zo weinig op de imdb?

avatar van FisherKing

FisherKing

Ja vind ik ook ; zal advies navragen..

avatar van Jordy

Jordy

Niet slecht, maar heb het allemaal wel eens eerder gezien (en beter). Wel een paar leuke vertolkingen, en de structuur was wel grappig

2,5 *

avatar van wackyboy

wackyboy

Verhaal schijnt weer echt gebeurd te zijn, wat wat mij betreft nooit zo bijdraagt aan de interessantheid van de film.

Verder was de film niet slecht. Ben altijd een grote fan van Steve Zahn.

avatar van jassonn

jassonn

leuke film ,en goed geacteerd.Vooral door Drew Barrymore,een van mijn favourite actrices. hij krijgt van mij 5 sterren

avatar van starbright boy

Het soort film dat ik nooit echt slecht vind, maar ook zelden echt geweldig. Daarvoor zal dit echt te weinig blijven plakken. Een beetje in de lijn van films als Wonder Boys en As Good As It Gets. Een bepaald soort komisch benaderde drama's. Of het nu gedurfd is of juist dom dat de weg omhoog van Beverly niet in de film zit , daar ben ik nog niet uit.

avatar van Nieke

Nieke

Deze heb ik maar uitgekeken, ook ondanks dat hij me niet kon boeien.

Been there, done that, better and better.

Drew is voor mij helemaal geen A-list actrice, maar dat is voor iedereen natuurlijk anders.

Voldoende.

avatar van J.Bell

J.Bell

Wat een mooie film vond ik dit. Steve Zahn .

Fijn om die gast te zien spelen.

Verder erg mooi, mijn vriend heeft hem helemaal uitgekeken met mij:D

Ik geef hier wel 3,5 * voor

avatar van Clover

Clover

Prima film, mooie rol van Drew Barrymore.

Kijkje in de keuken van de 'kampers' in de US ;o)

avatar van RoBoTBeNDeR

RoBoTBeNDeR

boeiende film, sterk actreerwerk van Drew Barrymore... alleen vind ik dat ze als moeder en nog wat te jong uitziet (vooral op het einde als haar zoon ouder is).

Verdiend zijn 3.5*

avatar van mikey

mikey

Afschuwelijke (semi) senti/mora film met een afschuwelijk acterende drew; Was ze nou een leuke vrouw? of moest ze een trut voorstellen? Ik vond het laatste iig. 1*

avatar van CAPIpsv

CAPIpsv

Ik vond drew barrymore niet echt wat je zegt, knap acteren. Steve Zahn was beter. Voor de rest een matige film.

2,0 **

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Ook ik vond Drew Barrymore niet bijster goed in deze film. Sowieso niet echt een hoge pet op van haar acteerprestaties. Maar toch kon deze film me zeker wel boeien. Niet langdradig, genoeg afwisseling.

Mooi verhaal waar ik me wel in kon meeleven.

avatar van xenne

xenne

vrij aardig filmpje... verhaal is vrij boeiend, soms grappig. sterke rollen voor Steve Zahn & Brittany Murphy, Barrymore overtuigt niet echt ... 3

avatar van matthijs_013

matthijs_013

Soms grappig. Soms ontroerend. wist niet dat Hollywood in staat was dit soort films te maken. Op zich erg goed, maar hij werd op het einde steeds saaier.

avatar van soom

soom

Mooie drama stukken, sterke rollen van Drew, Brittany en Steve. Mooie boodschap die in deze film gepropt zit, eentje waarvan ik zelf nog wel het één en ander kan leren. Vind de kracht om te doen wat je zelf wilt doen, en laat je niet leiden door wat anderen willen. Heb daar schijt aan, als ik dat zo plat kan zeggen. Met deze boodschap kan ik wel iets, ik moet dat toch eens gaan leren om te doen, iets beginnen en dat afmaken, precies zoals de Beverly uit deze film. Ik denk dat het een beetje een teken is voor mij om de dingen op te pakken die ik zélf wil doen.. (al klinkt dit wel heel zweverig) 3*.

avatar van Danny2379

Danny2379

Heb deze op dvd.

Goed geacteerd en leuk verhaal.

Aanrader voor op tv als je van drama houd.

avatar van J.Bell

J.Bell

Wat een lage score! Ik vond deze film echt super. Ik ga zeker weer kijken vanavond!

avatar van markq1

markq1

Ik vond deze film net als J.Bell ook super

avatar van centurion81

centurion81

• 2067 berichten
  • 1990 stemmen

Mja ik had het niet verwacht maar ik vond het een heel goede film. Een sterk verhaal, sterke cast, sterk geacteerd, mooi stukje white trash problematiek, nergens saai of traag.

avatar van Olivia

Olivia

Leuke film, met wel een paar aardige wendingen. Had iets slaapverwekkends of zwaar sentimenteels verwacht, maar dat viel me reuze mee. De tijd verliep wel heel erg snel, maar ik vond het wel leuk gedaan hoe ze heden en verleden in elkaar lieten overlopen. Ook aardig dat de film een boodschap probeert over te brengen

Ik vind het wel intrigerend hoe het Barreymore lukt om een onbezonnen en vrolijk meisje van 15, 16 jaar oud te spelen, maar ook een jonge onervaren moeder en als laatste een zelfstandige volwassen vrouw met een heel verleden achter de rug waar ze sterk uitgekomen is. Het is in ieder geval allemaal geloofwaardig. Brittany Murphy verandert qua uiterlijk niet zo veel, maar Zahn komt ook geloofwaardig over als jonge naieve gozer en later als onverzorgde viezige trailerpark-vent die toch nog een goed hart heeft.

3 sterren, omdat ik het een leuke vermakelijke film vond met een serieus karakter, maar ook niet meer dan dat omdat het ook net niet zo'n film is die ik echt super vond. Lekkere wegkijker dus.

avatar van nightbreed

nightbreed

Deze viel me 100% mee, ik had namelijk veel negatieve dingen gelezen over deze film.

Helaas is het karakter die de man van Barrymore speelt een beetje over the top, een karakter dat niet echt realistisch is.

Ook de man van haar vriendin is een beetje onrealistich dom, zo'n dude typje uit een tienercomedy.

Voor de rest een mooi en onderhoudend verhaal die zeker de moeite waard is.

avatar van WB

WB

Ook al duurt de film dik 2 uur, het blijft een vermakelijke film. Ook al heeft Drew meer ervaring met komedies, speelde ze hier beter op de dramamomenten. Vooral het laatste halfuur. Voor de rest vond ik het tegenvallen. Steve Zahn speelt wel goed, hoewel ik hem alleen van komedies ken. Is aan het begin even wennen.

Cody Arens (Jason 6 jaar) vond ik wel erg sterk spelen...!

avatar van VierkanteOogjes

VierkanteOogjes

Steve Zahn zet de beste prestatie neer, je gelooft echt dat hij een loser en verslaafd is; knap gedaan. Voor de rest leuk verhaal, gister met mijn vriendin in bed gekeken, en dat was prima. Daarna heerlijk in slaap gevallen en dat bedoel ik dan ook positief.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Geen verkeerde Komedie met ook Goede acteerprestaties alleen vind ik het geen Topper maar ja dat hoeft ook natuurlijk niet als hij maar Vermakelijk is en dat was deze in ieder geval .

***

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

Drew Barrymore is altijd irritant als ze van die jankerige rollen krijgt. In Donnie Darko viel ze bijv. nog behoorlijk mee, maar hier brengt ze, net als in veel van haar films, het niveau omlaag.

Op zich is het een goede film. Met zulke films krijgen de regisseurs heel snel de neiging om ze vol te stoppen met cliché, maar hier viel het nog uiterst mee, het verhaal vond ik echt wel boeiend genoeg. Er wordt ook goed geacteerd, maar wat Drew ook doet, het komt gewoon irritant over. Vooral de manier waarop ze met dat kind omging was niet om aan te zien.

De film heeft naast alle drama ook nog een vleugje (goede) humor, wat ik echt kan waarderen, zie het maar als een verse kers op een ietwat droogstaand taart.

Maar dan het laatste half uur, zo jammer vond ik het. Opééns is er van alles gebeurd, waar we als kijker een beetje moeten zitten gissen, maar dat is nog niet het ergste. Het goede eerste anderhalf uur verandert in een slome uber-drama tranentrekker. Erg jammer.

avatar van misS_mii

misS_mii

Ik vind dit echt sereus ene supermooie film! :O een 3 ster! dat is in verhouding een 6! No way, oké, niet alles is even geweldig, (denk aan kleuren, camera enz.) maar een 3,5-4 zou ik veel beter vinden! echt goed geacteerd, door de meeste acteurs/actrices uit deze film/. Ik huil én lach (hardop dan) niet vaak in een film. Bij deze is het me wel gelukt. dat kleine jongetje is zó schattig, maar toen die afscheid van zn vader moest nemen... oej, toen kwamen er toch wat tranen bij mij! Maar ik zal jullie mijn verdere emotie's besparen, want ik zit midden in een schoolprohect, en mn vriendin waardeerd deze actie niet al te erg hehe, doeg iedereen. groetjes Carine

avatar van mr_erp

mr_erp

ik wil nie vervelend zijn maar dit is dus echt GEEN komedie..

Matig acteerwerk van Drew, verder wel een goede film.

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Heel aangename verrassing.

Verhaal is best in orde, is goed uitgewerkt en word goed (in beeld) gebracht. Komedie zou ik dit, net als anderen, totaal niet noemen.

Voortreffelijke cast. Drew Barrymore overtuigt als moeder, de altijd goed/leuk acterende Brittany Murphy doet het (uiteraard) ook weer goed en dit is zowaar de eerste keer dat ik me niet stoor aan Steve Zahn.

Of het feit dat het op een waargebeurd verhaal is gebaseerd nou echt iets toevoegt.. nuja.. maar de film is sterk genoeg om voor zichzelf te spreken

avatar van rep_robert

Op zich een aardig drama met mooie vertolkingen en aangrijpende thema's waarbij je moeilijk niet aangegegrepen kan worden door het verhaal.
Toch voelt de film ietwat slordig aan in de vertelling ervan doordat het soms wel in een sneltreinvaart erdoorheen gaat.
Zo krijgt uiteindelijk niet elke periode van Barrymore's leven de aandacht die het verdient(de rise van haar personage komt niet uit de verf) en komen veel handelingen van personages ook niet altijd even geloofwaardig over. Vooral de transformatie van lieve en zorgzame man naar opeens een alcoholist en junkie van Zahn personage kwam een beetje uit de lucht vallen. Om maar iets te noemen.
De eindscene met Barrymore en Woods in de auto is wel prachtig en uiteindelijk zeggen blikken meer dan woorden!